זה עלול לעלות לך בכמה תפרים אקסטרה בלידה, ואולי גם להגביל את מגוון הכובעים שתוכלי לחבוש לראשו של התינוק - אבל יחסוך לך, אולי, לא מעט כסף על מורים פרטיים בעתיד. מחקר חדש, שפורסם לאחרונה בכתב העת Molecular Psychiatryגילה כי ככל שהיקף ראשו של התינוק גדול יותר, הוא יהיה בעל כישורים שכליים גבוהים יותר. 

החוקרים, שהתכוונו בכלל לבדוק את הקשר בין IQ גבוה לבריאות כללית, השתמשו במאגר נתונים שכלל את תיקיהם הרפואיים של 502,655 בני אדם, בטווח הגילים 37-73. הנבדקים ענו על שאלוני אינטליגנציה, סיפקו דגימות רוק, שתן ודם, נשקלו ונמדדו - וגם אישרו לצוות החוקרים לגשת למסמכים הרפואיים שלהם מגיל הילדות (אז מהווה היקף הראש מדד חשוב להתפתחות, ונבדק כמעט בכל ביקורת שגרתית, בפרט בשנה הראשונה לחייו של התינוק).  

ככל שהצטברו הנתונים, התפלאו החוקרים לגלות כי יש התאמה מובהקת בין גודל הראש של הנבדקים כתינוקות ופעוטות לבין הצלחתם במבחני ה-IQ שביצעו במסגרת המחקר. בנוסף, הבחינו החוקרים כי בעלי ראש גדול השיגו יותר תארים אקדמיים, והכנסתם הממוצעת הייתה גבוהה יותר. 

"אנחנו מודעים, כמובן, להשפעות נוספות על האינטלגנציה וההצלחה של בני אדם", מסרו החוקרים. "ישנן השפעות סביבתיות רבות, כמו ההשקעה ההורית, איכות בתי הספר ועוד, אולם הנתונים האלו שווים חשיפה". 

>> מסתבר שמרץ הוא החודש הכי טוב ללדת בו