זה היה אמור להיות היום השמח ביותר עבור בני זוג מירושלים שהביאו לעולם זוג תאומים לפני כחמישה חודשים. אולם במהלך האשפוז בבית החולים חלה הרעה במצבו של אחד התאומים והוא נפטר מזיהום במוח זמן קצר לאחר מכן. אחיו שנותר בחיים הועבר לפגיית בית החולים. מצבו של התינוק השתפר והיום, כשהוא בן ארבעה חודשים, הגיע למשקל מכובד של 4.650 ק"ג, משקל שמאפשר שחרור הביתה. עם זאת, התינוק עדיין נותר מאושפז שכן ההורים נפרדו מאז החוויה המטלטלת ולא היה ברור מי יהיה זה שיגדל את הרך הנולד.

האב והאם פנו, כל אחד בנפרד, לבית המשפט לענייני משפחה בירושלים בבקשה לקבל את הבן לחזקתו. בזמן שהנושא נמצא בדיונים, התינוק לא יצא מבית החולים בשל חשש מצד גורמי הרווחה לשלומו.

הסיבה לחשש היא העובדה שהאם בעלת 100 אחוזי נכות, היא נעזרת בהליכון ותזדקק לעזרה צמודה 24/7 לצורך טיפול בתינוק. האם כבר פועלת למען הבאתה של מטפלת מוסמכת לישראל. אולם עד שזה יקרה – האם מתקשה בפעולות יומיומיות עבור בנה. בדו"ח של שירותי הרווחה נכתב כי האם לא מסוגלת לחתל את התינוק לבדה, להרים אותו, לקלח אותו, להאכיל אותו או להסתובב אתו כשהוא בעגלה.

"אין חשש שהאם תפגע בתינוק אבל היא תזדקק לעזרה של 24 שעות , שבעה ימים בשבוע והיא לבדה לא תוכל לטפל בו. צריך להבין שמטפלת הולכת לפעמים לשירותים ואם תינוק נחנק, האם לא יכולה לטפל בו ברגע האמת", הסבירה אחות בבית החולים שהכירה את ההורים במהלך האשפוז בפגייה.

על פי דו"ח של שירותי הרווחה והעובדת הסוציאלית, האב כשיר לטפל בתינוק ומעוניין להקדיש לו משאבים וזמן בסיוע משפחתו על מנת להעניק לו הטיפול הראוי ביותר. עוד ציין האב בבית המשפט כי שכר דירה והוא מאפשר לגרושתו לבקר את בנם המשותף.

כמו כן, עובדות סוציאליות ואחיות בבית החולים העידו כי שני ההורים גילו התעניינות, אכפתיות ומעורבות יומיומית בחיי בנם. אחת האחיות העידה בבית המשפט, כי כאשר האב מגיע לטפל בבנו בית החולים יש שקט ושלווה לצוות המטפל והם יודעים וסומכים עליו שהוא עושה עבודה טובה ויפה בטיפול בו.

"בשל המאבק בין ההורים, אנחנו מאבדים את הילד"

מנגד האם טענה כי היא מניקה את בנה, אולם האחות סתרה את דבריה וציינה כי הדבר לא נכון וכי ניסיונות ההנקה של האם נכשלו. "הילד אינו יונק אך מקבל בין היתר חלב אם שהאם שואבת", ציינה האחות. "בשל המאבק בין ההורים, אנחנו מאבדים את הילד", הזהירה עובדת סוציאלית של בית החולים  שכן התינוק נמצא מרבית הזמן בעריסה או על הידיים ואינו יכול להתפתח כמו ילד רגיל.

השופט הבכיר, שלמה אלבז, קבע בהחלטה חסרת תקדים, כי האם אינה כשירה לטפל בתינוק. כמו כן, היא טרם הציגה בפניו תכנית לטיפול בבנה. מה גם שהמטפלת הזרה עדיין לא הגיעה ארצה וטרם נבדקה יכולתה לטפל בתינוק. מנגד התרשם השופט, כי האב כשיר ומוכן לטפל בבנו התינוק והוא יכול להעניק לו טיפול מיטבי.

"הוכח שהאב מעניק לתינוק חום ואהבה להם הוא זקוק, וכי יש לו מערכת תמיכה משפחתית שתסייע לו בטיפול על התנהלות ההורים", הדגיש השופט. השופט פסק, כי התינוק יימסר זמנית לאב והאם תוכל להיפגש אתו מעת לעת. כמו כן, האם תספק לאב מנות של חלב אם והוא יאכיל אותה.

>> עצר הומלסית בהריון מלהזריק הירואין וקיבל את המתנה של חייו