חברת Nothing לא קיימת הרבה זמן. היא הספיקה להוציא 2 סמארטפונים ו-2 אוזניות בלבד, לכן זה די מפתיע שהם החליטו לעשות מה שגוגל עשו ולהוציא מכשיר מכשיר ביניים עוד לפני שמיתגו את עצמם כחברה גדולה ומוכרת. אבל החברה הלונדונית שנוסדה ע"י קארל פיי, מי שעומד מאחורי ההצלחה הגדולה של וואן פלוס, כבר ידועה בתור חברה שעושה דברים "אחרת" ובכן גם המכשיר שלהם שונה. הנה מה שחשבנו על על ה-Nothing Phone 2a שהושק אתמול (שלישי) רשמית, אנחנו נקרא לו מעתה 2a כי השם שלו ארוך בצורה בלתי נסבלת.

עיצוב ומסך

ה-2a ממשיך בקו עיצוב מיוחד כפי שהיו במכשירים הקודמים של החברה. הוא מחזיק בחלק האחורי את ה-Glyph, ממשק האורות הייחודי בגב המכשיר, אבל עם דיאטה קטנה בכמות הלדים לעומת ה-Nothing Phone 2 (מכשיר הדגל של החברה). בגב המכשיר לא תמצאו זכוכית שקופה אלא כיסוי פלסטיק, שלמרות שהוא מתלכלך די מהר הוא פונקציונאלי מאוד, נוח להחזקה, קליל מאוד ובאופן כללי מרגיש קל (190 גרם בלבד) ביד, אך לא זול. מבחינת מצלמות יש רק 2 בגב המכשיר ויחד עם העיצוב המיוחד הן יוצרות סוג של עיניים עם מסלול מתמשך שאמור לייצג את הרכבת התחתית בניו יורק - מוזר ומיוחד.

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

המסך של המכשיר הוא בגודל 6.7 אינץ', ונכנס בקלות לקטגוריית מכשירי הפרימיום מבחינת גודל, עם פאנל מסוג flexible AMOLED ברזולוציית +Full HD וציפוי מגן של זכוכית ה-Gorilla Glass 5. קצב הרענון המירבי עומד על 120 הרץ, עם אפשרות תנועה בין 30-120 ובעצם לא נופל ממכשירים יקרים בהרבה בנושא. גם הבהירות שלו - עד 1,300 ניטס בהחלט מספיקה. 

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

עוד כמה מילים על ה-Glyph, למרות שהוא בעיקר גימיק של אורות שנדלקים לפי הסאונד, בהתאם להתראה או כחלק מפיצ'ר ספציפי - יש לו בהחלט קסם. ניתן להתאים אותו אישית לפי מי מתקשר אליך, להגדיר כמה אפליקציות כהתראה קריטית כדי לדעת שמשהו באמת חשוב קרה בזמן שהטלפון הפוך ונמצא במצב "לא להפריע" וגם לעקוב אחרי מצב הטעינה שלו. האם זה חשוב לכולם? התשובה היא ממש לא, אבל אם אתם אנשים שאוהבים להגדיר כמה שיותר את הטלפון שלכם - זה בהחלט אחד המכשירים הכי טובים לתת לאופי שלכם לקבל החלטות ולא לחברה.

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

סוללה ושימוש

זה אולי היתרון הכי גדול של המכשיר - הוא מחזיק בסוללה בנפח של 5,000 מילי אמפר - ובעצם משווה את עצמו לגלקסי S24 אולטרה. מדובר בחיי סוללה ברמה של מכשיר פרימיום לכל דבר, ובשימוש סביר הוא החזיק יממה שלמה בלי בעיה. גם ההטענה שלו יחסית מהירה - 45 וואט (כמו של מכשירי פרימיום שונים). 

מבחינת מעבד הוא מגיע עם ה-Dimensity 7200 של MediaTek, זיכרון של 8 או 12 גיגה-בייט ונפח אחסון של 128 גיגה-בייט או 256 גיגה-בייט. זה אומנם המעבד הוא לא הכי חזק שיש בשוק, ואולי תתקשו להפעיל משחקים כבדים - אבל לשימוש יומיומי של אנשים רגילים הוא עושה את העבודה. הזיכרון ונפח האחסון בגדלים של מכשירי פרימיום וכל ההשוואה הזאת אולי לא פיירית ל-2a, כי הוא מכשיר ביניים עם נתונים ממש טובים ומחיר נמוך מאוד.

מצלמה

פה אנחנו מגיעים לעקב אכילס של המכשיר. שלא תבינו לא נכון, המצלמה היא די בסדר - היא פשוט רחוקה מהמכשירים שעד עכשיו השוונו אותו אליו. הוא לא מתקרב לאיכות המצלמה של האייפון (ושוב - לא הוגן להשוות), אבל גם לא לגלקסי או הפיקסל. אתם תצליחו לצלם בו תמונות שהם בסדר, במיוחד בתאורה טובה, אבל לא מעבר לזה.

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

מערך המצלמות שנראה כמו זוג עיינים כולל מצלמה ראשית של 50 מגה-פיקסל ומצלמה רחבה שגם היא 50 מגה-פיקסל. מבחינת אפשרויות הצילום בחברה לא חסכו על שום אופציה, מלבד צילום המאקרו שרובנו לא משתמשים בו. 

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
בניין קשת בזווית רחבה | צילום: יונתן אפולט

צילום באור יום יספק לכם תמונות די טובות כאמור אבל לא הכי חדות, אבל אם תעברו לעדשה הרחבה תגלו גרעיניות קלה. הזום שלו מסתפק ב-X2 כזום אופטי ו-X10 של זום דיגיטלי. בצילום לילה נראה שהמכשיר מתקשה עם משחק האורות והצללים. גם צילום הפורטרט טעון שיפור. באופן כללי ניתן לומר שמערך הצילום די איטי אבל ייתכן שזה יותר בגלל המעבד.

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

תמונות של ה-Nothing Phone 2a (צילום: יונתן אפולט)
תמונות של ה-Nothing Phone 2a | צילום: יונתן אפולט

למכשיר יש כמובן גם מצלמת סלפי של 32 מגה-פיקסל שתייצר לכם תמונות ברמה בינונית פלוס. החדות קצת נשחקת והצבעים לא מושלמים אבל כולנו נוטים לסלוח למצלמת הסלפי - חלק מהאופי של הצילום הזה הוא איכות פחות טובה.

מבחינת צילום הווידאו הוא מסתפק ב-30 פריימים לשנייה בצילום 4K ואילו ב-1080p הוא יכול להגיע ל-60 פריימים לשנייה - כמו שכבר אמרנו זה לא רע אבל רחוק מהמצלמות של מכשירי הפרימיום שכבר התרגלנו אליהם.

שורה תחתונה

עד כה לא דיברנו על המחיר של המכשיר וצריך לדבר עליו. מכשיר ברמת הנתונים של ה-Nothing Phone 2a היה בקלות יכול להימכר ב-2,000 ש"ח או יותר, תלוי בשם של החברה שמוכרת אותו. אבל Nothing מוכרת את המכשיר ב-1,349 שקלים לגרסת ה-8 גיגה-בייט זיכרון ו-128 גיגה-בייט אחסון ו-1,569 שקלים ל-12 גיגה-בייט זכרון ו-256 גיגה-בייט אחסון. כעת נותר להבין איזה מכשיר אתם צריכים, אם אתם צריכים מכשיר זול עם נתונים טובים, סוללה חזקה ואפשרות לעשות לו פרסונליזציה גבוהה מדובר במכשיר מושלם עבורכם. אם אתם מחפשים מצלמה טובה ומכשיר מהיר במיוחד תצטרכו להשקיע יותר כסף ולעלות רמה. השוק בארץ מלא ברוכשים של מכשירי ביניים וה-2a מתברג יפה בטופ הקטגוריה.

כמה דברים קטנים שהיינו שמחים אם החברה הייתה מוסיפה: אפשרות לאי-סים (כי אנחנו ב-2024 אז הגיע הזמן שלכולם תהיה אפשרות כזאת), שדרוג תקן העמידות במים ואבק שעומד רק על IP54 (עמיד לאבק והשפרצות מים בלבד) והוספת טעינה אלחוטית.

מבצע השקה

במסגרת ההשקה, Nothing גם הפתיעו עם 2 מוצרים נוספים של CMF מבית Nothing, אוזניות ה-Buds ו-Neckband Pro במחיר של 199 ש"ח ו-189 ש"ח בהתאם. במסגרת ההשקה, באג, היבואנית של Nothing, פתחה היום (רביעי) את המכירה המוקדמת של ה-Nothing Phone 2a ומציעה אוזניות CMF Buds Pro במתנה למזמינים במכירה מוקדמת. האספקה המשוערת בישראל היא ב-12.3.

המכשיר סופק לסקירה ע"י באג, יבואנית Nothing בישראל.