נקסוס 7 (צילום: The Verge)
מסך מבריק, תרתי משמע | צילום: The Verge

לפני מספר שבועות, החל בישראל שיווקו של הנקסוס 7, הטאבלט הקטן מבית גוגל, המיוצר בידי אסוס. ובדיוק בימים אלה, מתחיל בישראל שיווקו של הטאבלט המקביל מבית אפל – האייפד מיני, כך שההשוואה בין השניים, מתבקשת.

עיצוב וממשק

הטאבלט הקטן של גוגל, עם מסך 7 אינץ', מעניק תחושה טובה באחיזתו ביד. הפורמט המאורך, של 16:10, הוא צר ומאורך יותר מטאבלט הקטן של אפל, ומתאים יותר לאחיזה ולתפעול ביד אחת. העובי הוא כעשרה מילימטר, מעט יותר עבה מהמתחרה, אבל לא באופן מורגש הודות לעיצוב החכם.

אסוס בנו את הגב מפוליקרבונט, שנעשה לאחרונה מאוד אפנתי בטלפונים, במרקם מחוספס משהו, עשוי נקודות נקודות (עם הלוגו נקסוס מוטבע אף הוא במכשיר) – שמוסיף גם הוא לתחושה ולאחיזה הטובה. בנוסף, מחשב הלוח הקטן אינו מכביד על הפרק גם באחיזה ממושכת, על אף שהוא שוקל כמה גרמים יותר מהאייפד מיני.

נקסוס 7 (צילום: Mathew Sumner, GettyImages IL)
חוויית גוגל מלאה | צילום: Mathew Sumner, GettyImages IL

נעבור מהגב לחזית: חזית המכשיר, המוקף במסגרת מתכתית דקה ואלגנטית, חלקה לחלוטין. שרובה הוא המסך, מעליו קבועה מצלמת רשת קדמית, היחידה המכשיר (אפל קבעו בטאבלט שלהם מצלמה אחורית, שלא הייתה שימושית לטעמי). בדפנות המכשיר הדק קבעו מהנדסי אסוס את כפתורי הווליום וההפעלה, ומנגד שקע עגינה מגנטי ובתחתיתו שקע האוזניות ושקע המיקרו USB. עוד בתחתית נמצא את הרמקולים של הנקסוס 7.

בסך הכל, הנקסוס הוא טאבלט מרהיב ובעיקר, נוח ונעים לאחיזה, עניין חשוב מאוד כשמדובר במחשב לוח קטן, המשמש לרוב לצריכת תכנים ממושכת, כמו קריאה, ונתייחס לכך בהמשך הסקירה.

תצוגה וביצועים

נעבור בזריזות על מה שנמצא מאחורי המסך, כי המסך כאן הוא המנה העיקרית. לנקסוס 7 יש 16 או 32 ג"ב של אחסון פנימי ללא יכולת הרחבה, שבב NFC, GPS, בלוטות', ווי-פיי וכל הירקות שהתרגלנו למצוא במחשבי לוח. יש לו אחד גיגהבייט של זיכרון, ומצלמת הרשת הקדמית היא סבירה, לא יותר – 1.2 מגהפיקסל, מספיק שימושי לשיחות סקייפ, לא לצילומי אמנות. בנוסף, מותקנים בו שני מיקרופונים, שוב למטרות של שיחות רשת והפעלת החיפוש הקולי.

לנקסוס 7 יש מסך מהחדים והטובים שנראו במחשבי לוח קטנים. מדובר במסך IPS, עם צבעים טובים, בהירות מצוינת (הוא קריא היטב גם באור שמש ישיר), זוית צפייה רחבה ומעל לכל חדות מעולה – מצרך נדרש כשמדובר בהצגת ספרים דיגיטליים.

נקסוס 7 (צילום: אלון רזניק,  יחסי ציבור )
קורא ספרים מצוין | צילום: אלון רזניק, יחסי ציבור

בשעה שאפל בחרו בחירה תמוהה לשים באייפד מיני מסך נחות יחסית, ברזולוציה של 1024 על 768 פיקסלים (כנראה שמרו את המסכים הטובים יותר לאייפד מיני 2, כדי שיהיה להם מה למכור גם בדגם הבא...), גוגל ואסוס לא התפשרו ושמו כאן מסך על 1280 על 800 פיקסלים, מה שנותן צפיפות טובה מאוד של 216 פיקסלים לאינץ', בוודאי שמדובר במסך קטן יחסית.

השתמשנו בנקסוס 7 כקורא ספרים בטיסה ארוכה, והיינו מאוד מרוצים מאיכות תצוגת הטקסט על המסך, מהחדות והניגודיות הטובה, שלא עייפה את העיניים, לצד גודלו האידיאלי של הטאבלט לאחיזה ביד אחת, הרי שמדובר  במכשיר קריאת הספרים האלקטרוני הטוב ביותר שקיים כיום בשוק הישראלי.

בקדימון של Skyfall ברזולוציית HD מלאה שרץ נקי, חד ומעורר התפעלות, יכולנו להבחין בפרטים הקטנים ביותר, כמו התלתלים הסוררים, או הנמשים בפניה של נעמי האריס כשהיא מניחה את לחיה על קת רובה הצלפים שלה. אותו הפריים בדיוק הופיע בפירוט נחות יותר באייפד מיני.

הנקסוס 7, הטאבלט של גוגל
תראו, בלי ידיים! (טוב, עם יד אחת

באופן דומה, משחקי תלת ממד כמו Angry Birds Space, רצים עליו באופן חלק ומוציאים קצבי פריימים של 50 ו-60 פריימים לשניה, בעיקר הודות למעבד ה-Tegra 3 מרובע הליבות, שאסוס עשו עליו עבודת הטמעה מצוינת.

נקודת התורפה החלקית והיחידה של הנקסוס בתחום המדיה הוא הרמקולים הסמוכים. באופן יחסי, המערך מוציא מנעד רחב, וגם הבסים נשמעים סבירים יחסית לגודלו, אבל משהו קצת חסר, בטח לעומת טאבלטים המצוידים בשני רמקולים נפרדים, ומשחזרים צליל סטראופוני ביתר אמינות. ועדיין, בהתחשב בגודלו של המכשיר – אין תלונות גם שם.

אפליקציות ותוכנה

כבן ראוי לשושלת הנקסוס, הנקסוס 7 מציע חוויית גוגל טהורה – והוא הטאבלט הראשון שהציע את ג'לי בין, הגירסה האחרונה של אנדרואיד, גירסה 4.1, שהיא אחת מהגירסאות הכי מהוקצעות ובשלות חזותית ו"מבצעית" שהוציאה גוגל תחת ידיה, עם עברית מלאה, במיוחד שהנקסוסים קיבלו לאחרונה שדרוג נוסף, ל-4.2.

כל תוכנות הגוגל המוכרות לאנדרואיד נמצאות כאן במלואן, החל מהחיפוש, דרך ג'ימייל וכלה בכרום (שהוא דפדפן נהדר לגלישה במסכים קטנים, בעיקר בגלל סידור הלשוניות החכם). אמנם, אנחנו הישראלים לא נהנים מכל העושר התוכני שמקבלים עמיתינו האמריקאים בחנות ה-Play ואין לרשותנו סרטים או מוזיקה להורדה, ועדיין חבילת התוכנה שמסופקת עם הנקסוס היא טובה ושמישה. 

_OBJ

חיי סוללה

בתחום של חיי סוללה, הנקסוס מבטיח ומקיים. מהנדסי אסוס קבעו בגב המכשיר סוללה פנימית של קצת יותר מ-4,300 מיליאמפר שעל בסיסה גוגל מבטיחים 300 שעות המתנה, תשע שעות של צפיה בווידאו ועשר שעות של גלישה או קריאה. לגבי זמן ההמתנה אני לא בטוח שהם עומדים ברף שנקבע ועדיין, הנקסוס 7 יחזיק לכם במצב המתנה כמה ימים רצופים שזה די והותר.

מבחינת זמן פעולה רציף, הנתון החשוב יותר לכולם, הוא אכן מקיים – הצלחנו בקלות להוציא ממנו בין תשע לעשר שעות הפעולה המובטחות, בכל מגוון הפעולות. יפה מאוד.

סיכום

על אף מתחרים ממתחרים שונים, חלקם סיניים, חלקם של מותגים ידועים אחרים, בתחום מחשבי הלוח הקטנים, אין מתחרים לנקסוס 7 בשוק הישראלי. למי שמחפש מחשב לוח קטן לצרכים של צריכת מדיה אישית כמו גלישה, קריאה ומשחקים – הנקסוס 7 הוא המחשב האידיאלי. הוא נמכר במגוון חנויות, אבל עם תג מחיר של 1,500 שקלים גם ברשת גדולה כמו "באג" לגירסת ה-16 ג"ב, הוא נותן תמורה טובה מאוד לכסף וזכאי בצדק לתואר של ענק בין הקטנים.

ציון נקסטר: 9.2

>> לסקירות נוספות קליק