קיבלתם את ההודעה הזו בפייסבוק? הונאה חדשה מתפשטת במהירות ברשת החברתית ברחבי העולם. ההונאה מגיעה בדמות הודעה שנשלחת בפייסבוק מסנג'ר שכותרתה "תראו מי בדיוק מת".

ההודעה עשויה לכלול ביטויים כמו "כל כך עצוב" או "אני יודע שאתה מכיר אותו/ה" כדי ליצור סקרנות ולגרום למקבל ההודעה לחשוב שהמת היה אדם מפורסם או מישהו שהוא מכיר באופן אישי.

ההודעה נשלחת למשתמשים עם קישור שלכאורה מעביר אותם ל"כתבה חדשותית" חדש על מותו של האדם על מנת לפתות את הגולשים ללחוץ על הקישור.

על ידי לחיצה על הקישור, נחשפים הגולשים לתוכנות זדוניות, שנותנות להאקרים גישה לנתונים אישיים ולגניבה אפשרית של מידע פיננסי. ברגע שההאקר ישיג שליטה על החשבון, גם החברים של המשתמש יכולים להיות בסכנה מפני שהאקר יכול לנעול אותם מחוץ לחשבון ואז לשלוח הודעות דומות לחבריהם ישירות מהחשבון שלהם.

כרטיס אשראי (צילום: Africa Studio, ShutterStock)
הגולשים חשופים לגניבת פרטים פיננסיים | צילום: Africa Studio, ShutterStock

ההונאה זו מתרחשת בדרך כלל ב-Facebook Messenger, אבל יש להיזהר מאחר וניתן לקבל אותה גם בהודעות טקסט או דואר אלקטרוני.

איך אתם יכול להישאר בטוחים?

פשוט מאוד. אל תלחצו על קישורים חשודים. אם קיבלתם את ההודעה מחבר, דברו איתו ישירות כדי לוודא אם זו הודעה אמיתית. כמו כן, שמרו על המכשירים והתוכנות שלכם מעודכנים והשתמשו באנטי-וירוס/אנטי תוכנה זדונית, והפעלו זיהוי תוכנות זדוניות בדפדפן שלכם.

ואלו ההמלצות של פייסבוק כיצד להגן על חשבונכם:

איך להימנע מהונאות פישינג?

- לשים לב להודעות דוא״ל חשודות שטוענות שהן מפייסבוק או מאינסטגרם ולעולם לא ללחוץ על קישורים חשודים או על קבצים מצורפים בהודעות אלו. זכרו! הודעות דוא"ל מאינסטגרם/פייסבוק העוסקות בחשבון שלכם יגיעו רק מהכתובות המסתיימות בסיומות mail.instagram.com@ או facebookmail.com@, @fb.com, או @facebook.com.

- נוכלים עלולים ליצור אתרי אינטרנט מתחזקים ולבקש מכם להתחבר עם הדוא"ל והסיסמה שלכם. בדקו תמיד את כתובת ה-URL של אתר האינטרנט לפני שתזינו את פרטי ההתחברות שלכם. למשל, אם יש לכם ספקות, הקלידו www.facebook.com בדפדפן שלכם כדי להגיע לפייסבוק.

אימות דו-שלבי - שכבת הגנה על החשבון, במידה שהפורץ משיג את הסיסמה עמה אתם מתחברים לחשבון
- חשוב להפעיל אימות דו-שלבי למתן אבטחה נוספת עבור כל החשבונות שלכם: זוהי תכונת אבטחה המסייעת בהגנה על החשבון שלכם בנוסף לסיסמה. אם תגדירו אימות דו-שלבי, תתבקשו להזין קוד התחברות מיוחד או לאשר את ניסיון ההתחברות שלכם בכל פעם שמישהו ינסה לגשת לחשבון שלכם מדפדפן או ממכשיר נייד שאנחנו לא מזהים.

- היכנסו להגדרות אבטחה והתחברות (פייסבוק), הגדרות אבטחה (אינסטגרם), או הגדרות חשבון (וואסטאפ). לאחר הגדרת אימות דו-שלבי, תקבלו התראה או תתבקשו להזין קוד אבטחה מיוחד אם מישהו מנסה להתחבר לחשבון שלכם ממכשיר לא מזוהה.

- ודאו שכל בעלי התפקידים בעמוד העסקי הפעילו אימות דו-שלבי.

- בנוסף, אתם יכולים להשתמש בבדיקת האבטחה כדי לבדוק את החשבון שלכם בפייסבוק ולהגביר את האבטחה שלו. בדיקת האבטחה תעזור לכם לקבל התראות כשמישהו ינסה להתחבר לחשבון שלכם ממחשב או ממכשיר נייד בלתי מזוהה; ללמוד איך להגן על הסיסמה שלכם; ולהפעיל אימות דו-שלבי.

- לא לענות להודעות המבקשות להזין סיסמה או פרטי כרטיס אשראי - מטא לעולם לא תבקש מאנשים פרטיים כאלה בהודעה.

- כמו כן, ניתן לראות הודעות דוא"ל רשמיות מאינסטגרם שנשלחו ב-14 הימים האחרונים דרך הגדרות הפלטפורמה (אבטחה>הודעות דוא״ל מאינסטגרם)

- בנוסף: אל תשתמשו בסיסמה שלכם במקום אחר באינטרנט, ולעולם אל תשתפו אותה עם אנשים אחרים.