נדמה שמאז החלו ההפגנות בעד ונגד הרפורמה המשפטית, עוד לא היה נושא שכל כך חילק את המדינה לבעד ונגד מאשר הווידוי של התאומות נוי והדר קרקו ששיתפו לאחרונה בחשבון האינסטגרם שלהן כי מכיוון ששתיהן ילדו את הבנים הבכורים שלהן בהפרש של פחות משבועיים - יוצא להן להניק אחת את התינוק של השנייה. מצד אחד הגיעו המתפייטים שהתרגשו מהמחווה ומהאחווה הנשית, והיו מי שפשוט נגעלו ואמרו כי מדובר במעשה הזוי ומוזר. 

אז כדי לעשות קצת סדר בבלאגן, בחרתי לענות על השאלות הקשות שעולות מהשיתוף כדי שנוכל להבין אחת ולתמיד האם זה נורמלי, ואולי יותר מכך - לגיטימי? 

האם התינוק מקבל את אותו ערך תזונתי מהנקה לא מהאמא שלו?

"הבנים נולדו בהפרשים קטנים ולכן אין הבדל גדול בהרכב החלב. כמובן שלכל אמא יש הרכב חלב ייחודי לתינוק או לתינוקת שלה בהתאם לגילם ולמצבם הבריאותי".

האם קיימים סיכונים? האם זה משנה או לא משנה לאפקט ההנקה?

"הסיכונים שיכולים להיות במצבים אלה קיימים רק במידה שיש לאחת האימהות מחלות מסוימות או רזומה בעייתי כמו עישון, אלכוהול וכדומה. אז זה יכול בהחלט להשפיע על הרכב החלב או לסכן בריאותית את התינוק. אני מאמינה בכל ליבי שהאימהות דואגות לעצמן, לתינוקות שלהן ולאחיינים שלהן ולכן אין סיכונים בהנקה של תינוק לא שלך. חשוב לציין, ארגון הבריאות העולמי ממליץ לתת הנקה או חלב אם מאישה אחרת כקו שלישי במידה ואותה אם מתקשה או לא יכולה להניק או לתת חלב שאוב שלה, מכיוון שזה יותר בריא לתינוקות".

נויה והדר קרקו (צילום: מתוך האינסטגרם של נוי והדר)
הסטורי שהצית את הסערה | צילום: מתוך האינסטגרם של נוי והדר

האם התינוק בכלל מזהה שלא מדובר באמא שלו?

"תינוקות מזהים את האימהות שלהם כבר מהעוברות, הם מכירים את הריח של אמא ואת הקול שלה. תינוקות הם יצורים פרימיטיביים וברגע שהם רעבים וצריכים למלא את הצורך ההישרדותי שלהם הם ינקו גם מאמא שהיא לא שלהם ועדיין ידעו לזהות את האמא הביולוגית"

לסיכום, משחר ההיסטוריה היה מקובל להניק תינוק של מישהי אחרת במידה ולאמא לא היה חלב או לא היה מספיק, וקראו למקצוע - מיינקת. כל עוד שומרים על כללי בטיחות ובריאות אין באמת סיבה לחשש כלשהו. חוץ מהיסטריה בסטורי. 

הכותבת היא יועצת הנקה מומחית בהנקת פגים ומנהלת טיפת חלב כרמיאל-משגב, מכבי שירותי בריאות מחוז צפון