בשבוע שעבר הודיעה אפל כי לראשונה היא מוכנה לפתוח את הכיס כדי לדאוג לכך שהאקרים לא יוכלו לפגוע בבעלי אייפונים. החברה הודיעה כי היא מוכנה לשלם עד 200,000 דולר למי שימצא וידווח לה על פרצות אבטחה במערכת ההפעלה של האייפון, iOS.

הסכום הנדיב הזה מיועד ככל הנראה לוודא שמכשירי החברה ימשיכו ליהנות מהתדמית הבלתי-חדירה שלהם, שהביאה בשנה האחרונה למאבק גלוי בין ה-FBI לאפל על רקע הדרישה לסיוע בפריצת מכשירים של עבריינים וחשודים.

אלא שיש מי שמוכן לשלם הרבה יותר כדי לנצל את אותן פרצות שאפל רוצה להשתיק במהירות. ביום שלישי הודיעה חברת המחקר Exodus כי היא מוכנה לשלם חצי מיליון דולר - יותר מפי 2 מאפל - למי שיסגיר לידיה פרטים על פרצות אבטחה בגרסה הנוכחית של iOS (גרסה 9.3) ואת הדרכים לנצל אותן.

אקסודוס אינה החברה הפרטית היחידה שמציעה כסף לחוקרי אבטחה תמורת הזכות לקבל לידיה פרטים על פרצות אבטחה שטרם תוקנו. מפתחות תוכנות אנטיוירוס רבות מציעות כסף תמורת פרצות כאלו - אך אקסודוס שונה מהן, מכיוון שהיא מוכרת גישה לפרצות שנמכרו לה לכל מי שמוכן לשלם מנוי על גישה לפרצות האלו. רוב הלקוחות שלה הם אמנם ספקי הגנת מידע, שרק רוצים ללמוד מהפרצות - אך גם ממשלות, שרוצות לנצל את הפרצות לצרכי קמעקב וריגול. כל פרצה שתימכר לחברה תהיה למעשה סטירה בפרצופה של אפל, שעושה כל מאמץ למנוע מממשלות גישה לאייפונים.

אייפון אינו הדבר היחיד שהחברה מוכנה לשלם בנדיבות על פריצתו: המחירון הפומבי שלה חושף כי היא מוכנה לשלם על פרצות בדפדפן כרום 150,000 דולר - 50% יותר מהפרס המקסימלי שמשלמת גוגל על פרצות כאלו (100,000) ועל פרצות בדפדפן ה-Edge החדש של מיקרוסופט 125,000 דולר - יותר מפי 83 מהפרס המקסימלי שמעניקה עליהן מיקרוסופט (1,500 דולר).

מחירון אקסודוס לפרצות:

כדי לנסות להרגיע את החברות שמנסות לשמור על התוכנות שלהן, החלה החברה לפני מספר חודשים לדווח להן על הפריצות שנמכרות לה, אך רק לאחר שהיא מפיקה מהן את "הרווח המירבי ללקוחותינו".

וכאילו שזה לא מספיק, החברה מצהירה כי היא תשלם על פריצות בצ'ק, העברה בנקאית או ביטקוין - אמצעי התשלום הנפוץ בעסקאות פחות "כשרות" ברשת, כמו האקרים "רעים" המוכרים פרצות לשימושים בלתי חוקיים.