בפעם הבאה שאתם יוצאים לחופשה, קחו רגע לצלם את חדרכם בבית המלון ולשתף את התמונות - לא עם החבר'ה, אלא עם המשטרה. התמונות שלכם יכולות להציל חיים, כך לפי דיווח של תחנת הטלוויזיה המקומית פוקס 2 מהעיר סנט לואיס שבמדינת מיזורי בארה"ב.

ציור שמן של אישה עצובה בחדר מלון (איור: Carsten ten Brink, Flickr)
עזרו למשטרה לדעת איפה מצולמות תמונות כאלו | איור: Carsten ten Brink, Flickr

אפליקציה בשם TraffickCam, שפותחה באוניברסיטת וושינגטון שבסנט לואיס וזמינה כאתר אינטרנט וכאפליקציה להורדה למכשירי אנדרואיד ולאייפון, מבקשת את עזרת הציבור בצילום חדרי מלון. לדברי מייסדת האפליקציה, אבי סטיליאנו, מאות תמונות של קרבנות סחר בבני אדם - בעיקר נשים וילדים - מועלות לרשת בכל יום. בדרך כלל הן מצולמות בחדרי מלון, כאשר הקרבנות נראים על המיטות בתנוחות שונות.

"אתם פשוט מכניסים את שם המלון ומספר החדר שלכם, מצלמים תמונות ומעלים לאתר - ואז הן הופכות לחלק מהכלים שגופי אכיפת חוק יכולים להשתמש בהם כדי לאתר היכן קרבנות נמצאים", היא מסבירה איך עובדת האפליקציה. לדבריה, מאז שוחררה האפליקציה הצטברו בה כבר מיליון וחצי תמונות מ-145,000 מלונות ברחבי העולם.

הרעיון התחיל לפני כמה שנים, כאשר המשטרה המקומית פנתה לחברת ארגון הכנסים NIX וביקשה עזרה בזיהוי בית מלון מקומי שבו צולמה תמונה של קרבן סחר בבני אדם. "זו היתה תמונה שהיתה להם מהרשת. אחת מהבנות במשרד שלנו ידעה בדיוק איפה זה", סיפרה מולי האקט, מנהלת החברה השותפה בפיתוח האפליקציה.

הרעיון של בניית מאגר תמונות שיאפשר זיהוי מקומות אינו חדש. מוקדם יותר השנה הציגה גוגל פרויקט שלה שמסוגל לעשות זאת עם תמונות נוף. האפליקציה של אוניברסיטת וושינגטון עושה דבר דומה עם תמונות פנים - היא בונה מאגר שמשווה את השטיחים, הקירות, החלונות, הסדינים ושאר הפריטים בחדרי המלון בין תמונות שונות וכך מזהה איפה צולמה כל תמונה של קרבן סחר בבני אדם.

האפליקציה, שפועלת ללא מטרות רווח, לא שואבל שום מידע מעבר לתמונות שמעלים אליהן ומיקום הצילום שלהן.

"אני חושב שזה הולך להיות כלי מכריע ולסייע לנו לזהות לא רק איפה הם עכשיו, אלא גם איפה היו", אומר סמל אדם קבנו ממשטרת סנט לואיס. "שזה משהו שאנחנו צריכים, וזה עוזר עם ההעמדה לדין (של הסוחרים)".