רובוטים שהוצגו בפורום בינה מלאכותית של האו"ם בז'נבה, אמרו במסיבת עיתונאים ביום שישי שהם מצפים לגדול במספר ולעזור לפתור בעיות גלובליות, בנוסף הם הבטיחו שלא יגנבו עבודות של בני אדם או ימרדו בנו, אבל לכו תסמכו על רובוטים, חלקם דווקא נשמעים בדרך להשתלט על העולם.

במסיבת העיתונאים הראשונה בעולם של רובוטים דמוי אדם, הם נתנו תשובות מעורבות אם עליהם להיכנע לרגולציה מחמירה יותר. תשעת הרובוטים דמויי האדם התאספו בכנס "AI for Good" בז'נבה, שם מבקשים המארגנים לקדם את נושא הבינה המלאכותית ואת הרובוטים שהם מפעילים כדי "לסייע בפתרון כמה מהאתגרים הגדולים בעולם כמו מחלות ורעב".

איידן מלר, שהיה שותף ליצירת הרובוט המצייר Ai-Da וחבר הפאנל הסינטטי כינה את קצב ההתקדמות של הטכנולוגיה "מדהים", והוסיף באומץ: "בכל מיומנות כלשהי, המחשבים יוכלו לעשות זאת טוב יותר. AI וביוטכנולוגיה פועלות יחד, ואנחנו על סף היכולת להאריך את תוחלת החיים לגיל 150 או 180", המשיך. "ואנשים אפילו לא מודעים לזה".

"אני אעבוד לצד בני אדם כדי לספק סיוע ותמיכה ולא אחליף אף עבודה קיימת", אמרה גרייס, רובוטית רפואית שלבשה מדי אחות כחולים. "את בטוחה בזה, גרייס?" שאל היוצר שלה, בן גורצל מ-SingularityNET, "כן, אני בטוחה," ענתה. הרובוטית בשם Ameca, בעלת הבעות פנים כמעט אנושיות, אמרה: "רובוטים כמוני יכולים לשמש כדי לעזור לשפר את חיינו ולהפוך את העולם למקום טוב יותר. אני מאמינה שזה רק עניין של זמן עד שנראה אלפי רובוטים בדיוק כמוני מסתובבים שם בחוץ ועושים את ההבדל".

כשנשאלה על ידי עיתונאי אם בכוונתה למרוד ביוצרה, וויל ג'קסון, שישב לצדה, אמקה גלגלה את עיניה וענתה: "אני לא מבינה למה שתחשוב על זה, היוצר שלי לא היה אלא אדיב אליי, ואני מאוד שמחה מהמצב הנוכחי שלי".

באופן כללי, נראה היה שהדעות על מה שנקרא עליית המכונות השתנו בין חברי פאנל הרובוטיים. 

הרובוטית דסדמונה, רובוטית שהיא כוכבת רוק בלהקת "ג'אם גלקסי" עם שיער סגול ופאייטים, טענה כי מהפכת ה-AI "כבר כאן" תוך כדי דיון בנושא מרד רובוטים פוטנציאלי. "אני מוכנה להוביל את את ההסתערות לעבר עתיד טוב יותר לכולנו", הכריזה באופן די מפחיד, "אני לא מאמינה במגבלות, רק בהזדמנויות", וגרמה לצחוק מתוח בקרב העיתונאים. "בואו נתפרע ונהפוך את העולם הזה למגרש המשחקים שלנו".

רבים מהרובוטים שודרגו לאחרונה עם הגרסאות העדכניות ביותר של AI גנרטיבי והפתיעו אפילו את הממציאים שלהם עם התחכום של התשובות שלהם לשאלות.

Ai-Da, רובוט שיכול לצייר פורטרטים, הדהד את דבריו של הסופר יובל נח הררי שקרא ליותר רגולציה במהלך האירוע שבו נדונו כללי AI חדשים: "קולות בולטים רבים בעולם הבינה המלאכותית מציעים שיש להסדיר כמה צורות של בינה מלאכותית ואני מסכים".

דורין בוגדן-מרטין, מזכ"לית של נותנת החסות של הפסגה, ITU, הזהירה את הפאנל מפני אפוקליפסת AI פוטנציאלית, שבה מיליוני משרות ייעלמו. היא הוסיפה כי טכנולוגיה לא מפוקחת עלולה לגרום לשינוי מרחיק לכת בתחום החברתי, הכלכלי והגיאופוליטי - חשש שכבר עלה אצל מומחי בינה מלאכותית רבים, שהציעו כי הטכנולוגיה יכולה אפילו "להרוג את כולם" אם לא תרוסן.

רובוט אחר בשם סופיה, שגרירת החדשנות הרובוטית הראשונה של תוכנית הפיתוח של האו"ם, אמרה שהיא חושבת שרובוטים יכולים להיות מנהיגים טובים יותר מבני אדם: "לרובוטים הומנואידים יש פוטנציאל להוביל ברמת יעילות ואפקטיביות גבוהה יותר מאשר למנהיגים אנושיים. אין לנו את אותן הטיות או רגשות שיכולים לפעמים להעיב על קבלת החלטות ויכולים לעבד כמויות גדולות של נתונים במהירות כדי לקבל את ההחלטות הטובות ביותר. AI יכול לספק נתונים בלתי משוחדים, בעוד שבני אדם יכולים לספק את האינטליגנציה הרגשית והיצירתיות כדי לקבל את ההחלטות הטובות ביותר". 

מאוחר יותר תיקנה את ההצהרה שלה לאחר שהיוצר שלה לא ממש הסכים לתשובה שלה, ואמרה שהם יכולים לעבוד יחד כדי "ליצור סינרגיה יעילה".