לכל אחד מאתנו יש לפחות אחד כזה בפיד. פרופיל עם שני שמות לרוב של גבר ואישה, תמונה משותפת, וכשהם מגיבים למשהו - אנחנו לא יודעים עם מי אנחנו מדברים.

לרוב נסתכל עליהם בהתנשאות, אבל אם נודה באמת אף פעם לא באמת ניסינו להבין מה עומד מאחורי אותם פרופילים זוגיים, למה הם לא מחזיקים פרופילים נפרדים. יצאתי לשטח כדי לענות על השאלות הקשות ולנסות להבין מה באמת קורה שם, אבל נשארתי עם פרופיל משל עצמי.

צירפתי אותו כדי שיראה עולם

"למוטי לא היה פרופיל פייסבוק בכלל. במשך שנים ניסיתי לשכנע אותו לפתוח וזה בכלל לא עניין אותו, אז בסוף החלטתי להוסיף אותו לפרופיל שלי כדי שקצת יראה עולם", כך מסבירה לנו זהבית (32) בת זוגו של עמר (35) מפתח תקווה.

פרופיל זוגי (צילום: עצמי)
פרופיל זוגי | צילום: עצמי

 

הם ביחד תשע שנים מתוכן הם נשואים שמונה והורים גאים לשני ילדים בני שבע ושנתיים, שמככבים גם הם בתמונת הפרופיל המשותפת. איחוד הפרופיל התרחש לפני כשלוש שנים ביוזמתה של זהבית, שהיא גם הפעילה יותר בפייסבוק.

"היום הוא רואה הכל, מגיב מעט ועושה לייקים, אך לא מעלה סטטוסים. הייתי שמחה אם הוא היה מתחיל להעלות קצת פוסטים ואפילו מדי פעם כותב לי גם איזה פוסט מרגש ודביק. חוץ מזה, הוא משחק המון בבית במשחק פוקר שמפרסם בפייסבוק את התוצאות וכולם חושבים שאני המכורה!"

"הייתי שמח שזהבית תמעיט בכמות הפוסטים כדי שיפסיקו לראות בעבודה מה אני עושה בכל דקה!" , אומר מוטי שמשוחח איתנו באותו צ'אט. זהבית מוסיפה: "היה קטע מצחיק עם זה, ערב אחד חבר טוב שלו מהעבודה הזמין חברים קרובים אליו. מהעבודה הוא הזמין רק את מוטי ואותי. אני כמובן פירסמתי ולמחרת כל החברים בעבודה ירדו עליהם. אבל כל הדברים האלו הם בקטע של צחוק, ככה אנחנו מקניטים אחד את השני".

הפרופיל של ספיר מושבת

"הסיבה לאיחוד הפרופיל היא החלטה משותפת של שנינו וזה נוח כי הכל גלוי אחד לשני", מסביר יצחק איסקוב (28) שלו פרופיל משותף עם ספיר (22). הם בזוגיות זה שנתיים וגרים יחד באור עקיבא. כשהיו חצי שנה ביחד איחדו את הפרופיל, כאשר לפני האיחוד לכל אחד היה פרופיל נפרד. הפרופיל המשותף הוא הוא הפרופיל המקורי של יצחק שצירף את ספיר אליו, ובינתיים הפרופיל שלה מושבת עד להודעה חדשה.

פרופיל זוגי (צילום: פוטוקליפ )
פרופיל זוגי | צילום: פוטוקליפ

 

"אין משהו נסתר ויש לזה הרבה יתרונות על פרופילים נפרדים. בהתחלה היה קצת קשה להתרגל אבל היום אנחנו מתנהלים באופן חופשי לגמרי, כל אחד נכנס בזמנו הפנוי ואנחנו משתמשים בו במידה שווה פחות או יותר".

כשמישהו מדבר איתכם - איך הוא יודע מי עונה לו?

"כשהחלונות של הצ'אט קופצים, אנחנו פשוט יודעים מי מדבר עם מי. רוב הזמן לא מתבלבלים בינינו וזה די ברור אחד לשני מה הולך ולכל אחד יש את החברים שלו. אצל כל אחד מאתנו הדיבור הוא שונה אז גם נורא קל להבדיל עם מי מדברים. לפעמים חברים שואלים למה הפרופיל משותף, למה החלטנו על כך אבל טוב לנו עם המצב הקיים".

משישים חברים נהיו אלף

אבי (45) ואיריס (41) סמינרוב מנתניה ביחד זה שמונה עשרה שנים, מתוכן הן נשואים שש עשרה והורים לשלוש בנות (15, 12 ו-9).

איריס מסבירה: "לאבי היה פרופיל פייסבוק ממש מזמן, הוא פתח אותו כי היה צריך לפתח מוצר הקשור לטלפון מהעבודה ומדי פעם הייתי מתגנבת ומסתכלת. אחרי כמה שנים רציתי לפתוח דף עסקי בפייסבוק, אבל אין אפשרות כזו ללא פרופיל רגיל אז אבי הציע פשוט לצרף אותי במקום לפתוח אחד משלי. כך הצטרפתי אליו ובהתחלה קראו לנו 'avi iris smirnov' אבל מהר מאוד השתלטתי לו על הפייסבוק ומשישים חברים נהיו אלף!". יום ההולדת בפרופיל, אגב, הוא שלה.

"אני משתמשת המון בכלי הזה כדי לפרסם וליצור קשר עם הלקוחות שלי ולכן אחרי כמה זמן החלפתי את שם הפרופיל כך ששמי יהיה ראשון. בשלב מסוים הצעתי לו לפתוח פרופיל חדש משלו אבל הוא לא רצה וכך זה נשאר".

התבלבלו ביניכם פעם?

"היה קטע מצחיק ממש לאחרונה. אבי השתתף במירוץ הר לעמק ואני אמנם גם רצה אבל לא השתתפתי במירוץ הזה. היתה תמונה שעלתה אצלנו של כמה בחורות ובחורים מהמירוץ, אך אבי לא היה בתמונה. התמונה קיבלה הרבה לייקים בעיקר מחברות שלי והמשפחה שלי שהחליטו שאני בתמונה... חוץ מזה אני חושבת שהרבה פעמים אנשים לא יודעים מי מאתנו כתב את הסטטוס".

פרופיל זוגי (צילום: אוסף פרטי)
פרופיל זוגי | צילום: אוסף פרטי

 

אבל לדבריה, תחזוקה של פרופיל משותף גוררת אתה לא מעט בעיות תפעוליות. היא מפרטת: "למשל, לפרופיל יכול להיות רק תאריך יום הולדת אחד. תאריך יום ההולדת בפרופיל הוא שלי, אבל ביום ההולדת שלו אני כותבת לו ברכה מהלב שאף אחד לא מפספס, כדי שלא יהיה מקופח. בעיה נוספת היא שאי אפשר להגיב אחד לשני כי זה נראה ממש מוזר. בנוסף, קבלתי לא פעם הערות בנושא ושאלות כמו 'ואם תתגרשו, מי יקבל את הפרופיל?' אבל אני פשוט מתעלמת מהערות מהסוג הזה".

ומה קורה כשנפרדים?

אבל אולי בכל זאת כדאי להקדיש רגע למחשבה הלא נעימה על "מה אם". א', בן 34 מבאר שבע החזיק בפרופיל משותף עם ארוסתו לשעבר, עד שנפרדו ונאלצו לפרק גם את החבילה הדיגיטלית.

הוא מספר: "אחרי כחצי שנה של זוגיות איחדנו את הפרופיל ביוזמה והחלטה משותפת, היא סגרה את שלה והצטרפה אליי והתנהלנו ככה. אחרי כ-4 שנים של זוגיות התארסנו ואחרי האירוסין התחילו בעיות בקשר, שגררו בסופו של דבר את הפרידה ובעקבותיה גם את הפרדת הפרופיל".

גבר ואישה במיטה הגבר מחזיק תמרור עצור ביניהם (צילום: jupiter images)
אילוסטרציה - זה לא באמת א'! | צילום: jupiter images

 

"השיא היה שבזמן שהקשר גם ככה כבר היה רעוע, היא כתבה הודעה לחברה שלי, שהיא הכירה דרכי, שהיא כבר רוצה לחתוך. לצערי היא לא הייתה מספיק חכמה בשביל למחוק את זה, וראיתי את השיחה". אאוץ'.

מי קיבל את העמוד המשותף?

"הפרופיל הופרד ממש ביום של הפרידה. היא לקחה את הפרופיל ואני פתחתי פרופיל חדש, מה שהיה תהליך ארוך ומבאס כי הייתי צריך להתחיל לאתר מחדש את החברים, להוסיף תמונות וזה היה בלגן. מאז לא היינו חברים בפייסבוק, לא דיברנו ואני אפילו לא יודע אם התמונות שלנו עדיין בחשבון ההוא. בחיים לא הייתי עושה את זה שוב, אני לא פותח פרופיל משותף בפייסבוק, גם לא אם אתחתן ויותר מזה, גם לא אתן לבת הזוג אפילו את הסיסמה שלי".

* לתופעות רשת זוגיות נוספות אפשר לפנות לעדי רם בפייסבוק