אנשים יכולים להיות כל כך אכזריים לפעמים, אפילו כאלה שנחשבים ליברלים, יפי נפש ואוהבי אדם. למרבה הצער, ג'ורדן דרוזייר, אמא לשני בנים, נאלצה להתמודד עם תקיפה ברשת בזמן הכי קשה בחייה. 

בתחילת יולי, סלואן, בנה בן ה-7 חודשים של ג'ורדן, נמצא מת במיטתו בבוקר. היא גילתה אותה כרוך באחת השמיכות שהיו בעריסה שלו, שמיכה שנכרכה גם בעמודים של המיטה. מתישהו באותו הלילה הוא הסתבך עם השמיכה ובסופו של דבר נחנק למוות. אמא שלו גילתה אותה בבוקר למחרת.

דרוזייר דיברה על המוות של בנה מיד. היה לה חשוב לחלוק עם אנשים את הסיבה למוות, כדי שיידעו שזה פשוט יכול לקרות. היא גם פתחה עמוד אינסטגרם מיוחד לזכרו, שם היא חולקת תמונות שלו וסיפורים עליו, וללא ספק מדובר בעמוד קורע לב. "יש לי הרבה אשמה", אמרה למגזין פיפל, "מה יכולתי לעשות אחרת? הייתי יכולה להציל אותו? לעולם לא אצליח לוותר על ההרגשה שהיה משהו אחר שיכולתי לעשות כדי למנוע את מותו של סלואן".

A post shared by Jordan DeRosier (@lifeofderosiers) on

"את לעולם לא חושבת שזה יקרה לך, לתינוק שלך. בבקשה אל תשימו את התינוקות שלכם במיטה עם שמיכה, בבקשה. הוא היה בן 7 חודשים והוא כבר זחל לבד והתחיל להיעמד. חשבתי שהוא יהיה בסדר עם שמיכה". בבקשה תלמדו מהטעות המחרידה ומנפצת החיים שלי. אני אחיה עם זה כל חיי, עם המחשבה של מה הייתי יכולה לעשות אחרת.". עוד סיפרה כי המשפחה שלה החליטה לעבור לבית אחר, שם הזכרונות פחות כואבים.

הטרולים מאשימים: "זה קרה כי חיסנת את בנך!"

אבל הטרגדיה האיומה של המשפחה לא מנעה משלל טרולים ברשת לגרום להם להרגיש עוד יותר גרוע. דרוזייר נאלצה להסביר למגיבים לאחר שהפוסט שפרסמה בפייסבוק שבו הודיעה על מותו של סלואן, התמלא תגובות מרושעות מצד קבוצות של אנטי חיסונים. היא לא שיתפה בפוסט המקורי פרטים על סיבת המוות של סלואן. הכל היה עוד טרי והיא לא רצתה לחשוף את הסיבה, מה שגרם לאנטי מחסנים לרמוז שמדובר במוות בעקבות חיסון. התגובות האכזריות טענו שהבחירה לחסן את התינוק היא מה שהרגה אותו, ודרוזייר נאלצה לשתף את הסיבה למותו של סלואן, רק כדי להגן על עצמה. "לכל אלה שמגיבים ושולחים לי הודעות שמאשימות אותי שגרמתי למותו של סלואן בגלל שחיסנתי אותו – תפסיקו", היא כתבה, "בתחילה לא רציתי להסביר מה גרם למותו של סלואן בגלל תחושת האשמה הקשה שמלווה אותי, ופחד שאחרים יגנו אותי. אבל אני לא אתן לאף אחד להשליך אשמה על משהו שהוא לא נכון".

A post shared by Jordan DeRosier (@lifeofderosiers) on

עם זאת, רוב המגיבים דווקא היו מאוד אמפטיים ותומכים, ודרוזייר מספרת שהתגובות היו מדהימות, ושאנשים שהיא לא מכירה עזרו לה, לבעלה ג'סטין, ולבנה בן ה-3 רואן. "זה הדבר היחיד שמנחם אותנו כרגע. קיבלנו אלפי תגובות מהורים שאומרים שאחרי שהם קראו על הסיפור שלנו הם הוציאו את השמיכות מהעריסה". למרות שהאבל הכבד עדיין טרי, דרוזייר שיתפה בעובדה שהכל המשפחה מתעתדת לקבל ייעוץ אבל וטראומה. ומזה שהיא משתפת את הטרגדיה עם העולם, היא מקווה למנוע מקרים כאלה בעתיד: "זה מאוד עוזר לדעת שלמרות שהתינוק שלנו איננו, כולם אוהבים אותו וחולקים את הסיפור שלו, מה שיכול לעזור לשמור על תינוקות אחרים".

"תינוקות לא נולדו עם הרגל לשמיכה ולא זקוקים לכך"

לאור המקרה הטראגי, עולה השאלה כיצד, אם בכלל, יש לכסות תינוקות קטנים. "לפי הנחיות משרד הבריאות לסביבת שינה בטוחה יש לשמור על מיטת התינוק נטולת חפצים המהווים סכנה, ביניהם שמיכות, כריות, וצעצועים רכים. כמו כן, יש להימנע משימוש במגן ראש או במגן מיטה", אומרת לנו שרי גלזר, בעלת המרכז להכשרת יועצות שינה ומדגישה: "אנו כמבוגרים הטמענו הרגלים כגון לישון עם שמיכה, וקשה לנו להעלות על דעתנו הירדמות ללא כרית ושמיכה. עם זאת, התינוקות שלנו לא נולדו עם ההרגלים הללו ולא זקוקים להם. ברגע שהם לומדים להתהפך ולזחול הם מטיילים במיטה ולא נשארים תחת השמיכה רוב הלילה בכל מקרה, כך שאין שום צורך בשמיכה להירדמות או לשינה כלל".

ובכל זאת, האם אין תחליף לשמיכה לימים קרים במיוחד?
"בימי החורף הקרים, בגילאים הקטנים יותר (או עבור תינוק שטרם למד להיעמד או לזחול), ניתן להלביש בשכבה נוספת (אך להיזהר מחימום יתר, גם הוא אחד מגורמי הסיכון למוות בעריסה) או בשק שינה כתחליף לשמיכה. שק שינה הוא בגד בעל שרוולים, כך שאינו יכול לטפס מעלה ולהיכרך סביב התינוק, אך חלקו התחתון מעוגל וללא רגליים, וכך הוא עדיין מאפשר לתינוק חופש להסתובב ולהניע את רגליו. ישנם שקי שינה מכותנה או מפליס, בהתאם למזג האוויר".

הנחיות משרד הבריאות לסביבת שינה בטוחה. לקרוא ולהפנים:

    • הימנעו מלשים במיטת התינוק כריות, בובות, צעצועים רכים, שמיכות עבות וחפצים נוספים
    • כסו את התינוק בשמיכות הדוקות, הצמידו את השמיכה לקצה המיטה והדקו בגובה האגן מתחת למזרן, או הכניסו אותו לשק שינה ייעודי לתינוקות
    • כסו את המזרן בסדין נמתח והדוק
    • לבוש התינוק צריך לשמור על חום גופו ולא לכסות את פניו. ככלל, יש להלביש תינוקות עד גיל חצי שנה רק בשכבה אחת נוספת מהמבוגר הנמצא באותם תנאים.
    • אין להשתמש במגן מיטה או במגן ראש. מגן מיטה ומגן ראש אינם מונעים חבלות ויכולים לגרום ללכידה של ראש התינוק וחנק.
    • מקמו את מיטת התינוק הרחק מכבלי חשמל, שקעים, וילונות ורצועות של וילונות, והרחיקו ממנה שקיות ניילון ופלסטיק
    • הימנעו מחימום יתר. החימום המומלץ במזגן הוא- 22-24 מעלות. אווררו את החדר בו ישן התינוק כל יום.