לצד כל ההחלטות על סוג הלידה, העגלה, משטח ההחתלה ותמ״ל מול חלב אם, עומדת החלטה אחת שלוקחת את כולן בסיבוב, תשפיע על הילד לטווח הרחוק באופן יומיומי וגורמת לאמהות לשיאים חדשים של אובססיות. השיקולים הנכנסים לבחירת השם לתינוק שבדרך רבים. בין אם רוצים להנציח אדם קרוב, דמות רבת השפעה, לתת לילד תכונות שתרצו שיהיו לו או שהשם יתקשר עם שמות נוספים במשפחה, לכל משפחה יש רשימות, דיונים, חלומות וחזיונות בנושא.

לצד כל אלה, ישנם, מתברר עכשיו, לא מעט הורים גיבורים שהורידו מעליהם את הנושא והעבירו את הבחירה הרת הגורל לילים הגדולים יותר במשפחה. בשאלה שהעלינו בפייסבוק של מאמאזון, וזכתה למאות תגובות, התברר שהתופעה רחבה ביותר, ושגם הרבה מהאמהות של היום קרויות על פי גחמתו של אח גדול כזה או אחר שבחר עבורן את שמן. ההוכחה הטובה ביותר לכך שמדובר בהצלחה היא שרבות מאותן אמהות המשיכו את המסורת ונתנו גם לילדים שלהן לבחור את שם התינוק.

תינוק מפהק (וידאו WMV: Andrii Orlov, Shutterstock)
אבל למה אי אפשר לקרוא לו ספיידרמן? | וידאו WMV: Andrii Orlov, Shutterstock

מאות אמהות נתנו לילדים לבחור את השם בעצם, חלקן ללא כל ייעוץ או הכוונה. אחרות נתנו לילדים רשימה, והעניקו להם את האפשרות לעשות את הבחירה הסופית. ״אצלנו כל ילד שנולד נותן את השם לאח הבא אחריו", מספרת אחת האמהות. "מובן שאת השם הראשון אנחנו נתנו. הראשון בחר לשני, והשני לשלישי. אבל אנחנו נותנים להם רשימת שמות, ומתוכה הם מחליטים".

הגרלות הן הדרך היותר בטוחה להעניק לאחים הגדולים את המעורבות המדהימה הזו בגורל אחיהם הקטן. "הבת שלי עזרה לנו לבחור בין שני שמות. עשינו הגרלה והיא שלפה את הפתק", מספרת עוד אם. "אני חושבת שזה נתן לה ביטחון, תחושה שהדעה שלה חשובה ומעריכים אותה, ושהיא שותפה להכל בבית".

"אני בחרתי לאחותי את שמה כשהייתי בת 8, עד היום היא מודה לי על זה", מספרת אם נוספת שאיפשרה גם לילדיה להיות מעורבים בבחירת השם לתינוק. "אין לי שום ספק שזה עשה משהו מיוחד לקשר בינינו".

"אם אתן להם לבחור שם יהיה לי ילד בשם יאוואלי", מספרת אם אחת, ואליה מצטרפות עוד שניסו ולא הצליחו. "אם זה היה תלוי בהם היה לי ילד בשם קוקו", אומרת אחרת. אל קוקו מצטרפות עוד הצעות נפלאות לשמות שנדחו על הסף באלגנטיות, כמו ספיידרמן, גלידה, בוץ, כוכבית, דוד חיים ודייגו. "הבן הגדול שלי החליט על השם של הקטן שלי וזרמנו איתו בשביל לתת לו את ההרגשה הטובה. אני מאוד ממליצה לתמוך בזה. הקבלה של התינוק על ידי הבן הגדול הייתה ועדיין, נפלאה". עוד אם מדווחת שהאצלת הסמכויות הזאת הקפיצה את הקשר בין האחים. "הבת שלי אומרת לאחיה: אני בחרתי לך את השם! היא גאה בזה וזה עושה לה טוב. יש ביניהם חמש שנים והם חברים ממש טובים".

סיפורי ההצלחה רבים, וגם אלה שאחיהם הגדולים בחרו עבורן את השם מדווחות על חוויה טובה, אבל מה עושים כשהשם שהילד רוצה לא ממש מתאים? לאמהות יש יופי של פתרון: שם שני. "הבת שלי בחרה לבן שלי שם שאני ובעלי לא ממש התחברנו אליו, אבל היא התעקשה וזה היה לה חשוב אז הוספנו אותו כשם שני, וזה סיפק אותה. היא הסתובבה במשך חודשים ואמרה לכולם שהוא התינוק שלה. אני חושבת שזה מאוד חיבר ביניהם. זו דרך לגרום לילד הגדול לקבל את הקטן, להיות חלק מהשינוי הזה שעובר על המשפחה, שהוא לא תמיד משהו שהילד רצה בכלל.״

יש גם סיפורים מפתיעים במיוחד: "חזרנו מבית החולים עם התינוקת. היו בבית הבנים שלי, בן 4 ובן 3. כל היום קראתי לילדה בשם שבחרתי: שי-לי. אחרי כמה שעות הבן שלי הבכור אמר לי: אימא, למה את קוראת לה שי-לי? קוראים לה שיר! הייתי בהלם כי לא חשבתי בכלל על השם הזה ולא התחברתי אליו בכלל. אחרי ששאלנו את הרב, קוראים לה שיר".

"אני נתתי לבעלי לבחור. הוא כמו ילד!", מספרת עוד אמא בהומור, ואחרונה חביבה מפתיעה: ״אני נתתי לתינוקת עצמה לבחור. הסקנו לפי עוויות הפנים שלה איזה שם היא הכי אוהבת".

>> הכי טרנד שיש: 5 שמות לבנות בישראל 2017