בשבוע שעבר פורסמה ב"ניו יורק טיימס" כתבת מגזין ארוכה שעסקה בישראל וכותרתה: "הארץ המובטחת? מסע אל ישראל השסועה". הכתב פטריק קינגסלי סייר בארץ במשך חודשיים ממטולה ועד אילת ונפגש עם ישראלים שהעלו בפניו ביקורת בסוגיות שונות, כמו היחס לערבים ולפלסטינים, הפערים מול המגזר החרדי ועוד.

בתגובה לכתבה שהציגה את ישראל גם במבט ביקורתי, הארגון האמריקאי "קאמרה" (Camera) החל ביוזמה ברשת וקרא לאוהבי ישראל להעלות תמונות של עצמם "ברגעים יפים שלהם בישראל" עם הסבר במשפט על התמונה, בצירוף ההאשטאג הציני #SadSadIsrael  ובתיוג הכתב @PatrickKingsley והעיתון @nytimes. חנן עמיאור, עורך "פרספקטיבה", השלוחה הישראלית של "קאמרה", קרא לגולשים הישראלים בטוויטר להעלות גם הם תמונות של רגע יפה שלהם בארץ.

עמיאור צייץ: "זאת היתה כתבת תעמולה שקרית ומשמיצה שרואיינו בה אך ורק ישראלים ממורמרים על המדינה, משלל סיבות. וכך, מדינה שבמדד האושר העולמי נושקת בקביעות ל-10 המדינות המאושרות בתבל (מתוך 149 מדינות) תוארה בכתבה כמדינה שאזרחיה 'כועסים' עליה 'מנוכרים' לה ו"מאוכזבים" ממנה בגלל ה'דיכוי' שהיא מפעילה עליהם, שכולה 'פשעים' 'אי חוקיות', 'אי צדק' ו'היעדר שייכות', שהערים בה 'עלובות', 'קודרות' ו'צעקניות', שכונותיה 'שכונות עוני', ועוד ועוד תיאורים שתפקידם להציג את ישראל כמקום מדכא, עצוב ורע".

עמיאור העלה תמונה של משפחתו וכתב: "החיים הקשים של משפחת עמיאור בישראל העצובה". בעקבותיו גולשים העלו תמונות שלהם בארץ, ביניהם צעירים שאוכלים חומוס בגדרה, משפחה בטיול חמורים, צעירים צוללים וגם סתם נופים יפים בארץ. נכון לעכשיו, ההשאטאג "sad sad Israel" נכנס לנושאים החמים של טוויטר, ונראה שהוא ממשיך לצבור תאוצה.