אולגה לויק, כוכבת רשת בת 20 מאוקראינה, התוודעה מקרוב לנזקי הבינה המלאכותית כשהבינה שמישהו שיבט את התמונה שלה באמצעות הטכנולוגיה. הצעירה גילתה שנוצרו גם סרטוני דיפ-פייק שלה, שבהם לכאורה היא נמצאת במצוד אחר בן זוג , תוך שהיא דוברת סינית.

לויק לומדת מדעים באוניברסיטת פנסילבניה ומנהלת ערוץ יוטיוב שאותו פתחה לאחרונה, שם היא משתפת בפתיחות על נושאים כמו בריאות הנפש ואורח חיים בריא. זמן קצר לאחר השקת הערוץ, זיהו העוקבים שלה את התיעוד יוצא הדופן: שיבוט שנוצר על ידי AI המבוסס על התמונה שלה, ללא הסכמתה, ברשת חברתית סינית. מיד לאחר מכן היא החלה לחפש במה מדובר ומצאה את התמונות ואותה מתחזה לאישה רוסייה דוברת סינית, שאוהבת את סין ומעוניינת להינשא לגבר מקומי. 

אלא שעל אף שגרסת ה-AI של כוכבת הרשת דוברת את השפה המקומית, היא נותרה "נאמנה" לשורשיה ונשמעת אומרת בסרטון המפוברק לחתן הפוטנציאלי, לכאורה: "אם תתחתן עם נשים רוסיות, נשטוף בגדים, נבשל ונשטוף עבורך כלים כל יום". עוד נשמעת לויק המשובטת אומרת: "אנחנו ניתן לכם גם תינוקות זרים, כמה שתרצו".

חיפוש מעמיק ברחבי האינטרנט חשף בפני הצעירה את העובדה ששובטה בשלוש גרסאות שונות: נטשה, אנה וגרייס - תלוי באיזו פלטפורמה. "התחלתי לתרגם את הסרטונים האלה עם גוגל טרנסלייט, ורוב החשבונות דיברו על סין, רוסיה וכמה היחסים בין סין לרוסיה נהדרים", סיפרה הצעירה לרדיו VOA. "זה היה מאוד פוגעני", הוסיפה.

לויק ככל הנראה התייחסה לעובדה שבחלק מהסרטונים, ביקש השיבוט שלה למכור סחורות רוסיות לסין, בעוד אחרים קידמו את הקשרים הלאומיים בין שתי המדינות. נוספים שיבחו את ההיסטוריה והתרבות הסינית והיו את אלו שהתייחסו לכך שגברים רוסים רוצים להינשא לנשים סיניות. "זה כנראה נועד לגרום לאנשים בסין להרגיש שזרים אוהבים את המדינה שלהם", ציינה הצעירה, שהתלוננה בפני אתרים סיניים כמו HeyGen ו-Douyin, מה שהוביל להורדה של חלק מהסרטונים.

מחקר שנערך לאחרונה על ידי מומחים מהאוניברסיטה הלאומית של אוסטרליה (ANU), הציג כי פנים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, עשויות להיות אפילו משכנעות יותר מאמיתיות. המחקר, שפורסם בכתב העת Psychological Science, מצא שבגלל שאלגוריתמים של בינה מלאכותית מאומנים לרוב על פנים לבנות, הם טובים מאוד בייצורם מחדש. "אם פרצופים לבנים ייתפסו באופן עקבי כיותר מציאותיים, לטכנולוגיה הזו עשויה להיות השלכות רציניות על אנשים בעלי צבע עור שונה, על ידי חיזוק ההטיות הגזעיות", כך ציינה לאחר פרסום המחקר ד"ר איימי דאוול.

היכולת של הבינה המלאכותית ליצור תמונות היפר-ריאליסטיות של בני אדם, פירושה שאנשים כבר לא יכולים להסתמך על רמזים פיזיים על מנת להבחין מה אמת ומה זיוף: "בעיה זו כבר ניכרת בטכנולוגיות ה-AI הנוכחיות, המשמשות ליצירת צילומים בעלי מראה מקצועי. כאשר משתמשים בזה לאנשים בעלי גוון עור שאינו לבן, הבינה המלאכותית משנה את צבע העור והעיניים שלהם לאלו של אנשים לבנים", הוסיפה ד"ר דאוול.