כמעט 300 עובדי אפל בהווה ובעבר פרסמו מכתב פומבי ובו טענו כי בחברה נרשמו מקרי פיטורים של עובדים שהביעו תמיכה בפלסטינים, בין היתר באמצעות ענידת סיכות, צמידים וכאפייה. הקבוצה מכנה את עצמה Apples4Ceasefire, וביום שבת הקרוב היא מתכננת לקיים הפגנה מחוץ לחנות אפל בשיקגו, בה עבד אדם ממוצא פלסטיני שבקבוצה טוענים שפוטר לאחר שלבש וענד פריטים שמביעים תמיכה בפלסטינים. 

במכתב שפורסם באתר ייעודי שהקימה הקבוצה, העובדים קוראים למנכ"ל אפל טים קוק ולבכירים נוספים בחברה להכיר ב"מקרי המוות הרבים של פלסטינים בעזה, שנגרמו כתוצאה מההתקפות הישראליות". הקבוצה מדגישה את הטענה הזו במיוחד לאור העובדה שקוק שלח מייל לכלל עובדי החברה יומיים אחרי הטבח של 7 באוקטובר, בו הביע צער על האבדות רבות שנגרמו. "אחרי למעלה מ-150 ימים של אלימות נגד חיי פלסטינים חפים מפשע, עדיין לא נשלחה הודעה שמביעה את אותו סוג של דאגה כלפיהם", טענו בקבוצה. בחברה טרם הגיבו על המכתב, ולא ברורה מהימנות הטענות המוזכרות בו בדבר פיטורי העובדים שלא כדין.

למכתב צורף לוגו אפל ובו תמונה של אבטיח, שהפך לסמל של התמיכה בפלסטינים בשל הצבעים שלו - ירוק, אדום ושחור, המופיעים גם בדגל הלאומיות הפלסטינית. לצד התמונה נכתב: "שתיקה היא שותפות" (silence is complicity).

רובם המכריע של העובדים שחתומים על המכתב הם עובדי החנויות של אפל, ורק כמה עשרות הם עובדים ממטה החברה בתפקידים כמו ניהול מוצר או פיתוח תוכנה. 55 מהחותמים הזדהו כעובדים לשעבר. החותמים מגיעים ממגוון רחב של ערים ברחבי העולם, כולל שיקגו, לונדון, סנט פטרסבורג וכן ממשרדי החברה בקופרטינו, קליפורניה.

כמו כן, באתר של הקבוצה ביקשו מכל מי שהנושא יקר ללבו, גם אם הוא אינו עובד אפל בהווה או בעבר, לשתף את התמונה ברשתות החברתיות ובכך לנסות למשוך את תשומת לבה של הנהלת החברה.

אפל היא לא ענקית הטכנולוגיה היחידה שבה עובדים דרשו מבכירים להראות יותר הכרה או תמיכה בפלסטינים. בתחילת חודש מרץ, יותר מ-600 עובדי גוגל חתמו על עצומה שדרשה לבטל את החסות שנתנה החברה לאירוע Mind The Tech של כלכליסט המתקיים מדי שנה בניו יורק ומארח נציגים של מאות חברות מתעשיית הטק הישראלית. שערורייה נוספת נרשמה כאשר עובד של גוגל התפרץ לנאומו של ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל בקריאה "לשחרר את פלסטין". העובד, מהנדס בפלטפורמת הענן של גוגל, צעק באמצע הנאום של רגב כי הוא "מסרב לבנות טכנולוגיה המניעה רצח עם ואפרטהייד". לאחר האירוע, העובד פוטר.