בימים האחרונים צצה ברשת קונספירציה ישנה-חדשה, במסגרתה נטען כי שימוש בסמארטפון מותיר נזק ארוך טווח לאצבעות שלנו וספציפית לזרת, שלרוב תומכת בהחזקת המכשיר. רוב האנשים תומכים בבסיס הסמארטפון שלהם עם הגבול הפנימי של האצבע הקטנה (הזרת) בסמוך לשקע הטעינה, ואילו האצבעות הנותרות תומכות בגב הטלפון, כאשר האגודל ממוקמת מלפנים, מוכנה לאינטראקציה עם המסך.

הטענה הלא לגמרי מופרכת הזאת נידונה לאחרונה בפודקאסט הפופולרי "The TJ Show", שם השתכנעו המנחים שלזרת שהם משתמשים בה כדי לתמוך בטלפונים שלהם יש מעין שקע בולט, ונראה שהיא שונה מהזרת בצד הנגדי, כלומר, ביד שאינה מורגלת בדרך כלל להחזיק בסמארטפון.

View this post on Instagram

A post shared by The TJ Show (@tjpodcast)

כאמור, לא מדובר בטענה חדשה, אך הדעות בנושא חלוקות. ד"ר מייקל גיירי, מנתח כף יד מרשת המרכזים הרפואיים Ortho Carolina בארצות הברית, הסביר באתר הרשמי של החברה כי "אצבע סמארטפון" או "זרת טק" אינן אבחנות רשמיות, אך תמיכה בסמארטפון לפרקי זמן ארוכים באמצעות הזרת בהחלט יכולה לגרום לנזק ממושך לאצבע הקטנה, ואפילו ליד או לזרוע כולה. עם זאת, לא ידועות טענות על אותה בליטה שהוזכרה בפודקאסט.

מכיוון שהאצבע הקטנה מכופפת כלפי מטה כדי לתמוך בטלפון, מיקום זה יכול לגרום לה "להיתקע" או "להינעל" במצב מכופף. באופן דומה, אנשים עשויים להתקשות לפתוח את האצבע דבר ראשון בבוקר אם היד שלהם הייתה סגורה באגרוף כל הלילה בזמן השינה. זוהי בעיה נפוצה המטופלת לעיתים קרובות באמצעות זריקות סטרואידים, ובמקרים מסוימים, ניתן לבצע הליך קטן לשחרור הגלגלת במקום שבו הגיד נתקע, כך הסביר ד"ר גיירי. 

אם אתם חוששים לאצבע שלכם - אפשר להירגע, הסיכוי שתגיעו למצב הזה נמוך - אבל שווה בהחלט לעשות הפסקות מדי פעם בגלילה האינסופית.