בדרך כלל, לפני שאנחנו קונים גאדג'ט אנחנו נוהגים לבדוק את הפרטים הטכניים שלו, אך כמעט אף אחד מאיתנו לא באמת בודק לאחר הרכישה אם כל אחד מהם נכון. אפילו אם נגלה טעות בנתונים שפורסמו - ברוב המקרים כנראה שזה לא יפריע לנו אלא אם מדובר במשהו שמשפיע באופן מורגש על השימוש במוצר.

Asus VivoBook Flip (צילום: Asus)
דגם המחשב שבפרסומים שלו נפלה הטעות | צילום: Asus

הבוקר פרסמה אסוס ישראל, הסניף המקומי של יצרנית המכשירים הטייוואנית, כי גילתה טעות באתר שלה. אך החברה לא הסתפקה בהתנצלות בפני הלקוחות שהושפעו מהטעות, אלא החליטה לפצות אותם - גם אם כלל לא חשו ב"פגיעה".

180 גרם - קצת יותר ממשק ממוצע של סמארטפון - הבדילו בין משקלו של המחשב הנייד VivoBook Flip באתר אסוס ובפרסומים בישראל לבין משקלו בפועל. מינואר עד אפריל נכתב כי משקלו הוא קילו וחצי, בעוד משקלו בפועל 1.680 קילו.

עתה, מציעה החברה לכל מי שרכש את המחשב פיצוי על הטעות: מי שהגילוי גורם לו להתחרט על הרכישה, יוכל לבטל את העסקה, להחזיר את המחשב לחנות בה נקנה בצירוף הקבלה ולקבל את כספו חזרה, וגם מי שיבחר להישאר עם המחשב יוכל לקבל פיצוי אחר בדמות שובר בשווי 200 שקל לחנויות אייבורי ו-KSP.

_OBJ

הצעד של אסוס נראה יוצא דופן, שכן מחשבים רבים נמכרים בישראל בעזרת מודעות פרסומת שכוללות פרטים לא נכונים בלשון המעטה. לכן, פנינו למועצה לצרכנות לשאול מה אומר החוק במקרה כזה.

מהמועצה הישראלית לצרכנות נמסר ל-NEXTER כי כאן מדובר במקרה של "הטעיה בעניין מהותי בעסקה", ה"מקנה לצרכן הזכות לבטל את העסקה ולקבל את כספו, גם אם המוצר נפתח ונעשה בו שימוש (להבדיל מזכות החרטה על פי תקנות ביטול עסקה ברכישה פרונטאלית)". כלומר: ההצעה של אסוס לקונים להחזיר את המחשבים ולקבל את הכסף מחויבת על פי חוק. ההצעה לפיצוי נוסף בדמות תלושים אינה מחויבת לפי חוק, אך כנראה נועדה לרצות את מי שירגיש ששילם קצת יותר מדי על מחשב קל פחות מכפי שחשב, אך לא מספיק כדי להצדיק ביטול עסקה.

הדגם בו מדובר הוא VivoBook Flip TP301UA, מחשב היברידי בעל מסך מתהפך שניתן לשימוש גם כטאבלט. לפי אסוס ישראל, במהלך התקופה המדוברת נמכרו בישראל כ-250 יחידות שלו - מספר לא מאוד גבוה, אך גם לא קטן. אסוס (העולמית, שמכסה את עלות הפיצויים) תוציא כנראה עשרות אלפי שקלים על המהלך.