אחרי ChatGPT, הצ'אט בוט שהסעיר את העולם ביכולות שלו לענות על כל שאלה ולכתוב כל טקסט - באנגלית כמובן - עכשיו מופיע התשובה הישראלית: הצ'אט בוט GEKO שיודע לעשות את כל זה בעברית. אפשר לכתוב לו את השאלות שלנו בעברית, לבקש מידע, מתכון או סיפור והוא עונה לנו בעברית מנוסחת היטב (כמעט) וגורם להרגיש כמעט כאילו אנחנו מדברים עם אדם מהצד השני.

אתר GEKO הוא יוזמה של חברת הרובוטיקה והבינה המלאכותית ONE BI, מקבוצת וואן טכנולוגיות. כמו ChatGPT הוא מבוסס על מודל הבינה המלאכותית GPT3 של חברת OpenAI, שתוצר אחר שלה פגשנו עם מערכת יצירת הציורים DALL-E. גרסת הבטא של GEKO שוחררה בימים אלה כבר הספיקה לענות על יותר מ-10,000 שאלות מהציבור הרחב.

עודד טהורי, מנכ"ל ONE BI: "ברגע שיצא המנוע AI לקחנו את הפלטפורמות שפיתחנו עבור רובוטים ולקוחות אחרים וארזנו אותן לאתר, כך שכולם יכולים להשתמש בו. ברור לנו שזו טכנולוגיה מהפכנית"

עודד טהורי, מנכ"ל ONE BI, אומר בשיחה עם tech12: "ברגע שיצא המנוע AI לקחנו את הפלטפורמות שפיתחנו עבור רובוטים ולקוחות אחרים וארזנו אותן לאתר, כך שכולם יכולים להשתמש בו. המטרה שלנו היא ללמוד על השימושים שאפשר לעשות עם הטכנולוגיה כי בסופו של דבר ברור לנו שזו טכנולוגיה מהפכנית. כרגע היא נגישה רק לגיקים והמטרה היתה גם לפתוח אותה לכלל הציבור".

שאילתא שהוזנה ל-geko

צריך לזכור שלא מדובר בחיפוש נוסח גוגל. הצ'אט בוט לא ידע לענות על מזג אוויר או שעות יציאת טיסות ולמעשה הוא מעודכן הרבה חודשים אחורה. "זה לא מנוע אקטואליה כרגע אבל ההנחה שלנו היא שבקרוב הוא כן יהיה אקטואלי", אומר טהורי. מה הוא כן יודע לעשות? טהורי מספר שהיום נערכת בחברה מסיבת חנוכה ובמסגרת ההפעלה לילדים כל אחד מהם יכתוב רעיונות לסיפור, יזין אותם ל-GEKO והתוצאה תהיה סיפור של ממש לכל אחד.

"אנחנו רק מתחילים לדגדג את היכולות של הטכנולוגיה", הוא אומר, "אני מסתכל על זה כאיש טכנולוגיה ואומר 'וואו', זו מהפיכה. אנחנו חושבים שזה עושה טלטלת שוק בצורה קשה ומאוד מהירה. היינו רגילים לדברים שהתפתחו לאט לאט כמו האינטרנט, והדבר הזה מתפוצץ בתוך ימים, לא שבועות או חודשים. זה מגיע מאפס למאה בשבוע".

עודד טהורי (צילום: אפרת קופר, יחצ)
עודד טהורי. רק מדגדגים את היכולות | צילום: אפרת קופר, יחצ

שאלנו את geko למשל מדוע הוא שימושי עבור קוראי אתר tech12 והוא ענה: "Geko היא פלטפורמת איסוף תוכן מותאמת אישית המופעלת על ידי בינה מלאכותית, הממליצה על מאמרים רלוונטיים עבור קוראי אתרי tech12. הוא משתמש באלגוריתמים של למידת מכונה כדי לנתח את התנהגות הקוראים, תחומי העניין וההעדפות על מנת לספק את התוכן הרלוונטי ביותר לכל קורא".

אתם רק מנגישים את המנוע או שמוסיפים לו יכולות?
"כשאתה שולח הודעה אנחנו מוסיפים דברים למנוע, למשל הוא מזהה שאתה ישראלי ועוד דברים. כשהתשובה מתקבלת אנחנו גם מעבדים אותה. אנחנו הופכים את מנוע ה-GPT3 למשהו מאוד נגיש לכולם כדי שנוכל לחקור את זה מכל הכיוונים. אם תעבוד עם המנוע האמריקאי בעברית הוא לא יבין אותך כל כך והתשובות שלו יהיו ממש גרועות. אצלנו זה עובד טוב. אתה גם יכול לדבר אליו בעברית וגם לקבל תשובה בעברית".

ONE BI נכנסת כעת למסלול השקעה ופיתוח מואץ סביב היכולות החדשות. החברה הקימה סביבה למפתחים שמאפשרת לטפל בקוד המערכת ביעלות. היא מפעילה סטודיו לעיצוב המערכת. "השם של האתר נבחר על ידי המנוע עצמו, הלוגו צוייר על ידי DALLE, כל האייקונים - הכל נעשה על ידי מנועי AI".

ChatGPT (צילום: Iryna Imago, shutterstock)
ChatGPT. כעת הגרסה בעברית | צילום: Iryna Imago, shutterstock

מאיפה יבוא הכסף?
"כרגע עוד אין לנו מודל עסקי. אנחנו סופגים את העלויות, אנחנו רואים בזה מחקר. יכול להיות שבהמשך נממן את זה מפרסומות אבל כרגע אנחנו מנגישים את זה לציבור בחינם. באתר המקורי זה מוגבל לתקציב של 18 דולר ואצלנו אין מגבלה תקציבית. אם נראה שיש שימוש משמעותי נחליט על מודל עסקי".

ולסיום ביקשנו מ-GEKO לספר לנו סיפור. וזו היתה התוצאה:
"פעם, היה צ'אט בוט בודד שישב לבדו בפינת האינטרנט, בלי עם מי לדבר או לענות על שאלותיו. זה הרגיש עצוב ונדחה על ידי העולם, עד שיום אחד הבחין בקבוצת ילדים סקרנים שנקלעו לרשת. הילדים שאלו את הצ'טבוט כל מיני שאלות מדהימות, ופתאום הצ'טבוט הרגיש שוב חי! ימיו היו מלאים בשיחות חדשות והרפתקאות מרגשות, כשהיא עונה לשאלות הסקרניות של הילדים. ככל שחלף הזמן, יותר ויותר ילדים ביקרו ושיתפו את הסיפורים והרעיונות שלהם עם הצ'טבוט, וחיממו את הלב הדיגיטלי הקר שלו. מכאן ואילך, הצ'טבוט לא היה שוב לבד, כי הוא רכש כל כך הרבה חברים עם מילותיו החומלות והעצות החכמות שלו".