אחרי שהסתבכה עם אמירה שנויה במחלוקת על הנקה ("אני חושבת שצריך לחייב כל אישה בעולם להניק על פי חוק, לפחות למשך חצי שנה"), מגיעה היציאה הבאה של ג'יזל, ומאיימת להפוך אותה לא רק לאויבת חברות התמ"ל, גם לנמסיס של הרופאים והמיילדות בבתי החולים ברחבי העולם.
הדוגמנית הברזילאית היפהפייה, שחרכה (ועודנה חורכת) שערי מגזינים, מופיעה בתצוגות הנחשבות בעולם והוכרזה לא מזמן כדוגמנית המרוויחה ביותר בעולם מחזיקה באג'נדה מוצקה בעד לידות טבעיות, ורצוי גם ביתיות – ולא מהססת להכריז על כך.
"לידה טבעית אינה נחלתם של היפים ואינדיאנים"
בפוסט בבלוג האישי שלה, שזכה לכותרת "לידה ללא אלימות" (כשם ספרו של המיילד הצרפתי פרדריק לבואייה, התומך בטכניקות לידה עדינות וטבעיות ככל הניתן) נכתב כי "לידות מלאות בהתערבויות ו'אלימות' כל כך מוטבעות בחברה שלנו, עד שלידה הומאנית, נטולת התערבויות מיותרות, בבית, במים או בכריעה נחשבת ללידה אלטרנטיבית, ומיועדת להיפים או לאינדיאנים. רוב האנשים כלל לא יודעים שלידה ללא אלימות היא מלאת תועלת לאמא, לתינוק, למשפחה ולחברה. בתי חולים רבים הם כמו מפעל לייצור תינוקות, שפועלים לפני נהלים שנועדו להוציא את התינוק כמה שיותר מהר החוצה".
ג'יזל נמצאת בימים אלו בהריון שני. את בנה הראשון היא ילדה ב-2009, בלידה טבעית, בביתה שבבוסטון. לדבריה, היא עשתה מדיטציה לכל אורך הלידה, שנמשכה בסך הכל שמונה שעות, ומאז התראיינה פעמים מספר, כדי לקדם את אג'נדת הלידה הטבעית.
ג'יזל, יש לציין, אינה האם הסלבריטאית היחידה שדוגלת בלידות טבעיות בכלל, ולידות טבעיות בפרט. גם ריקי לייק, דמי מור, פמלה אנדרסון, ג'ניפר קונלי, מיים ביאליק, אליסון האניגן, אוונג'לין לילי ונלי פורטדו הצהירו כי העדיפו להימנע משירותי בית החולים הקרוב, וילדו בביתן הפרטי.
"תעמולה בלתי אחראית ומסוכנת"
ההצהרה של ג'יזל עוררה אמנם התנגדויות, בעיקר בקרב נשים ורופאים המתנגדים ללידות בית שטענו כי מדובר בתעמולה בלתי אחראית ללידות "מסוכנות".
ואולם, מחקרים שפורסמו ברחבי העולם מראים שג'יזל אולי בוחרת במלים בוטות, אבל בהחלט מעודכנת בחומר. ברחבי העולם פורסמו בשנים האחרונות מספר עבודות מחקר, שהראו כי כאשר מדובר בהריון תקין, ובלידה מתקיימים תנאים בסיסיים (כמו מים זורמים, חימום ומרחק פינוי סביר לבית החולים, וכן השגחה של רופא או מיילדת מנוסים) לידת בית בטוחה בדיוק כמו לידת בית חולים, ובתנאים מסויימים אף בטוחה יותר.
המחקר האחרון והמקיף בתחום נערך בשיתוף פעולה של מדענים מאוניברסטאות אוקספורד, וורוויק ויוניברסיטי-קולג' שבלונדון, גילה כי נשים בלידה שנייה ואילך, שיולדות לידה מתוכננת מחוץ למסגרת בית חולים, נזקקות לפחות התערבויות בלידה (מזירוז ועד ניתוח קיסרי).
עוד גילה המחקר כי לידה ביתית בתנאים הללו בטוחה יותר עבור התינוק. המחקר הקיף כ-65,000 נשים, ויש לציין כי ההפרש בדירוג הבטיחות בין לידה ראשונה בבית ולידה ראשונה בבית חולים לא היה משמעותי. תחשיב כלכלי מקיף, שפרסם כתב העת היוקרתי British Medical Journal, הראה כי בשל הפחתת ההתערבויות הרפואיות ומצבם הטוב יותר של היילודים, לידות הבית כדאיות יותר למדינות המערב מבחינה פיננסית.