מטא ממשיכה לעדכן את וואטסאפ באופן תדיר, ובדרך כלל הפיצ'רים שעולים עוזרים לנו בחיים - אבל מידי פעם מבליח לו עדכון תוכנה שברור שהוא ניסיון של החברה "לדחוף" איזה פיצ'ר שאנחנו פחות מתחברים אליו. כעת תורו של הסטטוס.

הפיצ'ר שלא ממש תפס בישראל, חוץ מאשר אצל מבוגרים שמעלים אליו תוכן בטעות, דווקא נחשב לפופולרי מאוד במדינות אחרות בעולם - וזאת הסיבה כנראה שוואטסאפ החליטו לתת לו בוסט רציני עם שינוי עיצובי שיבליט אותו, כמו במוצרים אחרים שלהם. כמה משתמשי בטא כבר דיווחו שראו את הממשק המעודכן בפעולה.

כפי שניתן לראות מצילום המסך, בודקי הבטא יכולים כעת להשתמש בממשק החדש עבור שורת עדכוני הסטטוס. השורה נשארה בחלק העליון של לשונית העדכונים, מה שמבטיח שהוא עדיין קל לגישה וגלוי כאשר המשתמשים פותחים את הכרטיסייה. ראוי לציין שזה גם מוסיף נוחות לחוויית המשתמש בפיצ'ר, שכן הממשק המעודכן מציע סוף סוף תצוגה מקדימה של הסטטוס שלא נראה דרך תמונה ממוזערת, והמשמעות היא שהמשתמשים כבר לא צריכים לפתוח כל עדכון בנפרד.

פיצ'ר נוסף וחשוב לא פחות הוא לאנשים שנחסמו ע"י וואטסאפ. בעבר דווח שהאפליקציה עובדת על עדכון שיעזור לבעלי ערוצים להתמודד עם ההגבלות הנוקשות של החסימה, וכעת מתברר שוואטסאפ עובדת על שיפור משמעותי גם למשתמשים פרטיים.

כפי שניתן לראות בצילום המסך, וואטסאפ עובדת על תכונה חדשה שתגביל חשבונות חסומים מלשלוח הודעות. כאשר חשבון חסום, המשתמש לא יוכל להתחיל צ'אטים חדשים למשך פרק זמן מסוים כעונש זמני על הפרות ספציפיות. עם זאת, נראה שמשתמשים מוגבלים עדיין יוכלו לקבל הודעות ולהשיב להן מצ'אטים וקבוצות קיימות, וזאת כדי להבטיח שתקשורת חיונית לא תינתק לחלוטין. מה שאומר שאם חברים ישלחו לכם הודעות כאשר אתם חסומים - אתם כנראה תוכלו לענות להם.

וואטסאפ משתמשת בכלים אוטומטיים כדי לזהות התנהגות בעייתי כמו שליחת ספאם, הודעות אוטומטיות או הודעות בכמות חריגה, או כל פעילות אחרת שמפרה את תנאי השירות שלה. ראוי לציין שכלים אלו אינם יכולים לגשת לתוכן ההודעות והשיחות, מכיוון שהם מוצפנים מקצה לקצה.

במקום זאת, הם מסתמכים על דפוסי התנהגות ספציפיים כדי לזהות פעילויות חשודות, כגון תדירות שליחת ההודעות או האם נעשה שימוש בסקריפטים אוטומטיים. אז למה זה מיטיב עם המשתמש? במקום חסימה מוחלטת, האפליקציה שואפת להציע למשתמשים "בעייתיים" הזדמנות לתקן את התנהגותם - וזאת מבלי לגרום להם לאבד את הגישה לנתונים שלהם לחלוטין.