המנהלת הראשית למאבק בפשע מאורגן ובשחיתות של בלארוס (GUBOPiK) עצרה עורך ויקיפדיה בכיר בשם מארק ברנשטיין, כך לפי הפרסום בבלארוס. המעצר מגיע לאחר שהמידע האישי של ברנשטיין שותף בערוץ הטלגרם הציבורי של המנהלת. ברנשטיין הוא אחד מ-50 העורכים המובילים של ויקיפדיה הרוסית.

המגזין The Verge הצליח לאשר שהמידע של ברנשטיין - כולל המדיה החברתית שלו, הערך שלו בוויקיפדיה ומקום העבודה - שותף בערוץ של המנהלת. סרטון מעצרו של ברנשטיין פורסם גם הוא לצד תמונתו ופרטיו האישיים, והוא מואשם ב"הפצת מידע אנטי-רוסי מזויף". הערוץ הפך מאז לפרטי.

כלי התקשורת המקומיים מדווחים גם כי ברשטיין הואשם בעריכת מאמרי ויקיפדיה על פלישת רוסיה לאוקראינה. עם זאת, אף אחד מהמידע בערוצי הטלגרם לא מפרט בבירור במה, אם בכלל, הואשם ברנשטיין באופן רשמי. ביומן פעילות של שם המשתמש לכאורה של ברנשטיין, ויקימדיה, אפשר לראות שהוא ביצע למעלה מ-200,000 עריכות במאמרי ויקיפדיה הרוסית. נכון לעכשיו, החשבון שלו מתואר כ"חסום ללא הגבלת זמן". בערוץ ויקיפדיה הרוסי בטלגרם, הומלץ למשתמשים בבלארוס וברוסיה גם להסתיר נתונים אישיים ולערוך מאמרים על המלחמה רק מחשבונות אחרים.

בלארוס הציעה תמיכה לוגיסטית לאורך הפלישה הרוסית לאוקראינה, ושימשה אזור היערכות ליחידות שנעו לעבר בירת אוקראינה קייב. אוקראינה טענה שייתכן שבלארוס מתכננת להצטרף לפלישה עם הצבא שלה, בטענה שרוסיה ביצעה מתקפת "דגל שווא" כדי לעורר את מעורבותה של המדינה.

בשבוע שעבר חתם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על חוק המעניש אנשים שמפיצים "חדשות מזויפות" עם עד 15 שנות מאסר, אותו עונש שיכול לקבל ברנשטיין. סוכנות הטכנולוגיה והתקשורת של המדינה, איימה גם היא לחסום את ויקיפדיה על הדף בשפה הרוסית על הפלישה הנוכחית לאוקראינה. בזמנו, קרן ויקימדיה פרסמה הודעת תמיכה בעורכי ויקיפדיה הרוסית.

דובר קרן ויקימדיה, אמר שהקבוצה עוקבת אחר המצב מקרוב: "צוותי האמון והבטיחות וזכויות האדם של הקרן עקבו אחר המשבר המתמשך באוקראינה", אמר הדובר, "והם בקשר הדוק עם הקהילות שלנו באזור כדי להבטיח את שלומם ולהגיב לצרכיהם".