יש רווקים שנכנסים לאפליקצית טינדר רק בתקופות יובש קשות, ויש מכורים שנכנסים להתעדכן בהיצע פעם בשעה. יש שנהנים מהמשחק ומתנועת ה"ימינה-שמאלה" ויש שכבר עייפו מזה ורק רוצים מנוחה. בדיוק בשבילם הומצא רובוט שיוכל לעשות את העבודה עבורם.

רובוטינדר
הרובוטינדר

את הרובוט פיתחה ניקול הא, סטודנטית מניו יורק, כחלק מפרויקט גמר שלה בתכנית  לטכנולוגיית תקשורת. הפיתוח שלה, "רובוט אהבת האמת של הטינדר", משתמש בחיישנים ביומטריים שמרגישים את השינויים בזיעה בכפות הידיים שלנו כאשר אנחנו צופה בפרופילים. לפי התגובה הביולוגית, הרובוט יודע כמה אנחנו נמשכים לפרופיל המוצג בטינדר, ולפיכך מזיז אותו שמאלה או ימינה בעזרת יד אוטומטית.

בבלוג שלה מסבירה ניקול בדיוק איך הוא עובד: "המשתמש מניח את הטלפון ליד הרובוט עם הטינדר פתוח ואת ידיו על החיישנים. אז יתחיל הרובוט לדבר ויגיד לו להסתכל על כל פרופיל בטינדר במשך כמה שניות. תוך כדי בחינת הפרופיל, הרובוט יקרא את התחושות של המשתמש דרך החיישנים ואז יעשה את הבחירה עבורו, תוך כדי שיסביר מה הוא עושה.

True Love Tinder Robot from Nicole He on Vimeo.

 

"אחד הדברים שחשבתי עליו המון הייתה אישיותו של הרובוט", מסבירה ניקול. "היה לי חשוב שהוא גם יסביר למשתמש מה קורה, אבל שגם יוסיף לחוויית המשתמש. ההשראה לדמות שלו היא מהדמות 'גלאדוס', רובוט בינה מלאכותית מצחיק ושנון ממשחק המחשב 'פורטל'. הטקסטים שכתבתי עבור הרובוט נועדו לכך שיעביר את אותה התחושה, אפילו אם הוא אומר משפטים קצרים בלבד".

לפי אתר הטכנולוגיה CNET, ההשראה הגיעה לניקול בשנתה, ומטרתה הייתה להמחיש לאנשים איך הטכנולוגיה מקבלת החלטות עבורם כדי לחקור איך אנחנו סומכים על אלגוריתמים למצוא לנו בני זוג פוטנציאליים באתרים ובאפליקציות ההיכרויות.

ניקול עצמה לא משתמשת בטינדר, אך נותנת עצות למשתמשים: "אני ממליצה להשתמש ברובוט הזה כמשפט פתיחה. מי יוכל לסרב לו? אני מקווה שיותר ויותר אנשים ינסו להשתמש בו עם הטינדר שלהם, ואני רק מבקשת לקבל הזמנות לחתונות שיצאו מזה".

תודה על העצה, אבל אנחנו במקומך לא היינו הולכים לקנות בגדים עדיין.

שמעתם על פיתוחים מגניבים נוספים? ספרו לעדי רם בפייסבוק.