הסלפי של האוסקר (צילום: מתוך הטוויטר של אלן דג'נרס)
אנחנו מקווים שלאף אחד מהם אין כינים (סלפי האוסקר) | צילום: מתוך הטוויטר של אלן דג'נרס

הסלפיז, הצילומים העצמיים, שהפכו פופולאריים מאוד בעידן הסמארטפונים בעלי המצלמות הקדמיות והרשתות החברתיות, הן דרך טובה להציג חברות וקרבה מול כל העולם. אבל ייתכן שהיא גם דרך טובה להפצת כינים, לפי תיאוריה שפיתחה מארסי מק'קווילן.

מק'קווילן, בעלת שתי מרפאות לטיפול בכינים בקליפורניה, טוענת כי הצמדת הראשים לצורך צילום תמונות עצמיות משותפות גורמת להפצתן של כינים. ביום שני שעבר היא הפיצה הודעה לתקשורת לפיה "כינים מופצות על ידי מגע בין ראשים. הן אינן קופצות או מעופפות, ולכן חייבים מגע בין ראשים. כל בן עשרה שטיפלתי בו, שאלתי אותו על סלפיז והם מודים שהם מצלמים כאלה כל יום".

התיאוריה של מק'קווילן נשמעת הגיונית ומדאיגה, אך לא בדוקה מחקרית וזוכה לתגובות ספקניות למדי ממומחים אחרים בתחום. אתר החדשות CNET פנה למספר רופאי עור אחרים, שמיהרו להדגיש כי התיאוריה לא נבדקה ולכן יש לקחת אותה בערבון מוגבל.

עוד NEXTER כל הזמן בעמוד הפייסבוק

דוקטור ניק סלנו מבית המחוזי של לוס-אנג'לס טוען כי מספר השניות של הצמדת הראשים לצורך "סלפי" אינן זמן ארוך מספיק כדי להוות גורם הדבקה משמעותי. לדבריו, החלפת כובעים, מסרקים ועצמים נוספים הנמצאים במגע עם הראש למשך זמן ארוך מועדים יותר להעברת כינים מאשר הצמדת ראשים קצרה. דוקטור פאראדי מירמיראני מהמרכז הרפואי קייזר פרמננטה בעיר וולחו שבקליפורניה הוסיפה כי עשויים להיות מספר גורמים אחרים להפצת כינים. עם זאת, שניהם לא פסלו את התיאוריה על הסף אלא המליצו להתייחס אליה כהמלצה להימנע מהצמדת ראשים העלולה להביא להפצת כינים.

לעומתם, דוקטור ריצארד פולק, מרצה בבית הספר לרפואה ציבורית בהרווארד, מאמין שלתיאוריה אין כל קשר למציאות. בראיון ל-NBC אמר פולר כי "זהו תעלול שיווקי ותו לא". לטענתו, "בכל מקום שסלונים כאלה פותחים סניף, תמיד תהיה 'מגפה'. זה טוב לעסקים".

עוד ב-NEXTER: