מנכ"ל אינטל הנכנס בריאן קרזניק היה שופע ביטחון הבוקר מעל בימת ועידת המפתחים של אינטל, ה-IDF, כשהכריז - “נשלוט בכל שווקי המחשוב". המנכ"ל החדש הציג מוצרים עובדים עם מעבדי הדור הבא של אינטל – מחשבים עם מעבדים המיוצרים בטכנולוגיית 14 ננומטר (בניגוד ל-22 ננומטר כיום) ומעבדים ניידים לטאבלטים וסלולריים ב-22 ננומטר, ועם תמיכה בדור רביעי – נקודה שעד כה הייתה נקודת תורפה לאינטל.
אבל הכוכב האמיתי של הבוקר (חוץ מההכרזה שנעשתה באותה העת מעט צפונה, במטה אפל בקופרטינו), היה מעבד הקווארק. קווארק, היא משפחה חדשה של מעבדים בעלי צריכת זרם מאוד נמוכה, המיועדת למחשוב לביש ולמערכות מוטמעות. אינטל רואה בסדרה זו את המפתח לשוק הבא, שיבוא אחרי הטאבלטים והסמרטפונים – מחשוב לביש.
רנה ג'יימס, גם היא חדשה בתפקיד הנשיאה של החברה, הסבירה למה יכול לשמש קווארק – למשל, פנסי חזית ברכב, שיודעים לנתב את אלומת האור מסביב לזרם טיפות גשם ולספק תאורה טובה יותר לנהג. “אם אפשר להטמיע מעבד בפנס חזית, אז אפשר להטמיע את זה בכל דבר וזה משנה את המוצר. קווארק הוא המפתח לזה”, אמרה ג'יימס.
עוד במסגרת השימושים האפשריים והעתידיים לקווארק, סיפרה ג'יימס שבדאבלין שבאירלנד, יש להם מערכת חיישנים שפרושה בכל העיר. למשל, אם יש שם הצפה של מים, חיישני תנועה מפנים את כלי הרכב לכיוונים שונים. התושבים משתתפים במסירת המידע באמצעות אפליקציה, מעין Waze עירוני. רוב האנשים, ציינה ג'יימס, לא יודעים שיש חיישנים נסתרים פרושים ברחוב שלהם.
למה זה חשוב? ב-2050, 70 אחוז מאוכלוסית העולם יגורו בערי ענק. ויהיה צורך במכשירים כאלה כדי לנהל אותן. “זה יהיה מעבר לתכשיטים ומשקפיים”, השליכה ג'יימס עקיצה בכיוונה של גוגל.
*גילוי נאות: הכותב אורח חברת אינטל בסן פרנסיסקו.