המודעות להפרעת קשב וריכוז, ADHD, עלתה בשנים האחרונות לאור השיעור ההולך וגובר של הילדים המאובחנים בה. על פי נתוני משרד הבריאות, כ-5-10% מכלל הילדים אשר בגיל בית הספר מתמודדים עם ההפרעה. כעת פתרון טכנולוגי חדש מבקש לסייע להורים שילדיהם אובחנו עם ADHD להתמודד עם השלכותיה על חיי היומיום והשגרה. הסטארטאפ ששמו פארי (Pery), שם לו למטרה ליצור שינוי חיובי בנושא ולהעניק להורים פתרון ארוך טווח לתופעה.

מנכ"ל החברה, זיו אלול, הוא יזם ותיק ומשקיע עם שני אקזיטים גדולים ברזומה שלו. אלול מספר כי החברה נוסדה מתוך רוח חזקה של חדשנות שבערה בו ובשותפיו המייסדים, גילי אביטל-לנג (סמנכ"לית האופרציה) ומאיר אמסלם (סמנכ"ל הטכנולוגיות). כמו כן, לשלושה היכרות קרובה ואישית עם עולם ה-ADHD.

לאחרונה פארי מיתגה את עצמה מחדש בשם קליט וקצר יותר תוך שימוש באותיות פ.א.ר ו-פ.ר.י - סימן לפאר האדם ולפרי היצירה וכן כאות לרפואה. המערכת מציעה להורים מידע ומעקב אחר ילדיהם, כולל הזמן שבו הם נמצאים בבית הספר, בחוגים, אצל מרפא בעיסוק ובמקומות נוספים. המוצר למעשה לוקח את עולם הטיפול הישן בהפרעה ומשלב בו דיגיטציה ו-AI, כך שנוצרת מעין מערכת תומכת להורים המבקשים להתאים את הטיפול לילדיהם באופן אישי ולבצע מעקב רציף.

מייסדי פארי: מאיר אמסלם זיו אלול וגילי אביטל לאנג (צילום: טל שחר)
מייסדי פארי: מאיר אמסלם זיו אלול וגילי אביטל לאנג | צילום: טל שחר

"אנחנו מכירים היטב את האתגר של הורות לילדים עם הפרעת קשב וריכוז, ויחד עם הידע והיכולות הטכנולוגיות הרבות שבאמתחתנו, התחלנו במשימה לבנות פתרון ל-ADHD", מסביר אלול. "הצלחנו ליצור פתרון בריאותי דיגיטלי מלא, כולל כלים שדרושים לשיפור איכות החיים לצד ה-ADHD. כהורים, אנו מבינים את הצורך בגמישות הטיפול ב-ADHD, גמישות שבאה לידי ביטוי במעקב רציף שמאפשר לנו להיות עם אצבע על הדופק וכן עם יכולת תגובה מיידית כאשר מצבים מתלקחים. פארי תומכת במשפחות ברגעי מפתח באמצעות מומחים מוסמכים ומקצועיים מכל העולם, ותוך כדי שאנחנו מרחיבים כל הזמן את מגוון המוצרים והתכנים שלנו במטרה לענות על צרכיה המתחלפים של קהילת ה-ADHD".

מהן הבעיות המרכזיות של הורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז, ואיך המערכת עוזרת לפתור אותן?

"‏הבעיות הן יומיומיות, ומשפיעות באופן ישיר על שגרת החיים של המשפחה בכלל והילד בפרט. זה מתחיל בניווט בין אנשי המקצוע השונים וממשיך בחיפוש בלתי פוסק אחר פתרונות שתואמים לצרכיהם האישיים של הילדים. כך למשל, אם לילד יש הפרעות שינה שנובעות מהפרעות הקשב וריכוז שלו, ההורים צריכים למצוא מומחה ספציפי לבעיה, בעל מקצוע שיהיה רגיש גם ל-ADHD של הילד, לצד הבעיה המרכזית בה הוא מטפל. אי אפשר להתעלם מההפרעה".

למעשה, פארי מספקת אינטגרציה וגישה לאנשי מקצוע שמעבר לתחום התמקצעותם, בקיאים גם בעולמות ה-ADHD ומבינים את האתגרים הייחודיים של כל ילד המתמודד עם ההפרעה. את כל זה עוטף גורם טיפולי אישי, אותו מכנים בחברה care leader, המוצמד לכל משפחה מהרגע בו השלימו את הרשמתם לפארי. "אותו ה-care leader זמין למשפחות באופן רציף דרך צ׳אט, ואיתו הם גם נפגשים באופן קבוע", מסביר אלול ומוסיף שגם התחום התרופתי, שבימינו מהווה את הטיפול השכיח ביותר להפרעה מקבל מענה בפארי, שכן המערכת מספקת התאמה תרופתית אישית ומעקב לכל ילד.

"לילדים עם ADHD יש סל כישורים נרחב - הם בעלי יצירתיות ודמיון מפותחים, הם ספונטניים, נלהבים, בעלי יכולות שיחה גבוהות וכן באופן שנשמע פרדוקסלי, בעלי ריכוז יתר. הם רק זקוקים לכלים הנכונים בשביל שהחוזקות האלו יבואו לידי ביטוי", מבקש אלול להבהיר. "לכל אדם, ובטח שלילדינו, צריכה להיות הזדמנות לשגשג, ללא קשר לאופן שבו הוא לומד וחושב. היה ברור לנו שכאשר ילד עם הבדלי למידה וחשיבה משגשג, גם הסובבים אותו משגשגים וזה הופך את העולם למקום טוב יותר".

לאחרונה ביצעה פארי מחקר שוק מקיף הכולל מחקר איכותני וכמותי של אוכלוסיות היעד, משפחות לילדים עם ADHD בארצות הברית. באופן ספציפי יותר, נשלחו שאלונים וסקרים וכן בוצעו שיחות עם קבוצות מיקוד הכוללות משפחות שהתנסו בעבר בטיפול תרופתי ומחפשות אחר טיפול חדש, או משפחות שילדיהם מאובחנים ב-ADHD, אך טרם התנסו בטיפול כלשהו. בשנה הקרובה מתכננים בפארי להשיק את המוצר בארצות הברית בעלות משתנה המותאמת באופן אישי לצרכים הייחודיים של כל משפחה ומשפחה.