שנתיים בדיוק חלפו מאז בוצע שוד הסמארטפונים הגדול אי פעם בישראל ונכון לעכשיו אין עצורים ולא ידוע מי ביצע את הפשע. שני צעירים נחשדו כי היו מעורבים בגניבת 150 הטלפונים הסלולריים אך הם לא יועמדו לדין. הפרקליטות והמשטרה לא יגישו נגדם כתב אישום בגלל כשלים ראייתיים שהתגלו בחקירת התיק.

לפי סרטון האבטחה, שני צעירים בשנות העשרים לחייהם ביצעו את שוד הסמארטפונים בתחכום ובנועזות רבה. השניים, על פי החשד, מתגוררים באחד הישובים בפזורה הבדואית שבנגב וערכו במשך כמה שבועות מעקבים אחר עובדי דוכן-חנות המתמחה במכירת טלפונים סלולריים ב'גרנד קניון' בבאר שבע. הם למדו את הרגלי העבודה של העובדים והבחינו היכן הם מחביאים בסוף יום העבודה את הטלפונים הסלולריים.

באחד הלילות, הם הצליחו להערים על המאבטחים בקניון, כאשר אחד מהם חדר לתוך הקניון דרך החניון התת קרקעי, כשעה לפני סגירת המקום.

שוד הסמארטפונים בבאר שבע
שוד הסמארטפונים - 2013

הוא עלה בדרגנועים כשעל כתפו תיק גדול, לעבר החנות שהייתה ממוקמת באחת הקומות העליונות בקניון, כשהמקום היה כמעט ריק מבני אדם. למעשה הקניון כבר היה סגור, הקונים עזבו את המקום ונותרו כמה עובדים בחנויות שעסקו בסידורי הסחורות לקראת יום המחרת ובניקיונות.

איש לא הבחין בשודד הערמומי, שהצליח להשתחל לתוך דוכן חנות הסלולר שהיה מוסתר בבד ברזנט עבה, הוא פתח את הארון הגדול והחדיר לתוכו 150 סמאטרפונים בשווי של כחצי מיליון שקל.

אחרי שהעמיס לתוך התיק את הטלפונים, הוא ירד במהירות בדרגנועים לחניון התת-קרקעי שהיה פתוח וברח משם בריצה החוצה. השוד גרם להלם בקרב מאבטחי הקניון ועוד יותר לבעלי החנות שנותרו עם נזק כספי גדול מאוד.

סרטון האבטחה חשף כיצד אחד החשודים חדר לקניון ויצא עם תיק מלא בטלפונים מבלי שאף מאבטח הבחין בו כלל.

חוקרי משטרת באר שבע פתחו בחקירה במהלכה נעצרו שני חשודים במעשה. השניים הכחישו מכל וכל את החשדות נגדם, טענו שכלל לא היו באותו היום בקניון. מעצרם הוארך בחמישה ימים אבל פרקליטם, עו"ד מוטי יוסף טען, שעל פי סרטון האבטחה לא ניתן כלל לזהות אותם ולכן יש לשחררם ואכן כך קרה.

ל-NEXTER נודע, כי למעשה חקירת המשטרה נקלעה למבוי סתום בפרשה. עוד חשודים אחרים נחקרו אבל בסופו של דבר החוקרים לא הצליחו לאסוף ראיות שיובילו להגשת כתב אישום.

התיק נגד החשודים המרכזיים בשוד נסגר בגלל אי היכולת לזהותם כמי שביצעו את המעשה. ושאלת השאלות מה עשו השודדים עם 150 סמארטפונים? ההערכה היא שהם נמכרו לתושבי דרום הר חברון כבר כמה שעות לאחר השוד. "על פי הראיות שקיימות בתיק הזה אי אפשר להעמיד את החשודים לדין", הודה גורם במשטרה.