רבים מאנשי ההיי-טק, לא בשונה מענפים אחרים, אוהבים לדבר ולהתעסק בעצמם. כך, הגיעו לעולם, למשל, קבוצת הפייסבוק של "צרות בהייטק", פידטק בטוויטר ו"פידטק וידויים אנונימיים". כעת, מגיע השלב הבא וב-3.8 ייערך "ערב הסטנדאפ של ההייטק" בבר גיורא בתל אביב.

מאחורי היוזמה עומד הסטנדאפיסט ואיש הפרסום אדיר פטל, בן 34 מתל אביב, שהחל לדבריו סצנה קטנה של ערבי קונספט. זה התחיל עם ערב סטנד-אפ לעולם הפרסום שהתקיים לפני כעשרה ימים, ואחרי ההיי-טק הוא מתכנן גם ערב לעורכי דין, אנשי תקשורת ועוד.

"אני עובד בפרסום במשרד מהמם בשם ELZI שכל היום אנחנו צוחקים בו, והרגיש לי שבעולם הפרסום יש המון בדיחות פנימיות, ממים ושיח על אירועים גדולים שקורים בענף, ויש לי דברים מצחיקים להגיד עליהם על הבמה, אבל זה יהיה נישתי מדי בשביל הקהל", מספר פטל ל-mako כיצד נולד הרעיון. "למרות זאת, היה לי קשה לעשות את המעבר כי סטנד-אפ הוא 'נחשב', כשהמופיע מביא את החיים שלו ואת התפיסה שלו אל הבמה, וכל דבר אחר הוא צורה של בידור נחות. אבל אז הבנתי שאחד הדברים העיקריים שאני עושה בחיים הוא ללכת לעבודה כל בוקר, וכשאני מדבר על זה על הבמה, זה יכול להיות משמעותי ומלא תובנות בדיוק כמו סטנד-אפ רגיל".

הוא מספר כי ערב הפרסום היה הצלחה גדולה, והופיעו בו עובדים בתחום כמו אייל גיא, איתן קליף, נעמה הראל, דנה פרי סגל ועידן ניידיץ, שעזב תפקיד תפקיד בכיר בסושיאל בשביל להיות סטנדאפיסט במשרה מלאה. "הערב היה מדהים והתייחסנו בו לכל הדברים החמים שקורים בענף, כמו תחקירים על הטרדות מיניות וריבים בין משרדים, ועד לכל הדברים הקטנים שקורים בעבודה היומיומית".

המעבר אחרי הפרסום להיי-טק היה מידי לדבריו משתי סיבות עיקריות: "גם כי החבר הכי טוב שלי, יוני ענפי, הוא סטנדאפיסט וראש צוות פיתוח בהיי-טק, וגם כי אני בעצמי מאוד אוהב את העולם הזה ומכור לקבוצות כמו צרות בהיי-טק וממים של הייטקיסטים ול#פידטק בטוויטר. זה עולם שיש עליו אינסוף בדיחות", מספר פטל.

ב"ערב הסטנדאפ של ההייטק" צפויים להופיע סטנדאפיסטים מקצועיים שעובדים בתחום וגם הייטקיסטים שיופיעו לראשונה. בין השמות תמצאו, מלבד ענפי ופטל, את ירין פרנק ארליך, איש UI/UX, אביעד לוטבק, איש מכירות בהיי-טק, ומאיה פז ויניב חפץ שעוסקים בשיווק להיי-טק. הרשימה עוד לא סגורה, ופטל מקווה שעוד נשים מההיי-טק שרוצות לדבר על התחום על הבמה, יצטרפו.

"את המופיעים הגברים סגרתי בדקה, אבל אז התחלתי לחפש מופיעות כי חשוב לי שיהיה איזון בליינאפ ונתקעתי", הוא אומר. "פרסמתי בעזרת חברות וחברים במגוון קבוצות ייעודיות, ופשוט לא מצאנו נשים שעוסקות בהיי-טק ורוצות להופיע. בערב של הפרסום היו המון מופיעות מהתחום ששמחו לבוא, ואפילו לערב של עורכי הדין שמתוכנן להמשך החודש כבר יש יותר מופיעות מהערב הזה. אני אומר את זה בתקווה שפשוט לא נחשפתי למספיק נשים, ועכשיו כשהן יראו את זה, הן יבואו להופיע".

"בפלאייר של ההופעה צחקנו על זה שתמיד שמים נשים בפרונט באיוונטים כאלה, אבל בפועל כשיגידו לך לדמיין איש/אישה שעובד/ת בהיי-טק, מכל גזע ומגדר שהוא – לצערי עדיין כולנו נדמיין גבר לבן, וכנראה שזה גם בא לידי ביטוי במציאות".

אדיר פטל (צילום: קאמל קומדי קלאב)
אדיר פטל | צילום: קאמל קומדי קלאב

על מה אתם הולכים לצחוק?

"חשוב לציין שלא כל המופיעים הולכים לדבר על היי-טק, זה גם בסדר לראות הייטקיסט שסתם מדבר על החיים שלו או אומר את הדבר הכי מצחיק שהוא יכול לחשוב עליו. אבל כשכן נדבר על היי-טק? אז כל דבר שאתם יכולים לחשוב עליו שקורה בעבודה ובתחום הזה. חסמו לכם את הפייסבוק במשרד? חופרים לכם בסלאק? אתם צריכים לדבר כל היום במיילים באנגלית? חצי מהצוות שלכם בכלל באוקראינה? לקחו אתכם לנופש משרד באיביזה ואז פיטרו חצי משרד? גיליתם שלאופציות שלכם אין אופציות? מישהו במשרד שלכם משתתף ב'חתונמי' ואתם צריכים לתמוך בו? לא הייתם במשרד כבר שנה ושכחתם איך לדבר עם אנשים? הכל על השולחן וכמה שיותר מזה".