זה הפך למגיפה: פרסום תמונות וסרטונים אינטימיים ברשת. החיים של ענת הראל ושרון פרי התהפכו לאחר שסרטונים אינטימיים שלהם שהופצו לכל עבר בוואטסאפ ושאר הרשתות החברתיות. כעת מתברר, למרות שהחוק מאפשר לכלוא את העבריינים, בדו״ח שפורסם אתמול (רביעי) נחשף כי רוב העבריינים משתחררים.

בינואר 2014 נוסף תיקון לחוק למניעת הטרדה מינית, ״חוק הסרטונים״, והוא עוסק בהפצת סרטונים ותמונות אינטימיות, וזו כמובן עבירה פלילית. מאז, 643 תיקים שכוללים את הסעיף הזה נפתחו, ו-85 אחוזים מהם נסגרו.

שרון פרי התייחסה בחדשות הבוקר עם ניב רסקין לנושא ואמרה כי ״זה לא מפליא. אני לא מופתעת למה העבריינים האלה לא נתפסים. זה מאוד קשה לתפוס את העבריינים, ועם כל העוול שנעשה לקורבן. בוא ניקח את המקרה שלי, אז אוקיי, הוא נתפס. ואם הוא יקבל חמש שנים בכלא, אז במקרה הטוב הוא יישב שנתיים וחצי או שלוש אחרי שיקזזו לו, מה עם העוול שנעשה לי?״

פרי גם טוענת כי שום דבר אינו פרטי היום וכי החינוך צריך להשתנות.״המכשירים שלנו, הפלאפונים שלנו, ממש לא פרטיים. אנחנו צריכות להיזהר״, היא אומרת. ״אנחנו חיים בעולם שהכל מאוד חשוף, ואם אנחנו מצטלמות בצורה מסוימת זה יכול לצאת החוצה. מגיעה לנו הפרטיות שלנו. כשנערה צעירה מצטלמת בעירום, או שהחבר שלה מצלם אותה ואחר כך בה לו לנקום בה ולהפיץ את זה לחברים שלו, זה משהו שצריך לבוא דרך חינוך״.

גם ענת הראל התארחה בתוכנית ואמרה: ״זה מכעיס אותי מאוד, כי אני חושבת שחייב לקרות פה משהו דרמטי כדי לשנות את זה. והדברים שצריכים לקרות זה חינוך - כי לא מדברים על זה פה מספיק - ואכיפה. וההסברה, לא משנה מאיזה גיל היא תתחיל, היא לא מספיקה. אתה מסביר לאנשים שזה לא בסדר לגנוב, אבל אם לא היה חוק נגד גניבה, אז אני מבטיחה לך שהרבה מאוד אנשים היו מאוד גונבים״.

עוד הוסיפה הראל ״גם אם זה היה שנתיים מאסר אנשים היו חושבים פעמיים אם להעביר. המחשב שלי שכב אצל המשטרה הרבה זמן. אין לי דרך לדעת איך זה נגנב מאצלי. זה היה על המחשב שלי. במקרה שלי זה לא היה על הטלפון. זה מטלטל, בתור נשים זה אחד הסיוטים הכי גדולים שאנחנו יכולות לדמיין. פשוט התחילו לשלוח לי הודעות בוואסטאפ חברים שלי״.

״האכיפה צריכה להיות מאוד מאוד ברורה, אנחנו צריכים שמי שזה מגיע לו לטלפון תרעד לו האצבע כאילו הוא קיבל הרגע וירוס שיכול להרוס לו את המכשיר, כי אז הוא לא ילחץ, ככה זה צריך להיות״, סיכמה הראל.