כשהציעו לי לסקר בקבוק מים חכם הייתי סקפטי, חשבתי לעצמי, כמה חכם בקבוק כבר יכול להיות? הבקבוק של Water.io עשוי ממתכת אל חלד, ששומרת על הטמפרטורה של המים, דבר המבטיח שתייה של מים קרים, אבל די הסטנדרט בנוגע לבקבוקים מהסוג הזה. בנוסף יש לו עיצוב מאוד פיין ונעים לעין, אז מבחינת עבודתו בתור בקבוק הוא עושה עבודה מעולה. 

בנוסף לבסיס, הוא מצויד בחיישן שיודע לקרוא כמה מים שתיתם ממנו, ויש לו צבעים על ראש הפקק שיאירו לפי העמידה שלכם ביעדים, וזה החלק של החומרה. מעבר לזה יש גם את התוכנה. הוא מתחבר לאפליקציה ידידותית בעזרת בלוטות', אחרי שמזינים בה כמה נתונים (משקל וגובה), היא יודעת להמליץ לכם על כמות המים שאתם צריכים לשתות ביום. כדי שתעמדו ביעד הזה, הבקבוק יודע לרטוט ולהציג צבעים כשהוא רוצה לתזכר אתכם לשתות. בעזרת האפליקציה אתם יכולים להגדיר לו את "שעות הפעילות" שלו ולהוסיף ידנית מה שתיתם מחוץ לבקבוק (למשל, פחית או כוס). לאפליקציה יש גם אפשרות להוסיף פעילות ספורטיבית שעשיתם, דבר שיעלה את כמות הנוזלים שהיא מצפה שתחזירו לגוף.

בקבוק חכם של Water.io (צילום: יונתן אפולט)
בקבוק חכם של Water.io | צילום: יונתן אפולט

עוד פיצ'ר שיש לאפליקציה הוא סוג של רשת חברתית. משתמשים יכולים להוסיף עדכון יומי עם תמונה, בסגנון פוסט באינסטגרם, עם כיתוב למשל: "אין על הבקבוק, מתזכר אותי להקפיד על שתיית מים בתוך הטירוף של העבודה" או "כיף בעבודה, אין על הבקבוק". כל הפוסטים נראים חיוביים, ומעלים תהייה מי באמת משקיע את הזמן לכתוב אותם. 

בקבוק חכם של Water.io (צילום: יונתן אפולט)
בקבוק חכם של Water.io | צילום: יונתן אפולט

עד פה הנתונים היבשים. מבחינת חוויית המוצר - לא בטוח שכל אחד יתחבר לרעיון. בתור אדם שלא מרגיש שהוא לא שותה מספיק, התקשיתי מאוד לעמוד ביעד המוגזם שהאפליקציה הציבה לי - כ-2.4 ליטר ביום. לא רק שמדובר בכמות באמת מוגזמת, היא ממש פגעה לי במהלך היום, אי אפשר ללכת למשל לסרט, כשאתה צריך לקום לשירותים בכל חצי שעה. בנוסף מה שהייתה אמורה להיות חוויה "כיפית" הפכה במהירות להרגשה של "משטור מים", כשפעם בכמה זמן הבקבוק רטט, צפצף וגער בי לשתות עוד מים.

שלא תבינו לא נכון, ישנם אנשים שסיפרתי להם על הבקבוק וממש התלהבו: "זה בדיוק מה שאני צריכה, אני אף פעם לא שותה", סיפרה לי קרובת משפחה. אז הבקבוק אכן גרם לי לשתות יותר, אבל נאלצתי "לעבוד" עליו רק כדי לעמוד ביעד, ובסוף מצאתי את עצמי נוטר טינה לפיל הלבן הזה שהסתכל עליי בבוז ורטט בכל פעם שאמר: "אתה לא עומד ביעד שלך, תשתה", או לפחות זה מה שדמיינתי שאמר.

חשוב לציין שאפשר להוריד את דרישת שתיית המים באפליקציה, אבל בכוונה השארתי אותה דולקת. מבחינת חיי סוללה הוא מחזיק בין 3 ל-7 ימים, תלוי בשימוש, ואני יכול להגיד בלב שלם שהשקט שנותר בחדר לאחר שנגמרה הבטרייה, היה מבורך.

בקבוק חכם של Water.io (צילום: יונתן אפולט)
בקבוק חכם של Water.io | צילום: יונתן אפולט

המחיר שלו 300 שקל, במבצע כרגע הוא 265 שקל. הוא לא גבוה לאיכות החומרים שלו, אם נקנה בקבוק "טיפש" כזה כנראה שניפרד מלפחות 120 שקל, ולא נזכה לנושא שיחה טוב בברזייה המשרדית. 

שורה תחתונה

יש למוצר ערך אמיתי, גם בתור מיכל מים טיפש הוא יפה ואיכותי, תוסיפו את משטר המים שחלק בטח ישמחו לקבל, ויש לכם מוצר שווה למחיר שלו, שנותן לכם גם אחלה של נושא לדבר עליו. אם אתם כמוני ולשתות כוס מים מבחינתכם זה פשוט כמו, ובכן, לשתות כוס מים, אתם יכולים להסתפק בבקבוק רגיל או כוס.

את הבקבוק ניתן להשיג ברשת איידיגיטל ואיידיגיטל גודיז.