בשבועות האחרונים העולם מתעסק בסרט אחד שנקרא Fyre ומתאר את המסיבה הכי טובה - שמעולם לא קרתה. מה היה שם? יזם מפוקפק המציא מסיבה באיי בהאמה ושיווק אותו בסרטונים דרך הרשתות החברתיות, עם דוגמניות על, חופים מהממים, וככה אלפי כרטיסים נמכרו במיליוני דולרים.

אבל, כשהמבלים שקנו כרטיס טסו לאיי הבהאמה הגיעו למקום הם גילו חורבות - לא וילות על המים, לא הופעות, אפילו לא היה שם אוכל - וכמובן שלא דוגמניות על. שנתיים אחרי זה אותו יזם נכנס לכלא ל-6 שנים.

מי שמככב בסרט הזה הוא מארק ויינשטיין, שעבד בתוך הפסטיבל וניהל את השיווק שלו. הוא ניסה להזהיר את המנהלים מהקטסטרופה המתקרבת תוך כדי עבודה - הם לא הקשיבו לו - ועכשיו הם בכלא. בסרט בחדש בנטפליקס הוא קורא לרשתות החברתיות "מחלה ממכרת".

 "קצת משוגע אצלי. התגובות לסרט בהחלט בלתי צפויות", הוא אומר בריאיון לנקסט. "אחרי שהאורחים הראשונים הגיעו היו כ-1100 איש על האי. הייתי צריך להיות חכם מראש לדעת שזה יהיה בלאגן ולא להשתתף בזה".

"אני חושב שהפסטיבל הוא מיקרוקוסמוס לטרנד רחב יותר בחרה שלנו בימינו. אני חושב שרבים מאיתנו מכורים למדיה חברתית. ויש מחקר שמראה שזה המקרה" מוסיף ווינשטין. "החברות האלה משתמשות בפסיכולוגיה אנושית לשלוח לנו מנות דופמין קטנות בכל פעם שמופיעה התראה מאפליקציה בטלפון שלנו, וזה כאילו שהטלפונים מאלפים אותנו".

בריאיון מספר ויינשטיין על ההשפעה והחרדות שכולנו די מכירים. "הסיבה שאני רוצה לעורר מודעות לכך, להתמכרות למדיה חברתית, כי אני סבור שאני סובל מזה במידה. ואם אתם באינסטגרם לעיתים תכופות, אם אתם בני נוער עד גיל 40 בוודאי יש לכם חברים או שאתם בעצמכם חוויתם חרדת החמצה, שאתם רואים מישהו עושה משהו אחר ובגלל זה אתם נתקפים בקנאה לחיים שלהם".

ומה התקווה שלו מול הרשתות החברתיות וההתמכרות שהופכת לקשה יותר? "אני חושב שיש הרבה מקורות למבוגרים ללמוד על הנושא. אני חושב שהצעד הראושן הוא מודעות. אני מנסה לבלות שעה בבוקר בלי לגעת בטלפון שלי. אני קם, מתקלח, עושה מדיטציה. אני עוסק בשגרת הבוקר שלי. בלילה אני חושב שלשחק בטלפון לפני השינה גורמת לשינה גרועה. אני מנסה לפחות יום אחד בשבוע ללא רשת חברתית".