שקילת התינוק - שרשרת חיול אחרי הלידה (צילום: רועי ברקוביץ')
. התינוק נולד בריא ושלם, האם פגועה ומחוללת. אילוסטרציה | צילום: רועי ברקוביץ'
אף אחת לא מעוניינת שיחתכו אותה במספריים, בטח לא בזמן לידה, בטח לא באזור שגם ככה עובר חתיכת מסע באירוע הזה. בניגוד לעבר, אז נהוג היה לבצע חתך חיץ בכל יולדת מבכירה (כלומר: בלידה ראשונה), כיום מנסים להימנע מחיתוך, ומבצעים את האפיזיוטומיה (המונח הרפואי שמתייחס לחתך באיבר המין) רק כאשר יש צורך להאיץ את יציאת התינוק (למשל, כאשר יש מצוקה עוברית) או כאשר מנסים למנוע קרע ספונטני, שעלול להסתיים הרבה יותר גרוע מחתך קטן ומבוקר. יולדת אחת לא השתכנעה מההסבר המלומד שלעיל - ותובעת את הרופא שחתך אותה. 

האישה, שבשלב זה לא חושפת את זהותה, אוחזת בתיעוד מצולם של הלידה.  (שימו לב, הסרטון גרפי מאוד והצפייה על אחריותכם). בסרטון היא נראית כאשר היא מבקשת במפורש מהרופא שלא יבצע חתך - אולם האחרון לא שועה לתחינותיה, שולף את המספריים ופועל לפי הנוהל. "לא הייתה שם הסכמה - האישה נראית בבירור כשהיא מבקשת שלא יבצעו את החתך", אומרת עו"ד כריסטן פסקוצ'י, מארגון Improving Birth אשר מקדם את תביעתה של האישה נגד הרופא.  "אנשים לא מבינים שזו זכותם החוקית לתבוע אם בוצע בהם הליך רפואי נגד הסכמתם. גם האישה הזו סיפרה לחברים ובני משפחה מה קרה, ושמעה את המשפטים הרגילים: 'העיקר שאת בסדר, העיקר שהתינוק בסדר' - רק שבניגוד לרוב הנשים, זה לא הספיק לה". 

הלידה המדוברת התרחשה בקליפורניה. היולדת הודיעה לצוות מראש כי היא מבקשת שינהגו בה בשיא העדינות, שכן היא בעלת עבר עגום של תקיפה מינית ומתקשה מאוד לאפשר לאנשים לגעת בה. היא קיבלה אפידורל ואפילו טשטוש, אבל ברגע האמת, כשהמספריים נשלפו, הייתה צלולה מספיק לדרוש שלא ייעשה בהם שימוש - אבל כאמור, הבקשה לא נענתה. "אבל למה, בכלל לא ניסיתי!", אומרת האישה בסרטון, והרופא עונה לה: "הראש של התינוק יוצא ונכנס שוב, פשוט אין לו מספיק מקום לעבור שם". אמה של האישה אומרת לרופא שיעשה מה שצריך, ומזכירה לאישה מה קרה לדודתה שסירבה לחתך (קרע חמור שהגיע עד פי הטבעת) - אבל האישה מתעקשת: "לא! אל תחתכו אותי!". בשלב הזה הרופא מאבד את הסבלנות, ועובר משכנועים למעשים. 

התינוק נולד בריא, במשקל 3 ק"ג, אולם לדברי עו"ד פסקוצ'י, הבעיה לא רק בנחיצותו הוודאית או הבלתי וודאית של החיתוך - אלא באופן שבו דיבר הרופא ליולדת. "היא ביקשה מידע והסברים, והוא לא היה קשוב מספיק", היא מסבירה".

"אני רוצה שכולם יידעו שיש לנו זכויות על הגוף שלנו ומה שנעשה בו", כתבה היולדת בהצהרה שהוציאה דרך עורכי דינה. "הזכויות הללו ניטלו ממני בחדר הלידה. אם זה קרה לי, זה יכול לקרות לכל אחת. התביעה שלי משדרת מסר לנשים ולאנשי צוות רפואי בכל העולם - זה לא עניין של כסף, אלא של הזכויות של נשים". 

עוד ב-9 חודשים:

>> שרשרת חיול: מה עובר על התינוק לאחר הלידה?
>> תמונת ההנקה שחצתה את כל הגבולות
>> חמש עובדות מדהימות על גברים לפני לידה