לפני חמישה חודשים נולד תינוק. חמוד, מלוכלך קצת, בוכה הרבה. במבט ראשון הוא נראה כמו כל תינוק אחר, אבל למעשה מדובר ביצירה פלאית (או מופרעת), שמימית (או שטנית) - לתינוק הזה יש שלושה הורים ביולוגיים וה-DNA שלו פשוט הורכב וסודר במעבדה. למעשה, מדובר בסיפור מורכב כל כך, עד שרק כעת, כמעט חצי שנה לאחר הלידה, פרטיו נחשפים במלואם.   

הסיבה להתערבות הבוטה בעבודתה של אמא טבע נעוץ במחלה גנטית ממנה סובלת אמו של התינוק, אזרחית ירדן שעברה את הטיפול במקסיקו ע"י צוות אמריקאי. האם היא נשאית של תסמונת לי, מחלה הפוגעת בהתפתחות מערכת העצבים ומתבטאת בבעיות נשימה, פרכוסים ומומים לבביים. המחלה, שגרמה למותם של שני הילדים שילדה האם, פוגעת במיטוכונדריה - חלק האחראי על ייצור אנרגיה בתאי הגוף ומועברת בתורשה - וכאן נכנסת ההנדסה הגנטית לתמונה. 

ההורים פנו לד"ר ג'ון זאנג, שביצע הפרייה מורכבת בטכניקת "העברת גרעין". מה שמתרחש בפועל הוא התערבות בבריאה, לא פחות. ביציות נשאבות מגופה של האם ומגופה של תורמת. במעבדה מוציאים את גרעין התא משתי הביציות, ומרכיבים ביצית תקינה מגרעין התא (התקין) של האם וממעטפת התא (התקינה) של התורמת. מעטפת התא של ביצית האם, שם נמצא הליקוי הגנטי, מושמדת, כמו גם גרעין התא של התורמת, כך שביצית התורמת משמשת "מחסן" לחומר הגנטי התקין של האם, והחומר הפגום פשוט נזרק ולא משתתף בתהליך ההפרייה. 

בטכניקה הזו נוצרו לא פחות מחמישה עוברים, אולם רק אחד התפתח בצורה תקינה במעבדה והוחזר לרחמה של האם הביולוגית. "להציל חיים זה הדבר האתי ביותר שאפשר לעשות", הגיב ד"ר זאנג לשאלות הלא פשוטות העולות מההצלחה הכבירה שלו. 

>> מה אומרים למישהי שעברה הפלה?