קייטי פוריס שימשה כמנהלת שיווק בחברת טיקטוק בארצות הברית עד שפוטרה במפתיע בשנה שעברה. פוריס, שעבדה תחת חברת האם הסינית של הרשת החברתית ByteDance, טוענת שהיא פוטרה בגלל שלא הצליחה להפגין את "הצייתנות והענווה הנדרשת במיוחד מעובדות". בתגובה, היא הגישה השבוע לבית המשפט הפדרלי בניו יורק תביעה בגין אפליה. התביעה מצטרפת לטענות שהועלו בעבר על ידי עובדים לשעבר בחברה, שטענו כי הם פוטרו אחרי שהזהירו מפני "גזענות רעילה".

"פוריס דיווחה על היחס המפלה ועל הטרדה מינית שהיא התמודדה איתה - למנהליה, למשאבי אנוש ולגורמים נוספים - והחברה לא נקטה בשום פעולה מתקנת", נכתב בתביעה. מנהלת השיווק, שעבדה בעבר גם בגוגל ובמטא, החלה לעבוד בטיקטוק בשנת 2019 בתפקיד ראש חטיבת השיווק העסקי בצפון אמריקה. בתחילה היחסים בינה לבין מנהליה היו טובים, כך נטען בתביעה, אך דברים החלו להשתנות ברגע שלידונג זאנג, יו"ר חברת האם ByteDance, החל לקבל שליטה רבה יותר על הפעילות השוטפת של הרשת החברתית.

עוד טוענת פוריס במסגרת התביעה שזאנג "לא היה מרוצה מהדרך שבה היא הבליטה את ההצלחות וההישגים של הצוות שלה", כי לדעתו "נשים צריכות להיות צנועות ושקטות". במקביל, זאנג לא הביע ביקורת דומה על עמיתיה של פוריס, מנהלים גברים בחברה. "היא לא הורשתה להציג או לדבר בפגישות דו-חודשיות שנועדו למפות את האסטרטגיות של החברה", נכתב בתביעה.

כמו כן, פוריס טוענת שכאשר היא הציפה תלונות בדבר הטרדה מינית שחוותה מצד עובד בכיר במשרד פרסום שעבד עמה החברה לא עשתה מספיק על מנת לטפל בה, וכן שמצבה הבריאותי הידרדר בעקבות הלחץ הרב שחוותה.

עוד במסגרת התביעה נחשפו פרטים על תרבות העבודה התובענית בטיקטוק, שכונתה "996" - שמשמעותה שעובדים מחויבים להיות במשרד בין 9 בבוקר ל-9 בערב, 6 ימים בשבוע. כמו כן, במסגרת התרבות הארגונית הרעילה בה מואשמת לכאורה החברה בכתב התביעה, עובדים מבוגרים הופלו לרעה מכיוון שלעמיתיהם הצעירים היו פחות חובות מחוץ לשעות העבודה, כמו טיפול בילדים וחובות משפחתיות אחרות, מה שאפשר להם לעבוד שעות ארוכות יותר.