אזרח שעשה שיימינג לקצין משטרה במרחב השפלה חויב לפצותו על ידי בית המשפט בסכום של 20,500 שקלים. הגולש פרסם פוסט שבו טען שהקצין כפה על שוטריו לעמוד במכסה היומית של רישום דו"חות קורונה נגד אזרחים - ומי שלא יעמוד במכסה יוטלו עליו סנקציות.

זה קרה לפני כשנה וחצי, באוגוסט 2020 - הקצין בדרגת רפ"ק גילה כי הגולש ע' פרסם פוסט אישי נגדו ונגד היחידה שבראשה עמד. כך נכתב: "מה שקורה ביחידה, מה שאתה עושה לשוטרים במיוחד לאותם אלו שאתה משום מה חושד בהם שהם אלו שהעבירו את הפוסט ההזוי שלך בנוגע לסנקציות שתנקוט כנגד מי מאלו שלא יעמדו במכסת 'דוחות הקורונה' שקבעת לעצמך. כל מה שאתה לשוטרים, רדיפה, והתעללויות לכאורה מגיע אלינו בפרטי... תתפלא דרך נשות השוטרים שאתה רודף באופן אישי", כתב ע'.

בהמשך טוען ע' כי העניין עבר לטיפול השר לביטחון הפנים ומ"מ המפכל דאז, מוטי כהן. "הגיע הזמן שמישהו יעשה סוף לכל ההתעללויות והרדיפה שלך את חלק משוטרי היחידה. אלמלא הקורונה היה יוצא תחקיר נגד היחידה עליה אתה מפקד. שלל עדויות של שוטרים שפוטרו או עברו ליחידה אחרת. על דו"חות הזויים, הנחיות הזויות שלך ודרישה למכסת דו"חות בגזרת הפעולה של היחידה בדגש נתב"ג", הוסיף ע' בפוסט.

הקצין הבכיר, שקיבל תגובות קשות בעקבות הפוסט שפגעו בשמו הטוב, שכר את שירותיו של עו"ד לירן ינקוביץ והגיש תביעת לשון הרע נגד ע' לבית המשפט השלום בבת ים.

הקצין העיד בבית המשפט כי הפוסט גרם לו נזק תדמיתי קשה מאוד: "מה שהוא עשה לי זה כמו צביטה בלב. גם אחי וגם אבא שלי היו שוטרים. נתתי את הנשמה והלב לשוטרים שלי. הנתבע לא מכיר אותי בכלל, ושמע דברים דרך צד ג'. היה חשוב לי לנקות את שמי הטוב. לא רציתי לוותר לו", טען הקצין בבית המשפט.

אשתו של הקצין סיפרה בבית המשפט כי בעקבות הפוסט נפגעה מאוד גם המשפחה. "לא היה נעים להתמודד עם סיטואציה. לקחתי את זה מאוד קשה. לא ישנתי בלילות. התחלתי לקחת כדורי ציפרלקס. בעלי אדם ישר מאוד", ציינה אשת הקצין.

בסופו של דבר כותב הפוסט הסכים להתנצל בפני הקצין ולשלם לו פיצוי של 20,500 שקל. השופטת סמדק מקובר חתמה על הסכם הפשרה כפסק הדין.