ניתוח קיסרי (צילום: SHSPhotography, Thinkstock)
מזל טוב, עכשיו בואי נתקתק את ההתאוששות שלך | צילום: SHSPhotography, Thinkstock
לא משנה אם מדובר בקיסרי חירום או בניתוח מוזמן - ההתאוששות מלידה קיסרית שונה מאוד מההחלמה "הרגילה". אחרי שהראינו לכם איך זה נראה מקרוב הגיע הזמן שתקבלו כמה טיפים איך לטפל בצלקת ובעצמכן. 

1. מזמינים אותך לזוז. נכון, פתחו לך את הבטן, כולך תפרים, סיכות וכאבים. אבל אם תשכבי לא רק שלא יכאב לך פחות - ההחלמה תהיה אטית יותר. ברגע שמאפשרים לך - קומי מהמיטה, ונסי לזוז וללכת כמה שאת מסוגלת מבלי להתעייף. 

2. אבל אל תגזימי. אם אחרי לידה רגילה לא מומלץ לעשות שום פעילות מאומצת במשך שישה שבועות לפחות - אחרי קיסרי ההמלצה תקיפה אף יותר. סיבובים עם העגלה זה מעולה, אבל את הג'וגינג מומלץ שתדחי קצת. 

3. ארגני לך כרית. אם במהלך ההריון אפצ'י או פרץ צחוק מתגלגל הסתכמו מקסימום בקצת פיפי בתחתונים, אחרי קיסרי כל שיעול קטן יכול להראות לך כוכבים. ארגני לך כרית שתוקדש ללחיצה כנגד הבטן בזמן שיעול, צחוק, עיטוש וקימה מהמיטה - כדי שהצלקת שלך לא תתאמץ להזכיר לך מאיפה משתין האזמל. 

4. פנקי את הצלקת. מכיוון שיש לכן חיים שלמים ביחד, כדאי שלא תפחדי מהצלקת שלך, ותלמדי להכיר אותה מקרוב. שטפי אותה היטב באמבטיה, מרחי עליה משחות ייעודיות שיזרזו את ההחלמה ובעיקר אל תתבאסי ממנה - היא אולי לא נראית משהו, אבל היא הביאה לך את הילד שלך. 

ניתוח קיסרי (צילום: Dmitry Naumov, Thinkstock)
פנקי את הצלקת שלך, היא ראויה לזה | צילום: Dmitry Naumov, Thinkstock

5. אזני את התזונה. יש לנו שלוש מילים בשבילך: סיבים, שומן ומים. ולא, הכוונה ממש לא לקערות של צ'יפס אלא לשומנים טובים, כמו שמן זית, אבוקדו ואגוזים, סיבים מדגנים מלאים, פירות וירקות והמון מים - השילוב המנצח הזה יעזור לך להילחם בעצירות, תופעת לוואי מוכרת בקרב קיסריות. 

6. תני בכורכום. לתבלין הצהבהב והריחני יש השפעה אנטי דלקתית מבורכת, והוא ידוע כמזרז החלמה. הבונוס: הוא גם יקל על גודש בשדיים, ואם תצרכי אותו בצורת עמבה (שמכילה גם חילבה) אספקת החלב שלך תגדל. על הריח אין לנו אחריות. 

7. אל תתפתי לתחתוני רשת. הם אולי זולים וחד פעמיים, אבל יש להם נטייה להיתפס בסיכות - עניין בלתי נעים בעליל. את יכולה לקנות תחתוני בד זולים, או ללכת עם תחתונים רגילים ולקוות שהפדים לא יכזיבו. 

8. ובכלל, תני לצלקת לנוח. בלי בגדים צמודים, מחטבים או חגורות בטן (אלא אם הרופא שלך ביקש במפורש) - הלחץ אולי מקל זמנית על הכאב, אבל חשוב לאוורר אותה ולתת לה להחלים בנחת. 

עוד ב-9 חודשים:

>> טיפים של אלופות לקיסרי מושלם
>> איך מרגיש ניתוח קיסרי חירום?
>> איך מרגיש גבר בחדר המתנה של מיון יולדות