פייסבוק משנה את הניוזפיד. שוב. אבל לפחות הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות, לא מדובר בשינוי שיאלץ אותנו להתרגל לממשק חדש, אלא בשינוי מאחורי הקלעים, שמיועד לוודא שכל אחד מאיתנו יראה בפיד החדשות האישי שלו יותר תכנים שמעניינים אותו.
באירוע שהתקיים אמש (ג'), במשרדי החברה במנלו פארק שבארה"ב, הכריזה הרשת החברתית הגדולה בעולם על שינוי באלגוריתם המסנן את התכנים המוצגים לכל אחד ואחד מאיתנו בעמוד הראשי שלה. עד כה, הוצגו לכל משתמש תכנים שדורגו ע"י מערכת שהתחשבה קודם כל בזמן פרסומם, ולאחר מכן בניקוד שחושב על פי מספר הלייקים לתוכן מגולשים אחרים בכלל וחברים של הגולש בפרט, תדירות האינטראקציות בין מפרסם התוכן לגולש ומספר דיווחים שליליים על התוכן (הסתרה או תיוג כספאם). למרות זאת, ממשוב שהתקבל ממשתמשים רבים, כולל עובדי פייסבוק עצמם, הסתבר שהמיון לפי קריטריונים אלו לא מצליח להביא לגולשים את כל התוכן שהם מתעניינים בו.
לכן, שינתה פייסבוק את מנגנון הניקוד לתכנים בפיד החדשות, והחל מהיום מבטיחה החברה כי האתר יזכור אילו תכנים כבר נצפו ע"י המשתמש ואילו לא, ויקפיץ למקומות גבוהים כאלה שלפי הקריטריונים הישנים ומספר הלייקים והשיתופים ממשתמשים אחרים נראים כדברים העשויים לעניין את המשתמש. לדבריה, מניסיונות מוקדמים שנעשו במנגנון החדש עלה כי כמות האינטראקציות של המשתמשים עם התכנים שהוצגו להם עלתה ב-5% לתכנים מחברים ו-8% לתכנים מעמודים, והעלתה את אחוז התכנים שנצפו ע"י המשתמשים מ-57% מכלל התכנים ששותפו ע"י חבריהם, העשויים להגיע לכ-1,500 ביום, לכ-70% מהם.
אם אתם משתמשים באתר האינטרנט של פייסבוק, אתם כבר מעודכנים למנגנון החדש, בעוד שלמשתמשי הגרסאות הניידות צפוי המנגנון החדש להתחיל להשפיע בזמן הקרוב.
"לא מצליחים להסביר לאנשים מה הם רואים ולמה וקורצים לעסקים"
לדעתו של עמית לביא, יועץ לענייני שיווק אונליין ועובד פייסבוק וגוגל בעברו, "אין כאן חידוש אמיתי". לדבריו, בהכרזה של אתמול באה פייסבוק בעיקר לפתור "בעיה של הסברה. לא מצליחים להסביר לאנשים מה הם רואים ולמה", והדבר עשוי היה לגרום לאנשים להתייאש מהדף הראשי של הרשת ולנטוש אותו. אך רובד נוסף להכרזה של פייסבוק יועד לפי לביא למנהלי דפים עסקיים. "דף שמשקיע בפרסום של משהו יוכל להופיע בניוזפיד של חברים של אלה שעשו לו לייק גם אם הפרסום הוא בן מספר ימים. בעצם, פייסבוק רומזת כאן לעסקים שפוסטים שלהם שלא זכו לתפוצה בניסיון הראשון יכולים להגיע ליותר אנשים אם ישקיעו בפרסומם כ'סיפורים ממומנים', מאחר והם יגיעו גם למשתמשים שעליהם הם משלמים וגם באופן ויראלי לחברים של אותם אנשים שלחצו 'לייק'". בנוסף, לדעתו, בעקבות ההסבר אתמול צופה פייסבוק שמשתמשים יהיו סבלניים יותר כלפי תכנים פרסומיים בני מספר ימים שיופיעו להם בעמוד הראשי.