תושב קריית מלאכי, שהשמיץ שוטר תנועה בגלל דו"ח שקיבל בגין שימוש בטלפון סלולרי תוך כדי נהיגה, שילם ביוקר. לאחר שהשוטר תבע בגין לשון הרע, בית המשפט פסק שהאזרח ישלם לשוטר פיצוי של 11 אלף שקל.

הפרשה החלה לפני כשמונה חודשים, כאשר רס"ר עידן ליברמן, שוטר תנועה בתחנת משטרת קריית מלאכי, שכיום מפקד על שלוחת התנועה בתחנה, הבחין בתושבת העיר שהסיעה ארבעה ילדים ורשם לה דו"ח בגין אי חגירת חגורת בטיחות כנדרש.

"הילדים לא חגרו חגורת בטיחות, זו עבירה מסוכנת וחמורה שהאם סיכנה את ילדיה", הסביר ל-mako רס"ר ליברמן, "כבר היו מקרים של תאונות קשות וקטלניות שנוסעים נהרגו, כי לא חגרו חגורות בטיחות".

הנהגת התווכחה עם רס"ר ליברמן, שהיה נחוש לרשום את הדו"ח. כעבור זמן קצר מאוד הנהגת פרסמה פוסט שבו סיפרה על המקרה והביעה מורת רוח מזה שקיבלה דו"ח כשהיא נוהגת בסמוך לביתה.

"הדו"ח היה לגיטימי. ענייני, לא ירד לפסים אישיים. הנהגת הביעה את דעתה ולא עשתה לי שיימינג", ציין ליברמן, "כל עוד הביקורת עניינית אין לי בעיה, אבל כשזה מגיע לרמה האישית אני לא מוכן לשתוק".

ליברמן הבחין שבפוסט היו כמה תגובות, שתיים מהן היו של תושבת העיר שהשמיצה אותו ברמה האישית.

אחת התגובות הייתה משמיצה ביותר: "גם אנחנו קיבלנו ממנו דו"ח לפני שבוע על נייד שלא היה...הוא כלב בן כלב והוא מאוד נהנה מזה. הוא עושה לי שלום ומחייך חיוך מטופש כמו הפרצוף שקיבל מההורים שלו. חתיכת זבל של שוטר. לא הייתי נותן לו לקשור את השרוכים בנעליים... זו דוגמא לילד כאפות שקיבל סטירות בבית הספר ועכשיו מרגיש גיבור. אז עידן ליברמן אתה נעל בית לא שוטר יחירבון!!!".

הפוסט המשמיץ נגד עידן ליברמן (צילום: facebook)
הפוסט המשמיץ נגד עידן ליברמן | צילום: facebook

ליברמן, שנפגע עד עמקי נשמתו, החליט לא לוותר ופנה בעניין לממונה על השיימינג במטה הארצי של המשטרה ועדכן אותו בפוסט המשמיץ. לאחר התייעצות הוא הגיש תלונה במשטרה ושכר את שירותיו של עו"ד יוני ג'ורנו.

אלא שאז התברר שמי שפרסם את הפוסט המשמיץ הוא בעלה של האישה, שקיבל את דו"ח התנועה ממנו, והחליט להגיב על הפוסט של הנהגת מהפייסבוק של אשתו. האישה בכלל לא ידעה שבכלל הגיב מהפייסבוק שלה.

רס"ר ליברמן הגיש תביעה לשון הרע נגד כותב הפוסט לבית משפט השלום באשדוד. בשבוע שעבר הסכימו הצדדים לאפשר לשופטת לקבל החלטה בתיק על סמך הראיות שאליהן נחשפה מכתב התביעה וכתב ההגנה.

"הוא אפילו לא התנצל ולא ביקש סליחה", הדגיש ליברמן, "בגלל שזה היה פוסט אישי קשה, החלטתי לא לוותר ולהגיש תביעה נגד הבעל שכתב את הפוסט. אסור היה לי לשתוק יותר. אנשים מסתתרים מאחורי מקלדת מחשב, פוגעים בנו השוטרים וחושבים שנשתוק ולא נעשה כלום. אז לא. שיידעו שגם לנו יש משפחות ודברים כאלה פוגעים בנו".

רס"ר עידן ליברמן (צילום: באדיבות המצולם)
רס"ר עידן ליברמן | צילום: באדיבות המצולם

השופטת החליטה בסופו של דבר לחייב את הנהג שכתב את הפוסט לשלם לליברמן פיצוי של 11 אלף שקל.

"אני עליתי לארץ מארצות הברית לפני כחמש שנים. יכולתי לעבוד בכל מיני עבודות, אבל החלטתי להתגייס למשטרה מתוך שליחות לשמור על ביטחון הציבור. זה תפקיד מאתגר מאוד", הסביר ליברמן, "אני יכול להבין שיש נהגים שלא מרוצים מזה שקיבלו דו"חות תנועה כל אחד והסיבה שלו, אבל להשמיץ שוטרים על בסיס אישי זה דבר שאסור לעבור עליו לסדר היום. אני מקווה שזה יגרום לגולשים אחרים לחשוב פעמיים לפני שעושים שיימינג לשוטרים".