מתן בר ואילן אטיאס מחברת מליו (צילום: דנה תמרי)
מתן בר ואילן אטיאס מחברת מליו | צילום: דנה תמרי

כמו בשנתיים האחרונות, לינקדאין בחרה את עשרת הסטארטאפים המובילים בישראל. האתר שנחשב לכותל של חיפוש העבודה, במיוחד בתחום ההייטק, בוחר את החברות לפי 4 סעיפים: צמיחה במספר העובדים, ה-Engagement של החברות מול גורמים חיצוניים, העניין שמביעים עובדים בחברות והאפשרות שלהן "לקחת" עובדים מחברות אחרות. השנה הרשימה שונה מאוד מזאת של אשתקד, כאשר רק 2 חברות הצליחו "לשרוד" בה, אולי בעקבות האקלים הקשה ששורר בענף בגלל גורמים עולמיים ומקומיים. השנה לינקדאין נאלצו להתאים את דרישות הזכאות שלהם, להוריד את קריטריוני הגיל לחמש שנים ומטה כדי להציג יותר חברות בשלבי הצמיחה המוקדמים שלהן במיזם

מקום 10

Juno Journey - החברה הופיעה ברשימה גם בשנה שעברה, ממוקמת בת"א ונוסדה בשנת 2018. Juno Journey מספקת פלטפורמת למידה ופיתוח לעובדים. הוא תוכנן להתאים לצרכי הצוות ומציע גישה לקורסים לצמיחת קריירה מותאמת אישית. 

מקום 9

PayEm - גם חברת הפינטק ממוקמת בת"א ונוסדה בשנת 2019. PayEm היא פלטפורמת ניהול רכש והוצאות. היא עושה אוטומציה של החזרים כספיים, חשבונות תשלומים וכרטיסי אשראי, תוך יצירת חשבונות ושליחת תשלומים לכל העולם. 

עובדי PayEm (צילום: הגר בדר, יחצ)
צילום: הגר בדר, יחצ

מקום 8 

Walnut - החברה שהגיעה אל המקום הראשון בשנה שעברה נמצאת "רק" במקום ה-8 אבל מאוד מכובד. היא נוסדה רק בשנת 2020 וגם היא ממוקמת בת"א. Walnut מפשטת הדגמות של מוצרי B2B באמצעות תוכנת הדגמה ללא קוד. המטרה היא לעזור לאנשי מקצוע בתחום המכירות והשיווק ליצור הדגמות אינטראקטיביות ומותאמות אישית תוך השגת תובנות שימוש.

מקום 7 

Guardio - החברה שנוסדה בשנת 2018 בת"א מציעה פתרונות אבטחת סייבר לעסקים קטנים ולצרכנים. תוסף הדפדפן והאפליקציות לנייד שלה עוקבים אחר פעילות אינטרנט חשודה וזדונית.

מקום 6

Theator - החברה שנוסדה גם היא בשנת 2018 בת"א פיתחה כלי הלוכד ומנתח סרטוני וידאו שצולמו במהלך ניתוחים ומייצרת תובנות שעוזרות לשפר את ביצועי המנתחים, להפחית את התוצאות השונות בניתוחים ולהפחית עלויות לבית החולים.

עובדי חברת תיאטור Theator (צילום: Theator)
עובדי חברת תיאטור Theator | צילום: Theator

מקום 5

Autofleet - החברה שפותחת את החמישייה הראשונה נוסדה, ניחשתם נכון, בשנת 2018 בת"א, היא בעצם פלטפורמת ניהול צי רכבים המבוססת בינה מלאכותית ומסייעת למפעילי ניידות (כלי רכב שונים) לייעל את התפעול ולהשיק שירותי נוסעים ולוגיסטיקה לפי דרישה.

מקום 4

One Zero - הבנק הדיגיטלי הראשון, שכנראה הכרתם כבר בגלל מסע הפרסום הנרחב שלו, נוסד בשנת 2019 והבנק הישראלי החדש הראשון שהוקם מזה יותר מ-40 שנה, ONE ZERO BANK הוא ספק דיגיטלי. הוא משתמש בטכנולוגיות בינה מלאכותית, כגון מודלים של שפות, כדי להגביר את היעילות של מנהלי מערכות ולהציע שירותי בנקאות פרטית למבחר רחב של לקוחות. 

צוות הפיתוח של ONE ZERO (צילום: N12)
צוות הפיתוח של ONE ZERO | צילום: N12

מקום 3 

Faye - את הטופ 3 פותחת חברה שנוסדה רק לפני שנתיים. Faye היא חברת ביטוח נסיעות המופעל על ידי בינה מלאכותית ומציע פוליסות מקיפות יחד עם מגוון תכונות מותאמות אישית כגון טיפול בחיות מחמד והשכרת בתי נופש כדי לענות על הצרכים הייחודיים של המטיילים.

מקום 2

Forsight Robotics - החברה שנוסדה בשנת 2020 מאפשרת למנתחים לבצע ניתוחי עיניים בצורה מדויקת יותר, על ידי הצעת ניתוח רובוטי בעל דיוק גבוה המשתמש בהדמיה ממוחשבת ולמידת מכונה מבוססת בינה מלאכותית כדי לעזור להם לשפר את הטכניקות ולשתף את הידע שלהם.

פרופ׳ משה שהם, ד״ר דניאל גלוזמן, ד״ר יוסי נתן מ-פו (צילום: פורסייט רובוטיקס)
פרופ׳ משה שהם, ד״ר דניאל גלוזמן, ד״ר יוסי נתן מ-פורסייט רובוטיקס | צילום: פורסייט רובוטיקס

מקום 1

Melio - הזוכה הגדולה של השנה היא חברה שגם היא נוסדה בשנת 2018, ככל הנראה שהרשימה תשתנה לחלוטין בשנה הבאה, החברה מפתחת מערכת לתשלומים דיגיטליים בין עסקים קטנים שמפשטת תשלומים תוך מתן תובנות על נתונים לגבי תזרים המזומנים שלהם. ברכות ל-628 העובדים של החברה. 

משרדי חברת מליו Melio (צילום: דנה תמרי)
משרדי חברת מליו Melio | צילום: דנה תמרי