אז מה עדיף, הנקה או תמ"ל? סתם, נראה לכם שהיינו נכנסים לפינה הזו? מיד אחרי שניתן את הדיסקליימר הנדרש, לפיו לכל הורה הזכות להחליט במה להאכיל את ילדו ולכל האישה הזכות לקבל החלטות על גופה, נביא לכם שורה של טיפים מועילים, מגניבים וחסכוניים שיקלו על כל הורה לתינוק שאוכל תמ"ל או חלב שאוב מבקבוק. מוכנים?

1. הכינו הכל מראש. והכוונה היא - ה-כ-ל. בקבוקים שטופים, אבקה מדודה ומים רתוחים (או שקית חלב אם מופשרת), אפילו טטרה לגרעפס שאחרי. אתם של הלילה תודו לעצמכם של הבוקר כשלא תצטרכו ליישר אבקה בכפית עם עין אחת עצומה.

2. רכזו. בחרו מגירה, סלסלה או ארון שיהיו מיועדים אך ורק לבקבוקים ואביזריהם. אין דבר יותר מעצבן מלמצוא שלושה בקבוקים, שבע טבעות ואף לא פטמה אחת לרפואה, או להתחיל להפוך את המטבח בשביל מכסה.

אישה מאכילה תינוק בבקבוק על ספה ומאחוריה גבר מסתכל (צילום: jupiter images)
מצאתם מותג טוב של בקבוקים? השארו נאמנים | צילום: jupiter images

3. בחרו מותג אחד. נכון, לא כל התינוקות זורמים עם כל סוגי הפטמות, אבל ברגע שמצאתם סוג של בקבוק שמצליח לכם איתו - אל תחליפו (אלא אם אתם רוצים להיתקע עם המון אביזרים שלא מתאימים אחד לשני).

4. שחררו. גם אם רצית נורא להניק ולא הצלחת, גם אם את מרגישה נורא אשמה - אחד היתרונות המשמעותיים ביותר בבקבוק הוא שאין כאן שום אביזר האכלה שהוא איבר בגוף שלך, ולכן את יכולה לישון, להתקלח או לצאת החוצה, רחמנא לצלן - ולתת למישהו אחר להאכיל. 

5. אל תתקמצנו על מחלק מנות איכותי. אם הבקבוקים שלכם מכילים תמ"ל, אתם חייבים מחלק מנות איכותי, שלא ייפתח ויתפזר לכם בתיק, שלא יאפשר לאבקה לנדוד בין התאים ושישאיר אתכם בראש שקט להוסיף מנה מדודה למים, לנער ולהגיש.

6. אל תדחו את השטיפה. אלא אם יש לכם כיור מיוחד להשרייה או מקום במטבח להניח בו קערת מי סבון, שטפו כל בקבוק בגמר השימוש. לדחות את שטיפת הבקבוקים לערב משמעה קרצוף עיקש ומיואש של חתיכות חלב קרוש. וזה גם מריח כמו גרביים של חייל בסוף טירונות.

תינוק מתוק אוכל מבקבוק (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
הכינו הכל מראש לפני השינה. אתם עוד תודו לעצמכם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. השיגו מחמם בקבוקים. נכון, זה נשמע כמו מוצר שכל תכליתו לשאוב עוד כסף מהורים חסרי מושג, אבל בניגוד ללא מעט ציוד מיותר - מדובר בהצלה מיידית, שדואגת לחימום אחיד ובטוח של תכולת הבקבוק בזמן קצר ובלי סיכונים מיותרים.

8. כרית הנקה - לא למניקות בלבד. גם אמהות שלא מניקות - וגם אבות, סבתות וכל מי שמתנדב לסייע במלאכה - יכולים ליהנות מאוד מכרית הנקה איכותית, שמאפשרת האכלה נוחה מהבקבוק בלי לשבור את הגב.

9. אל תתעצלו להרתיח. או להשתמש בסטריליזטור למיקרו. בכל מקרה, לא מדובר בגחמה היסטרית, אלא בפעולה הכרחית לשמירה על בטיחות הילדים שלכם. אל תחפפו, אל תתנו לנודניקים למיניהם לגרום לכם להרגיש מגזימים - פשוט עשו מה שצריך וזהו.

10. הרגילו את התינוק לחלב בטמפרטורת החדר. ויש הסבר פשוט. כשאתם בבית, אתם יכולים להשרות את הבקבוק במים חמים או להשתמש במחמם בקבוקים (ע"ע), אבל אם אתם לא רוצים להתחיל לחפש בהיסטריה דרך יצירתית לחימום בקבוק בזמן שאתם בחוץ, טוב תעשו אם תרגילו את כבודו לבקבוקים פושרים.

צופים בטלוויזיה (צילום: vesilvio, GettyImages IL)
אל תדחו את שטיפת הבקבוקים. זה חשוב | צילום: vesilvio, GettyImages IL

>> בחני את עצמך: האם את בהריון?