מי לא נאלצה להתמודד עם עצות טורדניות של מכרים, בני משפחה או זרים גמורים כשהייתה אמא טריה? אחת העצות הכי מבלבלות ומטרידות גורסת כי תינוק שמרימים אותו הרבה על הידיים יהפוך למפונק ותובעני ולא יהיה עצמאי. מחקר חדש קורא: בולשיט. אין דבר כזה ׳יותר מדי ידיים׳ ואי אפשר לתת לילד הקטן שלך יותר מדי מגע חם וקרוב. להפך, המגע הזה רק מאיץ את ההתפתחות המח והוא קריטי לבריאותו של התינוק.
החוקרים, מאוניברסיטת אוהיו לרפואה, עקבו אחר התפתחותם של 125 פגים ו-125 תינוקות שנולדו בתום הריון מלא, מבית החולים לילדים של אוהיו, ובדקו את תגובתם למגע. התוצאות חד משמעיות: הפגים שזכו למגע הפגינו התפתחות מואצת ושונה מאלה שלא זכו לו, כך היה גם במקרים של פגים שעברו טיפולים קשים ומכאיבים. "כל השעות שהורים מבלים עם התינוק בסקין-טו-סקין משתלמות", אומרים המומחים. "התוצאות מראות חד משמעית שמגע עדין ותומך עוזר להתפתחות המח".
העניין נכון גם לתינוקות שאינם פגים, כמובן, אבל צוות החוקרים הבין כבר שבבתי החולים, ובעיקר בפגיות, המצב הזה לא מתקיים בגלל הסיטואציה המורכבת, ולכך מופנית רוב ההסברה שלהם כרגע. ״הדבר הכי חשוב הוא שמגע תומך בילד יוצר שינוי,״ מדכישה מייטר. ״זה מעודד, בעיקר הורים שנמצאים בפגיות או בטיפול נמרץ ומרגישים חסרי שליטה. חשוב שידעו שיש להם המון השפעה והם יכולים לשנות את המצב בעזרת המגע והנוכחות שלהם בלבד".