היתרונות של "קנגורו" - מגע צמוד, בלי חציצה של בגדים או שמיכות, עם תינוקות בכלל ופגים בפרט כבר נחקר ודובר, ולפעמים אפילו יכול להציל חיים. וכאשר רואים תמונות כאלו, אפשר בהחלט להבין איך האהבה המשפחתית מחזקת את הפגים הקטנטנים ותורמת להחלמתם. 

התמונה צולמה למעשה לפני מספר חודשים בדנמרק, אולם עלתה לכותרות בימים האחרונים לאחר שהופיעה בעמוד פייסבוק פופולרי בדרום אפריקה, כשהכיתוב שתחתיה מתורגם לאנגלית ולכן נגיש יותר עבור רוב העולם, שלא דובר דנית שוטפת.

"גם פגים ששוקלים 700 גרם יכולים לצאת מהאינקובטור לזמן מה ולהיות צמודים להורים שלהם, ורצוי שזה יקרה כמה שיותר", נכתב בהסבר המצורף לתמונה. "למעשה, חום הגוף של ההורה מווסת את חום הגוף של הפג אפילו טוב יותר מהאינקובטור, התינוק רגוע יותר ומחקרים מראים שתינוקות שעבדו איתם בשיטת הקנגורו אפילו עלו מהר יותר במשקל. בנוסף, החשיפה לחיידקי הגוף של ההורה מחזקת את המערכת החיסונית השברירית של הפגים והוםכת אותם לעמידים יותר בפני זיהומים - אחת הבעיות הגדולות בפגיות". 

הפוסט שותף עשרות אלפי פעמים, והתגובות אליו הפכו למעין קבוצת תמיכה עבור הורים לפגים, ששאבו ממנו כוחות והשראה. "גם אנחנו עשינו קנגורו לפגים שלי, שנולדו בשבוע 25", כתבה מגיבה בשם רייצ'ל. "כיום הם גברים צעירים ובריאים". "אני אוהבת את התמונה הזו, הלוואי שהייתי יודעת שזה אפשרי כשילדתי את בתי לפני הזמן", כתבה סטפני. "אני זוכרת שממש בכיתי רק מלראות אותה שוכבת שם במכונה הזו", וגולשת אחרת סיכמה: "פשוט תמונה יפהפיה! אומרת כל כך הרבה ומעבירה מסר כל כך פשוט של אהבה, מגע וחמלה". 

>> חיבוק מציל חיים: הפג שרד בזכות מגע הוריו