ההודעה המזויפת של המשטרה (צילום: משטרת ישראל)
ההודעה המזויפת של המשטרה | צילום: משטרת ישראל

המשטרה באזהרה חריגה לציבור התריעה כי הודעת אס.אמ.אס ובה נכתב: "יש לך הפרת תנועה שלא טופלה" היא מזויפת.

על פי ההודעה של המשטרה, התקבלה פנייה כי נשלחת לציבור הודעה אס.אמ.אס ובה בנוסף לטקסט יש לינק המוביל לתשלום כספי באופן מקוון. מבדיקה ראשונית של המשטרה עולה כי מדובר בפניה מזויפת וככל הנראה מדובר בניסיון דיוג (פישינג).

כדי לעשות סדר בנושא, המשטרה הוסיפה מספר דגשים והמלצות לזיהוי ראשוני של פנייה חשודה בשם אגף התנועה לתשלום דו"ח:

  1. אגף התנועה מודיע לבעל רכב על ביצוע עבירת תנועה ומצרף דו"ח תנועה או הזמנה לדין באמצעות דואר ישראל במכתב רשום בלבד, לכתובת בעל הרכב כפי שרשומה במשרד הפנים. 
  2. פנייה חזרה בדוא"ל תהיה רק במקרה שבעל הרכב פנה קודם למרכז פניות נהגים וביקש לקבל את המענה לפניה בחזרה לדואר האלקטרוני. 
  3. שימו לב לכתובת הדוא"ל ממנה נשלח המכתב - ואם קיימת הסיומת gov.il.
  4. שימו לב לפרטים בתוכן המכתב, לפרטים על מיקום וזמן ביצוע העבירה. 
  5. בכל מקרה בו עולה חשד כי מדובר בפניה זדונית וחשש לניסיון דיוג אל תלחצו על הקישור המצורף, אל תורידו קבצים למחשב ופנו למשטרת ישראל.

אבל לא רק המשטרה נאלצה להוציא הודעה על הודעה חשודה. גם עיריית ראשון לציון ומערך הסייבר שחררו הצהרה לפיה ההודעה שקיבלו תושבי העיר לכאורה מראש העיר עצמו היא פייק. רז קינסטליך, ראש העיר של ראשון לציון, העלה פוסט בנושא וכתב: "בשעות האחרונות רצה בקבוצות השונות בפייסבוק ובוואטסאפ, הודעה בשמי שמבשרת לכם על מענק מיוחד של 1,500 ש"ח. מדובר בהודעת כזב (פייק) שלא יצאה מאיתנו והיא מזויפת לחלוטין. לא ברור מה גורם לאנשים להפיץ דברים כאלה ועוד בזמן מלחמה, אך אנחנו מכירים תלונות מערים נוספות שזה קרה בהם ואנו בדרכנו להגיש תלונה למחלקת הסייבר של המשטרה.

"הודעות רשמיות ממני, אתם מקבלים באופן מסודר דרך sms ואתם כבר יודעים לזהות אותן. בינתיים ועד שנמצה את הדין עם מי שהפיץ את ההודעה - אני מבקש מכם, לא ללחוץ על הלינק כדי לא להכניס וירוסים לניידים שלכם ובוודאי לא למסור פרטי אשראי או פרטים מזהים".