לא לחינם יש מי שמכנה את שלושת החודשים הראשונים בחייו של התינוק הטרימסטר הרביעי. כשהם רק יוצאים מהבטן, ניובורנז נראים לפעמים כאילו הם עוד לא הגיעו לכאן, קצת חייזרים מתוקים שצריכים עוד קצת זמן להתרגל לעולם. ואכן, לניובורנז לוקח זמן להתארגן על עצמם ולהפוך לתינוקות. מערכת העיכול שלהם ופלורת המעיים מתפתחות בתקופה הזו, מה שיוצר אצלם את הגזים הלא סימפטיים, גם מערכת העצבים ומערכת החיסון מתפתחות עדיין, וכל אלה גם מסבירים את שלל התופעות הפיזיות התמוהות שלפעמים רואים עליהם. אתר popsuger ומערכת הבריאות של cnn, יצרו רשימה של תופעות ביזאריות שניובורנז עלולים לסבול מהן. לא מדובר בדברים כאובים, מסוכנים או מדאיגים – כל מה שצריך לעשות זה לתת להם לגדול קצת.

הם פוזלים: במהלך ששת השבועות הראשונים לחייהם, הרבה תינוקות רכים פשוט לא הצליחו לארגן את העיניים שלהם עדיין, והם פשוט פוזלים. זאת לא סיבה לדאגה, אבל אם הפזילה המתוקה הזו ממשיכה אחרי גיל 6 שבועות, אולי כדאי לראות רופא ילדים.

הם נוחרים: טוב, הם לא נוחרים כמו שבעלך נוחר, אבל הם בהחלט משמיעים קולות נחירה. מרכז השליטה על הנשימה במוח שלהם לא לגמרי מפותח עדיין, אתם יכולים לצפות מהם לחרחורים, שריקות וקולות גרגור.

הם קופצים בבהלה: רפקלס המורו הוא רפלקס קדום, שבמסגרתו הידיים של הניובורן שלכם מונפות בקפיצה באוויר, והוא נבהל מזה. המורו מתרחש עד גיל 3 או 4 חודשים, והוא חלק מההתפתחות של התינוק שלכם. אם הוא מבהיל את עצמו ומתעורר מזה יותר מדי פעמים, נסו עיטוף, זה עשוי לעזור לו לישון יותר טוב.  

יש להם נשיכות חסידה: לניובורנז יש לפעמים פסים אדומים על העור, בבסיס הצוואר בדרך כלל, ולפעמים בין העיניים או על העפעפיים. הם נגרמים מכלי הדם שנמצאים צמוד לעור ועוברים בעצמם אחרי זמן מה.

תינוקות זקנים (צילום: reddit.com)
פוזל וטוב לו. וגם יעבור לו | צילום: reddit.com

הם פרוותיים: הרבה תינוקות נולדים עם שיעור יתר בשלל חלקי הגוף. אצל פגים בכלל מדובר בתופעה ידועה, והם נולדים עם שכבת שערות מכובדת, כולל על הפנים. לפלומה שמכסה את התינוק קוראים לנוגו, והיא קיימת אצל כל התינוקות ברחם. תינוקות שנולדו כמה שיותר מאוחר במועד, כנראה לא ייצאו איתה מהבטן, אבל כן יכולים להיות שרידים על הגב, הכתפיים האפילו הלחיים. הפלומה כמובן תנשור ככל שהתינוק יגדל.

הם מחוצ'קנים: לתינוקות רבים גדלים פצעונים קטנים ואדומים על הפנים, כאלה שממש מזכירים חררה או חצ'קונים קטנים. זה קורה לרוב בגיל 3-4 שבועות, ולעיתים יכולה הפריחה לכסות את רוב הפנים. מדובר בתופעה נורמלית וחסרת סכנה, כתוצאה משינויים הורמונליים שמעוררים את בלוטות השומן על עורו של התינוק. זה יעבור לבד תוך כמה שבועות, ואין צורך לשטוף את העור עם סבון. תניחו לזה וזה יעבור.

הם מקושקשים: תופעת ניובורן ידועה היא קשקשת, המכונה באנגלית cradle cap – כיסוי קשקשי קשה ולבן-צהבהב שדבוק לקרקפת. שוב מדובר במצב שלא אמור להטריד אתכם, למרות שיש הרבה הורים שמוטרדים לגבי ואף מתייעצים בפורומים או עם רופאים. אין ספק שלא מדובר בתופעה אסטתית, אבל גם היא עוברת לבד אחרי כמה חודשים. אם זה זה ממש מטריד אתכם, אפשר לנסות לרכך מעט את הקשקשים עם שמפו עדין וטבעי, או עם שמן שקדים, ואז לנסות לסרק בעדינות את הקרקפת.

אמא אחרי לידה עם תינוק בן יומו (צילום: ויקיפדיה)
הטרימסטר הרביעי: נראים קצת חייזרים | צילום: ויקיפדיה

הם מצמיחים שדיים: אם נדמה לכם שלניובורז יש קצת ציצי, בין אם מדובר בבן או בבת – אתם לא הוזים. התינוקות חשופים לאותם הורמונים שמעוררים את בלוטות החלב של האם בעודם ברחם, ולעיתים יש להורמונים הללו גם אפקט על העובר. וגם פה – תוך כמה שבועות או חודשים רקמת השד תצטמק באופן טבעי.

הניובורן שלכם סבל מתופעות נוספות? שתפו אותנו בתגובות!

>> מקופלים וטוב להם: צילומי ניו בורן בתנוחות עובר