כמה פעמים קרה ששכחתם להדליק את דוד המים החמים או יצאתם מהבית ונזכרתם ששכחתם לכבות אותו? לאפי כהן זה קרה די הרבה, לכן הוא התקין מפסק חכם לדוד החשמלי. דניאל ומתן, מייסדי "Switcher", הופכים כל בוילר לחכם באמצעות התקנה פשוטה וזהה להחלפת מתג רגיל, כאשר התפעול מתבצע בעזרת אפליקציה ייעודית.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

האפליקציה מאפשרת שליטה מלאה על הפעלת וכיבוי הדוד מרחוק, וכוללת בנוסף גם את היסטוריית השימושים שעוזרת לחסוך בחשמל. את מה שחברת "Switcher" עושים למפסק אחד, עמיחי זיו, מייסד ומנכ"ל "Switchbee" עושה לכל הבית. כשמוטי אפרתי קנה את הדירה בה הוא מתגורר לפני 5 שנים הוא שקל להתקין מערכת "בית חכם", אך ויתר עליה כאשר הבין כי מחירה יגיע לעשרות אלפי שקלים ויצריך קידוחים בקירות.

המוצר של "Switchbee" מאפשר להפוך את כל הבית לחכם עם מברג וטלפון חכם בלבד, ובעלות של כמה מאות שקלים למתג. עמיחי זיו אומר כי החברה "לא המציאה את הבית החכם, אלא מיישמת את הרעיון במינימום זמן ומינימום עבודה ותחכום". השקעים החכמים שמשווקת החברה עתידים לצאת לשוק בחודשים הקרובים, ויעלו מאות שקלים ליחידה.

שני הסטארט-אפים הישראלים מצטרפים למגמה עולמית שמבטיחה לנו בית חכם מבלי לפשוט את הרגל. ישנה אפליקציה המאפשרת לכוון ולשלוט דרך הטלפון באופן הכנת הקפה, החל בכמות החלב וכלה בעובי טחינת פולי הקפה. אפליקציה אחרת מאפשרת להאכיל את החתול הביתי מרחוק. המשותף לכל הפתרונות הוא שהם זולים יחסית, קלים להתקנה ולא דורשים תכנון מוקדם או שינוי של התשתית הביתית.