בת -41 מבריטניה, שעברה 13 טיפולי הפריה חוץ-גופית שכשלו, שתי הפלות מצערות והיריון חוץ-רחמי אחד, ילדה לפני כחודשיים את אוליבר, תינוקה הראשון, שבא לעולם כתוצאה משימוש בטכנולוגיה חדשה של סקירת ביציות.
לדברי מומחים לפריון בבריטניה, השיטה החדשה מאפשרת בחינה של איכות הביציות ובכך מכפילה את סיכויי ההצלחה להרות בטיפולי הפריה, ומורידה את הסיכויים של לידת תינוק פגוע. ברגע שניתנת האפשרות לבחון את איכות הביצית ולעמוד על טיבה הכרומוזומלי (כל האלמנטים הקשורים לכרומוזומים), סיכויי הקליטה וההתפתחות משתפרים בהרבה.
לידתו של אוליבר מהווה פריצת דרך מדעית מכיוון שהיא מאפשרת שימוש בידע כרומוזומלי המושג מדגימה הנלקחת מהביצית המופרית ועוברת סקירה נרחבת, שמאפשרת אבחון מקיף ומלא של פגמים אפשריים. במקרה של אוליבר נשאבו שמונה ביציות, מתוכן אובחנו שתיים כמוצלחות.
הפריה ללא הקפאה
השיטה החדשה שאפשרה את הריונו המוצלח של אוליבר הקטן, נקראת CGH (Comparative Genomic Hybridisation). אמו של אוליבר טופלה במרפאת פוריות, בנוטינגהם שבבריטניה, המלווה את הריונן של חמש נשים נוספות שעברו תהליך דומה.
לדברי פרופסור סיימון פישל, מנהל מרפאת הפוריות, כל הצוות חיכה בציפייה לתינוק המיוחד. פישל אומר שהגעתו הבטוחה של אוליבר לעולם מראה שזוגות, שלא הצליחו להיכנס להריון בקביעות, יכולים כעת להכפיל את סיכויי ההצלחה שלהם הודות לטכנולוגיה החדשה הזו. לידתו של אוליבר לדבריו היא "ציון דרך חשוב".
הישג נוסף של הטכנולוגיה הוא המהירות שבה חוזרות תוצאות הבדיקה. מאחר והתוצאות חוזרות תוך יומיים ניתן להשתמש בביצית הטריה מבלי להקפיאה - הליך המצמצם את סיכויי ההיקלטות של הביצית המופרית.
אוליבר הוא התינוק הראשון שנולד בהליך הפריה מלא בטכנולוגיה הזו מבלי שהיה צורך להקפיא את הביצית הנבדקת. מחיר הסקירה עומד על כ-1,950 ליש"ט ויש להוסיף כסף גם לביצוע ההפריה עצמה.
ד"ר משה רויבורט, מומחה לפיריון מ"מכבי שירותי בריאות", מסביר כי הבדיקה הנקראת בשפה המקצועית "אבחון טרום השרשתי". בדיקה המשמשת בדרך כלל לאבחון של מחלות גנטיות ושלילה שלהן אצל הורים שנמצאו נשאים של גן מסוים. החידוש הוא בשימוש בסקירה המיוחדת הזו באוכלוסיה של מטופלי פוריות שניסיונותיהם להרות חזרו וכשלו. הסקירה מאפשרת בדיקה של כל החומר הגנטי של העוברים, כולל מוטציות קטנות ביותר.