מומחית לטיולים סיפקה הצצה מרתקת כיצד משתמשים בטכנולוגיה בקוריאה הצפונית. בסרטונים שפרסמה בערוץ הטיקטוק שלה, הסבירה המשתמשת יסמין שלפחות ממחצית האנשים במדינה, בסביבות ה-40%, יש סמארטפון. רובם הם אנדרואיד שיוצרו במדינה.

@titsandtraveltips Replying to @MSA Baddie if you do travel there you’d be able to use your Samsung or apple device #travel #northkorea #greenscreen ♬ original sound - Yasmeen

למרות שהם עדיין מסוגלים להוריד אפליקציות למכשיר שלהם, זה לא קל כמו שזה עבור אנשים החיים ברוב מדינות העולם. יסמין מספרת בסרטונים: "בצפון קוריאה, חנות האפליקציות היא חנות פיזית, ואי אפשר למחוק את היסטוריית הגלישה שלך. כדי להוריד אפליקציות, תצטרכו ללכת לחנות פיזית וטכנאי יוריד עבורכם אפליקציות שתרצו, אבל שאושרו על ידי הממשלה".

האפליקציה הפופולרית ביותר נקראת My companion והיא סוג של Netflix. חוץ מזה אפשר לצפות בטלוויזיה, או יותר נכון לראות תוכניות, שידורי ספורט, ללמוד שפה חדשה, חומר חינוכי, ויש להם פונקציה של קריאת ברקוד שתוכלו לקרוא ספר. אין גישה לאינטרנט העולמי ולא תוכלו, כאמור, למחוק את היסטוריית הגלישה שלכם.

@titsandtraveltips #travel #northkorea ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

יסמין הוסיפה: "טלפונים של סמסונג הם הטלפונים הפופולריים ביותר שאפשר להשיג בשוק השחור, אבל להרבה בכירים במדינה יש מוצרים של סמסונג ואפל".

לפי מומחים, רוב הסמארטפונים שנמכרים באופן חוקי במדינה מיוצרים בסין, אבל נמכרים תחת שם של חברה מקומית. הם נראים כמו מכשירי אנדרואיד זולים, אבל הם בעצם מצוידים בתוכנות ריגול של המדינה בשם "דגל אדום", שלא רק מנטרת את מה שהמשתמש עושה, אלא גם מצלמת מסך ומעבירה את הפעילות למוסדות, אשר כנראה לא באמת מצליחות להסתכל על הכול. אם קונים מכשיר בשוק השחור שלא כולל את תוכנות הריגול, אז ניתן לגלות אותו במידה ומתחברים לרשת הסלולר במדינה.

גם במחשבים המצב דומה, קוריאה הצפונית מייצרת מחשבים עם מערכת המבוססת על לינוקס בשם הכוכב האדום, שיכולה לרגל אחרי כל מה שעושים במחשב.

בסרטון אחר, יסמין מרחיבה על נושא האפליקציות וכיצד אנשים במדינה נוהגים להוריד אותן לטלפונים שלהם בחנות הפיזית ובעזרת טכנאים: "יש להם כל מיני אפליקציות, בדיוק כמו שיש לנו אפליקציות בנושא בריאות, אפליקציות בישול. קריוקי הוא ממש פופולרי ואחת האפליקציות הכי פופולריות שלהם נקראת המלווה שלי", היא מסבירה.

"יש גם אפליקציה בשם unavoca, והיא נוצרה עבור עריקים צפון קוריאנים שעוברים לדרום קוריאה והיא עוזרת להם ללמוד סלנג דרום קוריאני. הרבה פעמים, עריקים צפון קוריאנים מתקשים להבין אנשים בדרום קוריאה, כי הם כל כך מנותקים מהם. אחת האפליקציות הפופולריות ביותר בשנה שעברה נקראה 'המלווה שלי לנסיעה' והיא כמעט כמו מפות גוגל".

@titsandtraveltips Replying to @skittles2460 what video game would you miss the most? #travel #northkorea ♬ Paris - Else

לאחר שהסרטונים שלה הפכו לפופולרים, מספר משתמשים שאלו אותה שאלות המשך על החיים במדינה הדיקטטורית. אחת מהם היא - האם אפשר לשחק פורטנייט במדינה? ובכן, התשובה הקצרה היא לא. התשובה הארוכה היא לא, אבל גם בעוד מקומות בעולם כמו עיראק וסין המשחק לא קיים. בכלל, במדינה של קים ג'ונג און לא תמצאו אקסבוקסים או פלייסטיישן, והסיכוי הכי טוב שלכם לשחק משהו הוא ללכת לחנות האפליקציות ולבקש מהטכנאי להוריד לך משחק לטלפון.