כבר שמענו על תינוקות שינקו בטעות מאישה זרה, ועל מקרים קשים עוד יותר, של תינוקות שהוחלפו בבית החולים וגילו את הקטסטרופה רק אחרי שנים. המקרה הנ"ל מחריד אף הוא, לא בגלל הסכנה שטמונה בו - שכן מדובר על ניתוחון פשוט שאורך שניות ספורות בלבד, ונעשה אפילו ללא הרדמה מקומית - אלא בגלל הקלות שבה תינוקות חסרי ישע עלולים לעבור מיד ליד בלי מנגנוני בקרה.
"אני לא ישנה מאז שזה קרה", אמרה האם המזועזעת, ג'ניפר מלטון (31) למגזין PEOPLE. "אני מתפללת שלא תישאר לו טראומה ושלא יהיו לו בעיות בריאותיות בהמשך הדרך ממה שעשו לו שם".
"שם" הוא בית החולים שבו ילדה ג'ניפר את נייט, ומה שעשו לו היה ניתוק לשון קשורה - הליך מהיר ולא מסוכן, אבל בשום אופן לא משהו שאפשר לעשות מבלי לקבל את הסכמת ההורים, או לוודא כי מדובר בתינוק הנכון. "יום אחרי הלידה באה האחות ולקחה אותו. היא לא אמרה כלום, אז הנחתי שהיא לוקחת אותו לשקילות ובדיקות רגילות שעושים בתינוקייה", משחזרת מלטון. "כשהאחות החזירה אותו, היא דיברה על ה'ניתוחון שעבר ממש בקלות, ומעכשיו ההנקה תלך הרבה יותר טוב' - ופשוט לא היה לנו מושג על מה היא מדברת! אמרתי לה שאנחנו לא ביקשנו ולא הסכמנו לשום ניתוח, ושההנקה הולכת יופי. אפילו הסתכלתי שוב בידון לראות שזה באמת נייט שלי, וזה היה הוא - אבל כשהוא פתח את הפה, ראיתי שיש טיפות דם מתחת ללשון שלו, והבנתי שעשו לו את ההתרה בלי רשותי. התחלתי לבכות בלי שליטה, לא האמנתי שעשו כזה דבר לתינוק שלי בלי שידעתי, זה לא שהוא יכול להגיד להם שיעזבו אותו".
דקות ספורות לאחר מכן, משהתברר גודל הטעות, התקשר רופא הילדים שביצע את ההתרה למלטון. "הוא אמר לי שהוא מתנצל, ושהוא אכן היה אמור לבצע את ההתרה לתינוק אחר, אבל שאין לי מה לדאוג כי נייט יהיה בסדר גמור, ואפילו 'לא בכה כל כך הרבה בזמן הניתוק' - אבל זה ממש לא הרגיע אותי".
לפחות בינתיים, מלטון לא הגישה תביעה - אבל מבקשת להפיץ את הסיפור, כדי שהורים יהיו ערניים וטעויות כאלו יימנעו בעתיד.
בישראל, אגב, קיימים נוהלי זיהוי נוקשים בכל התינוקיות ומחלקות היולדות, אולם גם בארץ אירעה טעות איומה בזיהוי, כשתינוק בן ארבעה חודשים קיבל מנת חלב אם שנשאבה מאישה שאינהה אמו - והייתה נשאית של נגיף האיידס (אשר יכול לעבור בחלב, כמו מחלות זיהומיות נוספות). התינוק טופל וככל הידוע לא נדבק בנגיף, אבל את הטראומה של ההורים, יש להניח, קצת קשה יותר לרפא.