לקראת ימי בחירות, הצפה של תיבת ה-SMS בהודעות פוליטיות הפכה להרגל. "חוק הספאם" שאמור היה למנוע הצפה של המכשיר הנייד של הישראלים בהודעות תעמולת בחירות והודעות פירסומיות - החריג  פוליטיקאים. מערכת הבחירות הנוכחית השיקה דרך חדשה ומדאיגה יותר, שבה פוליטיקאים מנצלים את המערכות המתוקנות על המכשירים הניידים כדי לשלוח לציבור הודעות מסוג פולשני במיוחד. מבדיקת N12, מתברר שבעוד ששליחת הודעות סמס רגילות כפופה לחקיקה שנועדה להגן על הציבור, על הסוג הפולשני - הודעות הפלאש המתפרצות - אין שום פיקוח.

אזרחים ישראלים רבים גילו בימים האחרונים כי הטלפון שלהם התכסה לפתע במסך שחור שמציג הודעת SMS גדולה, הקוראת לצאת ולהצביע למועמד מסוים. עוצמה יהודית שלחה מספר הודעות מסוג זה שקדמו לבחירות המקומיות, וגם במחנה הממלכתי היו מי שהשתמשו בכלי האגרסיבי כדי לדרבן אזרחים להצביע למועמדים שבהם תומך בני גנץ.

הודעות פלאש בבחירות המקומיות (צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
הודעת פלאש לקראת הבחירות המקומיות, שעליה חתום השר בן גביר | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

תושבים בחיפה קיבלו הודעת פלאש מבוססת מיקום, שתוכנה היה: "למען הזהות הציונית, למען הביטחון האישי, למען חיפה ציונית, אני קורא לכם להצביע", בליווי חתימתו של השר איתמר בן גביר. בהודעה נוספת, שנשלחה לתושבי כפר סבא נכתב כי: "היום מצביעים ומתחילים את השינוי. גם בני גנץ קורא לכם - הצביעו הדר לביא ו'לב'". בחדרה קיבלו הודעה מתפרצת ובה נמסר כי: "גם עוצמה יהודית שותפה למחנה המאמין בחדרה".  

הודעות אלו נקראות Flash SMS, והן מיועדות לשעת חירום בלבד. מטרתן למסור למשתמשים מידע קריטי, במקרה של הצפות, מזג אוויר מסוכן, שריפה וכו'. אך פוליטיקאים בחרו להשתמש בכלי זה באופן ציני כדי לכפות על המשתמשים הודעות ספאם, גם אם אלו בחרו להסיר התראות על קבלת הודעות SMS במכשיר הטלפון שברשותם. הודעות פלאש מתפרצות אל מסך הטלפון בכל מקרה, תוך שהן דורשות פעולה אקטיבית מהמשתמשים על מנת שההודעה תוסר מהמסך.

הודעות פלאש בבחירות המקומיות (צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
הודעות פלאש לקראת הבחירות המקומיות, חתומה על ידי חה"כ בני גנץ | צילום: לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הודעת פלאש כאלו עשויות להבהיל את המשתמשים או לסכן אותם כאשר הן לא משומשות באופן שעבורו יועדו. הן מתפרצות גם בעת שימוש בתוכנת ניווט ומסתירות את המסך. גופים רשמיים משתמשים בטכנולוגיה זאת במתינות, מתוך רצון שלא להבהיל את הציבור הרחב - משום שכל תכליתן היא להזהיר את הציבור בשעת חירום.

התופעה פוגעת במשתמשים של מכשירי אנדרואיד ואפל כאחד ובכל חברות הסלולר. בחברות הסלולר מודעים לתופעה, אך גורמים שונים בהן טוענים כי לחברות אין אפשרות לטפל בתופעה.

ממשרד התקשורת נמסר ל-N12 כי "הרגולציה הקיימת בנושא הודעת מסרון מתייחסת לשירות שליחת מסר קצר. כיום לא קיימת רגולציה בנושא הודעות מתפרצות. הנושא נבחן".