היום צפויה סיון הרוש קנטור ללדת בבית החולים אסותא באשדוד. בראיון מבית החולים עם מסכה וכפפות, היא סיפרה לניב רסקין ב"חדשות הבוקר" על ההתרגשות – לצד הזהירות המתבקשת. "אנחנו מאוד נשמרים. כולם עם כפפות ואלכוג'ל, גם הרופאים והמיילדות. כל אחד שמשתעל ישר שואלים מה זה, בכניסה למיון ולבית החולים מודדים חום לכל אחד ונותנים מסיכה וכפפות. כולם משתדלים".
לדבריה, הנסיבות שינו לחלוטין את חוויית הלידה לעומת הפעם הראשונה. "ילדנו פה לפני שנה. זו הייתה חוויה אחרת לגמרי, בחדר הלידה היו האחיות שלי, אמא שלי ובעלי, והפעם אלה רק בעלי ואני. חשבנו על לידה ביתית אבל זה נראה בלתי אפשרי, זה נראה יותר מדי. אני סומכת על הצוות".
אך מה שמטריד את סיון יותר מלידה בצל הנגיף זה היום שאחרי. "מטריד אותי מה נעשה אחר כך, אחרי הלידה בעזרת השם, כשנחזור הביתה ונהיה עם המשפחה. אם יבואו לראות את התינוק או לא, אם נעשה ברית או לא, ואם כן, כמה אנשים נזמין".
פרופסור יריב יוגב, מנהל בית החולים ליס ליולדות, מדגיש שהמערכת נערכה לכך. "אני יכול להגיד לסיוון שהיא יולדת בבית חולים מצוין עם צוות מצויין. יש שלושה דברים שהקפדנו עליהם: אנחנו צריכים להגן על היולדת,להגן על הצוות – ולשמור על חוויית לידה מעצימה ככל שאפשר. אנחנו לא מאשירם יותר ממלווה אחד ובבית החולים ליס אנחנו מקפידים שכל יולדת תקבל חדר לבד".
לפי פרופסור יוגב, נשים בהיריון הן בדרך כלל צעירות ולכן הידבקות בקורונה לא תהיה משמעותית, וגם אם תהיה תהיה תחלואה – היא לרוב לא עוברת ברחם. "הנתונים שאנחנו מקבלים הם נתונים עולמיים אך חסרים. סין, איטליה וספרד, מדינות ששיעור הילודה בהן הוא לא מאוד גבוה, נראה שהילדים נראים בריאים. יש רק סיפור מקרה אחד של הדבקה. אלה אחוזים מאוד נמוכים".
גם בהנקה לא צפויה להיות בעיה, מאחר שקורונה לא עוברת בחלב האם. "אנחנו מפרידים את התינוק מהאם רק שאנחנו מוודאים שהוא לא נדבק בתוך הרחם. יש הרבה וירוסים שעוברים בתוך הרחם, הקורונה לא. אנחנו לא יודעים מה ההשפעה של הקורונה על תקינות ההיריון ולא יודעים אם זה גורם להפלות בטרימסטר הראשון או להפרעות לקראת סוף ההיריון. כרגע מסתמן שלא, אבל אני מניח שעם הזמן נדע יותר", מסכם פרופסור יוגב.