כשהייתה בבית ספר יסודי, קלאודיה בירד (20) התבקשה לצייר את המשפחה שלה. הצד של אמא היה קל, ועד מהרה היא ציירה את אמא, הדודים וסבא וסבתא, אבל כשהגיע הזמן לצייר את הענף של אבא הדף נשאר ריק. קלאודיה, שנולדה מתרומת זרע אנונימית, פשוט לא ידעה דבר על אביה ומשפחתו. שגדלה קצת, החליטה אמה של קלאודיה לברר האם בכל זאת יש לבתה אח או אחות ביולוגיים. היא נכנסה לאתר בשם Donor Sibling Registry (מרשם האחים מהתורמים), ואיתרה לא פחות מ-17 אחים שנוצרו אמנם מאמהות שונות - אבל מאותו תורם זרע. 

קלאודיה זוכרת שבילדותה המורה שלה הציעה לה "לצייר את אבא שלה איך שהיא מדמיינת שהוא", אבל בראיון ל"ביזנס אינסיידר" מספרת קלאודיה שהרעיון הרגיז אותה. "לא רציתי להעמיד פנים או לשחק בכאילו. מבחינתי, לא היה לי אבא, וזהו. נכון, לפעמים ייחלתי למשפחה 'רגילה' של אבא, אמא ואחים, אבל רוב הזמן הייתה לי ילדות מאושרת עם אמא שלי כבת יחידה". ממש מתחילת הדרך, אמה של קלאודיה סיפרה לה בדיוק איך הגיעה לעולם. "אני זוכרת שהיינו יושבות עם הפרופיל של התורם ואמא שלי הייתה מקריאה לי את הפרטים עליו", אמרה קלאודיה ל"ביזנס אינסיידר". זה היה מוזר אבל נחמד".

האתר בו גילו האם ובתה את האמת כולל יותר מ-50,000 אלף חברים, ואינו דורש חשיפה של תורמי הזרע, שנשארים אנונימיים. החיפוש נעשה באמצעות מספר סידורי אישי שניתן לכל תורם, ומופיע בכל המסמכים שקשורים לתרומות שנתן במהלך חייו, כך שאנשים יכולים לגלות ילדים נוספים של אותו תורם לפי המספר המופיע במסמכים שקיבלה אמם בעת שעברה את ההפריה. עד עתה, מצאו יותר מ-14,300 משתמשים לפחות אח אחד באמצעות האתר, אבל המקרה של קלאודיה ו-17 אחיה עדיין נחשב נדיר במיוחד."הייתי מבולבלת, אבל שמחתי מאוד", אומרת קלאודיה. 

הפגישה הראשונה בינה לבין שניים מאחיה - שנולדו שניהם לאותה אם - הייתה קצת פחות מרגשת ממה שאפשר לדמיין. "היה כיף לפגוש אותם, אבל לא הייתה הרגשה של: 'וואו, חיכיתי לזה כל החיים'", אומרת קלאודיה. "זה היה יותר כמו לפגוש בני דודים רחוקים". הפגישה השנייה, שהייתה כבר בפומט רחב יותר וכללה ארוחה חגיגית שתכננו כמה אמהות לילדים מאותו תורם (כנראה גבר פורה במיוחד), כבר הייתה אמוציונלית יותר. "איב, שקטנה ממני רק בשלושה חודשים, נכנסה לי ללב מיד. היה ביננו קשר מיוחד ממש מהרגע שבו ראיתי אותה לראשונה, ואנחנו חברות קרובות - כמו אחיות, בעצם - עד היום. כל פעם מחדש מדהים אותי לגלות את הדמיון ביני לבים האחים שלי, לכל אחד אני דומה במשהו אחר אבל זה שם". כיום האמהות של כל הילדים מאותו תורם אנונימי מתפקדות כמשפחה לכל דבר, אף שהן מפוזרות ברחבי ארה"ב. "הן מדברות הרבה, נפגשות כשיוצא ויש להן אפילו קבוצת פייסבוק סגורה", מספרת קלאודיה. "אבל אני עדיין לא תמיד בטוחה מה לענות כששואלים אותי אם יש לי אחים". 

>> איך יודעים שכדאי להחליף רופא בהריון?